צילום: בלומברג
חקירה בבריטניה: האם סוחרי מט"ח בבנקים הגדולים בעולם הונו את לקוחותיהם
הרשויות בוחנות האשמות לפיהן סוחרים ביצעו הוראות מקדימות לפני לקוחותיהם ושיתפו פעולה כדי להטות את השוק באמצעות תיאום פעולות דרך חדרי צ'ט באינטרנט
21.07.2014, 19:45 | ערן סוקול
רשויות החוק בבריטניה פתחו בחקירה פלילית בנוגע למניפולציות שבוצעו לכאורה במסגרת מסחר במטבע חוץ, זאת יותר משנה לאחר הביקורת הראשונית של הרגולטור הבריטי בנושא.
קראו עוד בכלכליסט
היחידה לחקירות הונאה בלונדון "בודקת האשמות של התנהלות בדרך של מרמה בשוק מטבע חוץ" כך על פי הודעה שנמסרה היום (ב') לעיתונות.
רשויות ברחבי העולם חוקרות האם סוחרים ביצעו הונאה בשוק המגלגל 5.3 טריליון דולר ביום. הרשויות בוחנות האשמות לפיהן סוחרים בבנקים הגדולים בעולם ביצעו הוראות מקדימות לפני לקוחותיהם ושיתפו פעולה כדי להטות את השוק באמצעות תיאום פעולות ביניהם דרך חדרי צ'ט באינטרנט. השמות של חדרי הצ'ט היו, בין היתר, "הקרטל", "מועדון השודדים", "קבוצה אחת, חלום אחד" ו"המאפיה". מטרתם היתה להשפיע על שערי WM/Reuters שבהם משתמשים לקוחות גדולים כמו קרנות פנסיה וחברות רב־לאומיות כדי להמיר מטבע. הסוחרים עדכנו זה את זה לפני שאחד הלקוחות הללו עמד לבצע פעולת מסחר בנפח עצום - נפח שמשפיע על שערו של המטבע. כיוון ששערי WM/Reuters נקבעים בחלון של 60 שניות, לסוחרים היתה יכולת להשפיע עליהם במהלך היום. לדוגמה, אם הסוחרים ידעו שביום מסוים תתבצע רכישה גדולה של דולרים ב־4 אחר הצהריים, הם קנו דולרים לפני הרכישה, העלו את השער, ומכרו ברווח מיד אחריה. כך, למעשה, הלקוחות הפסידו כסף. יותר מ-25 סוחרים פוטרו, הושעו או שנשלחו לחופשה כתוצאה מהפרשה, בהם עובדים בבנקים בעלי היקף הסחר הגבוה ביותר במטבע חוץ. בנקים הכוללים את סיטי, דויטשה בנק, ברקליס ו-UBS, אשר דיווחו כי משתפים פעולה עם הרשויות, אולם דוברי הבנקים סירבו להתייחס לחקירה. במקביל, משרד המשפטים בארה"ב חוקר זוויות פליליות אפשריות בנושא מאז שנה שעברה, כאשר התובעים בארה"ב צפויים להגיש כתבי אישום ולהטיל קנסות כבדים, כבר השנה. הרשויות בבריטניה הגישו בנוסף, כתבי אישום כנגד תריסר אנשים בלונדון, בגין מניפולציות בשער הלייבור. זאת בנוסף ל-16 אנשים ברחבי העולם אשר עומדים בפני האשמות של השפעה על שיעור הריבית בבריטניה.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה