אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה הפשרה עם הבנקים בפרשת תיאום העמלות: ישלמו 70 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

אושרה הפשרה עם הבנקים בפרשת תיאום העמלות: ישלמו 70 מיליון שקל

בית הדין להגבלים עסקיים אישר את ההסדר ולפיו ההחלטה שקבעה כי חמשת הבנקים הגדולים החליפו ביניהם מידע על עמלות שנגבו מהציבור - תבוטל תמורת תשלום הקנס

23.06.2014, 17:20 | תומר ורון

בית הדין להגבלים עסקיים בירושלים אישר אחר הצהריים (ב') את ההסדר של הממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ' דיוויד גילה, בפרשה שהתפוצצה ב-2009 בדבר תיאום עמלות בין הבנקים השונים. על פי ההסדר, הפרשה תסתכם בקנס בסכום של 70 מיליון שקל שישלמו הבנקים לסגירת התביעות הייצוגיות בנושא ולקופת המדינה ותבוטל הקביעה כי היה מדובר אז בהסדרים כובלים בין הבנקים.

קראו עוד בכלכליסט

הקנס שעל הבנקים לשלם יעשה לפי החלוקה הבאה: בנק הפועלים ישלם 21.4 מיליון שקל, בנק לאומי ישלם סכום דומה, דיסקונט ישלם 14.3 מיליון שקל, הבינלאומי ישלם 8 מיליון שקל ומזרחי טפחות ישלם 4.85 מיליון שקל. הבנקים מכניסים מעמלות כ-15 מיליארד שקל בשנה ועל כן הקנס הוא למעשה 0.5% מסכום זה.

הממונה על ההגבלים העסקיים, דיויד גילה, צילום: אוראל כהן הממונה על ההגבלים העסקיים, דיויד גילה | צילום: אוראל כהן הממונה על ההגבלים העסקיים, דיויד גילה, צילום: אוראל כהן

תחילת הפרשה באפריל 2009, אז הטילה רשות ההגבלים העסקיים והעומדת בראשה רונית קן פצצה במערכת הבנקאות: "התקיימו הסדרים כובלים בין חמשת הבנקים הגדולים, שעניינם העברות מידע הנוגע לעמלות", כתבה אז קן בקביעתה. רשות ההגבלים ציינה אז כי הקביעה התבססה על החקירה המקיפה ביותר שביצעה הרשות אי פעם.

הבנקים ערערו על הקביעה לבית הדין להגבלים העסקיים, ובמהלך הדיונים החסויים התיק הופנה לגישור אצל השופט בדימוס יונתן עדיאל, לשעבר אב בית הדין להגבלים. עדיאל רמז לצדדים שהראיות של הרשות בתיק אינן מספיקות, והציע לצדדים להתפשר. רשות ההגבלים סירבה, והערעור חזר לבית הדין להגבלים. במהלך הדיונים תמכה אב בית הדין, השופטת נאווה בן אור בעמדת המגשר והציע לצדדים להגיע לפשרה. כאמור, הבנקים והממונה הגיעו לנוסח צו מסכם שמבטל את הקביעה מ-2009 תמורת תשלום.

בפסק הדין נכתב כי הממונה על הרשות להגבלים עסקיים סבור כי "צו מוסכם במסגרת הליכי פשרה ישרתו את מטרת אכיפת החוק תוך קידום האינטרס הציבורי". עוד טיעון שנכתב בפסק הדין גורס כי "הנורמה המשפטית בדבר איסור העברות מידע בין מתחרים ברורה היום לכל".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
רשות להגבלים עסקיים-מסורסת
1. במקום לפעול לתחרות הוגנת-הרשות נמנעת מפעולות אכיפה 2. במקום לפעול בדברים מהותיים וחשובים-מבזבזים זמן על שטויות 3. במקום לטפל בבנקים מבלבלים את המח עם פשרות תכל'ס המדיניות של הרשות כמו שאר גופי הממשל-הימנעות, אי פעולה, דברת, סחבת קשקושים והעיקר משכורות מנופחות לבכירים. מדינה בפשיטת רגל חברתית>אין תחרות>הון שלטון>עוני!!!
בנקאי לשעבר  |  24.06.14
3.
בארה"ב מנהלים של 6 חברות ביטוח הלכו לכלא לשנים ארוכות על אותה עבירה.
הממשל העמיד למנהלים הנ"ל ברירה,הראשון שפותח את הפה יקבל עונש קל. אם אף אחד לא יפתח את הפה התכוונו הרשויות להשקיע בחקירה כל מאמץ שנדרש ולהביא את כולם לדין ולשלוח את כולם לשנים ארוכות בכלא. אחד מיהם שידע שהקץ קרב החליט להציל את עצמו,פתח את הפה והפליל את כולם. כך צריך לנהוג בעושקי הציבור. איך רייגן טיפל בשביתת פקחי התעופה שהשביתה את נמלי התעופה בארה"ב זה סיפור אחר וידוע,שראוי לקחת ממנו דוגמה, לידיעת הרשויות בטיפולן בנמלים, ברשות שדות התעופה, חברת בחשמל ודומיהן.
23.06.14