אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל: האינפלציה צפויה לרדת מתחת ל-1% - הגבול התחתון של היעד צילום: עומר מסינגר

בנק ישראל: האינפלציה צפויה לרדת מתחת ל-1% - הגבול התחתון של היעד

חברי הוועדה המוניטרית הסכימו כי ההתמתנות שחלה בחודשים האחרונים בקצב עליית המחירים נובעת בין השאר מהמשך החולשה בכלכלת העולם ומהייסוף בשער השקל שמוזיל את מחירי היבוא

07.07.2014, 10:10 | אמנון אטד

האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, צפויה לרדת בחודשים הקרובים אל מתחת לגבול התחתון של יעד יציבות המחירים (3%-1%) שקבעה הממשלה. כך העריכו חברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בדיון הריבית האחרון שנערך בבנק ישראל בסוף החודש שעבר, ושאת הפרוטוקול שלו מפרסם הבנק הבוקר (ב').

קראו עוד בכלכליסט

התמתנות בקצב עליית המחירים, צילום: חיים הורנשטיין התמתנות בקצב עליית המחירים | צילום: חיים הורנשטיין התמתנות בקצב עליית המחירים, צילום: חיים הורנשטיין

רוב חברי הוועדה הסכימו בדיון כי ההתמתנות שחלה בחודשים האחרונים בקצב עליית המחירים נובעת בין השאר מהמשך החולשה בכלכלת העולם ומהייסוף בשער השקל שמוזיל את מחירי היבוא. לדעתם, התמתנות זו נובעת גם מרפיון הביקושים המקומיים, ובפרט מההתמתנות בקצב גידול הצריכה הפרטית. חברי הוועדה הביעו חשש שהתמתנות זו תוביל לירידה בציפיות לאינפלציה, וטענו שבתנאים מסוימים הדבר עלול להוביל להתמתנות נוספת בפעילות הכלכלית במשק.

בנושא הפעילות הכלכלית במשק הסכימו חברי הוועדה המוניטרית שהמשק ממשיך לצמוח בקצב מתון. חברי הוועדה הדגישו בדיון את היחלשות הביקושים המקומיים, ובפרט את ההתמתנות שחלה בקצב הגידול של הצריכה הפרטית לאחר תקופה ארוכה שבה הוא תמך בצמיחת המשק. חברי הוועדה התייחסו לחולשת הביקושים מחו"ל ולחולשת היצוא, וציינו בהקשר זה את העובדה שהגופים הבין-לאומיים הפחיתו את תחזיות הצמיחה שלהם לשנת 2014, ואת ההערכה שההתאוששות בכלכלת העולם תמשיך להיות איטית.

בנושא שער החליפין ציינו חברי הוועדה כי בחודש האחרון התחדש ייסוף השקל, לאחר שמתחילת השנה השקל היה יציב. לדבריהם, פער הריביות בין ישראל לבין הכלכלות המפותחות כבר זניח והייסוף אינו נובע מתנועות הון לטווח קצר. חברי הוועדה הסכימו שהמשך הייסוף קשור לעודף בחשבון השוטף, להיקפן הגדול של ההשקעות הישירות במשק, לפעולות הגידור שמבצעים הגופים המוסדיים להשקעותיהם בחו"ל, ולכך שהמצב המקרו-כלכלי יציב יחסית למצב במשקים המפותחים האחרים.

בתום הדיון הצביעו חמישה מקרב ששת חברי הוועדה המוניטרית בעד השארת הריבית לחודש יולי ללא שינוי ברמה של 0.75%, ואילו חבר אחד הצביע בעד הפחתת הריבית ב- 0.25%.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
זה די מטופש לעשות אקסטרפולציה של החודשים האחרונים...
...ולקבוע לפיה מסקנות. לפי אותו הגיון, בחודשים שלפני פקיעת בועת הסאב-פריים בארה"ב אפשר היה להסיק שמחירי הנדל"ן ימשיכו לטפס. אבל בכלכלה ישנם מדי פעם אירועים שמשנים את התמונה, ועל מנת לספק תחזיות מהימנות צריך לזהות את האירועים הללו מראש ולהתכונן עבורם, מה שבנק ישראל אינו מסוגל לעשות. מעשית, בארה"ב יש כרגע גידול בקצב נטילת האשראי, וזאת לאחר שנים של התכווצות. אם המגמה הזאת תמשיך אנחנו עלולים לראות את הכסף שהודפס במהלך המשבר "משתחרר" אט אט אל השוק וגורם לזינוק באינפלציה, בניגוד מוחלט לתחזיות בנק ישראל. למידע נוסף גגלו "מבוא לקלקלה" (השיבוש מכוון).
אורן  |  07.07.14
לכל התגובות