אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג ביטלה חוזה עם ספקית שהעסיקה קטינים בתנאי ניצול צילום: איי פי

סמסונג ביטלה חוזה עם ספקית שהעסיקה קטינים בתנאי ניצול

ארגון CLW חשף שחברת שיניאנג אלקטרוניקה הסינית העסיקה קטינים ללא חוזה, בעומס של 11 שעות בכל יום - ואף לא שילמה להם על כל שעות העבודה. הארגון חשף בעבר מקרים דומים אצל ספקיות אחרות של סמסונג

14.07.2014, 16:49 | נמרוד צוק

סמסונג הפסיקה את התקשרותה העסקית עם אחת מספקיות הרכיבים שלה, שיניאנג אלקטרוניקה הסינית. זאת, בעקבות דו"ח שפרסם בשבוע שעבר ארגון זכויות העובדים China Labor Watch, שחשף כי שיניאנג העסיקה קטינים בניגוד לחוק.

קראו עוד בכלכליסט

"במפעל אחד בלבד ששייך לספקית של סמסונג מצאנו קטינים שהועסקו ללא חוזה, ביום עבודה של 11 שעות ביום, כאשר הילדים קיבלו שכר על 10 שעות עבודה בלבד", נכתב בדו"ח. כמה ימים קודם לכן חשף תחקיר של עיתון מקומי מקרה דומה במפעל אחר.

עובדים במפעל רכיבים בסין, צילום: TSMC עובדים במפעל רכיבים בסין | צילום: TSMC עובדים במפעל רכיבים בסין, צילום: TSMC

הדו"ח של CLW בו נחשפה העסקת הילדים פורסם כמה ימים בלבד אחרי דו"ח פנימי של סמסונג שסקר את תנאי העבודה אצל יותר מ-100 היצרניות הקבלניות שהחברה שוכרת - דו"ח שמנה הפרות של זכויות עובדים שונות אבל לא כלל כל התייחסות לעבודת ילדים. בעקבות הדו"ח החיצוני פתחה סמסונג, לטענתה, בחקירה פנימית חדשה שהובילה לסיום ההתקשרות עם שיניאנג.

"שכירת עובדים שלא בהתאם לנהלים התבצעה, על פי החשד, ב-29 ביוני במפעל הייצור בדונגואן, למרות ביצוע ביקורת במפעל שלוש פעמים מאז 2013, האחרונה שבהן ב-25 ביוני. במידה והחקירה תסתיים במסקנה כי הספק אכן שכר ילדים לעבודה באופן בלתי חוקי, סמסונג תפסיק את ההתקשרות עימו באופן קבוע. אנו נוהגים במדיניות של אפס סובלנות להעסקת ילדים", נאמר בהודעה שפרסמה החברה, שהבטיחה כי תהדק את נהלי בחירת השותפים שלה. לטענת סמסונג, 90% מרכיבי מוצריה מיוצרים במפעלים שבבעלותה, בהם ניתנים לעובדים תנאים נאותים.

CLW: מנגנוני הביקורת של סמסונג חסרי משמעות

ארגון זכויות העובדים, לעומת זאת, תקף את סמסונג וטען כי דו"חות "האחריות החברתית" של החברה חסרי כל ערך ממשי לעובדים ומהווים לא יותר מסוג של תוכן פרסומי. לי קיאנג, מנכ"ל הארגון, אמר כי מנגנוני הביקורת של סמסונג הם בלתי אפקטיביים לחלוטין. מאחורי העסקת הילדים, נטען, התבצע שימוש שיטתי בתעודות זהות מזויפות בהן נרשמו גילאים מבוגרים יותר.

זו לא הפעם הראשונה בה סמסונג מסתבכת בעימות עם CLW סביב העסקת ילדים: ב-2012 טען הארגון כי ספקית סינית אחרת שלה, חברת HEG, העסיקה קטינים בניגוד לחוק. במקרה ההוא הסתיימה החקירה הפנימית של סמסונג בטענה כי העובדים הקטינים היו סטונדטים מתמחים ולא עובדים קבועים בשכר, ולכן לא מדובר בעבירה על החוק.

תגיות