אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחסור במים והעלייה במחירי האנרגיה מאיימים על תעשיית הכרייה צילום: בלומברג

המחסור במים והעלייה במחירי האנרגיה מאיימים על תעשיית הכרייה

לפי דו"ח חדש של חברת המידע העסקי EY, ההוצאות של חברות הכרייה על תשתיות מים הסתכמו ב-2013 ב-12 מיליארד דולר, זאת לעומת 3.4 מיליארד דולר ב-2009. "הזמינות הפוחתת של המים מציבה אתגר גדול"

28.07.2014, 14:13 | שירות כלכליסט

זמינות המים בעולם הופכת בהדרגה לאחד ממדדי הסיכון העסקי המשמעותיים ביותר בתעשיית הכרייה. כך על פי דו"ח של חברת המידע העסקי ארנס אנד יאנג (EY), המציין גם כי האיום קיים לגבי אזורים עשירים במשאבים.

קראו עוד בכלכליסט

על פי ה"פייננשל טיימס" הדו"ח של EY מראה כי יש לראות בסוגיית המים והאנרגיה במחירים נגישים אחד מעשרת האתגרים הגדולים ביותר לענף הכרייה. האיום, טוען הדו"ח, מוחשי בעיקר בדרום אמריקה ובדרום אפריקה. שתי יבשות אלו הן שחקניות מרכזיות באספקה הגלובלית של מתכות חשובות , ובעיקר נחושת.

מכרה של חברת ריו טינטו באוסטרליה (ארכיון), צילום: בלומברג מכרה של חברת ריו טינטו באוסטרליה (ארכיון) | צילום: בלומברג מכרה של חברת ריו טינטו באוסטרליה (ארכיון), צילום: בלומברג

על פי הדו"ח, סך ההוצאה של חברות הכרייה על תשתיות מים הסתכמה בשנה שעברה ב-12 מיליארד דולר - זאת בהשוואה ל-3.4 מיליארד דולר ב-2009.

שתי חברות הכרייה הגדולות בעולם, BHP Billiton וריו טינטו (Rio Tinto), משקיעות 3 מיליארד דולר כי להקים מתקן התפלה במכרה הנחושת באסקונדידה בצ'ילה - בעל התפוקה הגדולה ביותר בעולם מבין מכרות הנחושת. ואולם הדו"ח מדגיש את החשיבות הגוברת של הידלדלות מקורות המים בתעשיית הכרייה כולה.

יו"ר נסטלה, פיטר ברבק אמר לפייננשל טיימס בריאיון שנערך איתו לאחרונה כי הזמינות הפוחתת של המים מעמידה אתגר גדול אף משינויי האקלים.

על פי הדו"ח של EY, לחברות ענק כגון אנגלו-אמריקן (Anglo-American), יש די כוח כלכלי כדי להקים תשתיות לאספקת מים לפרויקטים גדולים, ועל כן ישנה סבירות גבוהה כי "יהפכו לשותפות המועדפות על ממשלות במדינות מעוטות-מים המבקשות לנצל את משאביהן הטבעיים".

ואולם, חברות קטנות יותר המפעילות מכרה בודד באזורים חשוכי מים חשופות מאוד לסיכון בשל יכולות כלכליות וטכניות מוגבלות. האתגר הגדול ביותר כעת, על פי הדו"ח, הוא לחזור לרמות התפוקה הרגילות לאחר עשור של ירידה מתמשכת. ירידה זו, מסביר הדו"ח, נעשתה מבחירה בשל רצון החברות לעמוד האספקה בעת שהביקושים לסחורות גאו.

תגיות