אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרו־פלסטינים שחררו הודעה מזויפת: "אינטל שוקלת פעילותה בישראל"

פרו־פלסטינים שחררו הודעה מזויפת: "אינטל שוקלת פעילותה בישראל"

ההייטק הישראלי מקרין חסינות כלפי חוץ, אך בעטיו של המצב נדחו כנסים רבים, ומשלחות שלמות של בכירים ביטלו את הגעתן

10.08.2014, 11:02 | אסף גלעד
ההייטק הישראלי מקרין חסינות כלפי חוץ, ומובילי הדעה בו מודים כי לאירועי המלחמה השפעה פחותה עליהם. ואכן, מבט בטבלת ההשקעות בחברות הייטק ישראליות לא מציג ירידה משמעותית בהשקעות.

קראו עוד בכלכליסט

לפי חברת המחקר IVC, השקעות הון סיכון בהייטק הישראלי הסתכמו ביולי ב־178 מיליון דולר, נתון נמוך בהחלט ביחס לזה שנרשם בחודש שלפניו - 502 מיליון דולר, סכום יוצא דופן, בין השאר הודות להשקעת הענק בחברת המדפסות של בני לנדא. עם זאת, חודש זה לא היה שונה בהרבה מאלה שלפניו.

קובי שימנה, מנכ"ל IVC, מציין כי בשבועיים הראשונים של צוק איתן נמשכו העסקים כרגיל וכי יש האטה קלה בסגירת העסקאות, אם כי ניתן לייחס זאת גם לבחירה של החברות לדחות את פרסום ההודעות בתקשורת.

ובכל זאת, בעטיו של המצב נדחו כנסים רבים, ומשלחות שלמות של בכירים ביטלו את הגעתן.הבכירה שבהם היא מריסה מאייר, מנכ"לית יאהו, שביטלה את ביקורה בתחילת אוגוסט.

קיימים גם גילויים אנטי־ישראליים. יהודה זיסאפל, נשיא קבוצת רד בינת, קיבל מייל מִשותף עסקי בפינלנד שמודיע על ביטול את עסקיו עם החברה על רקע "ההרס שחוללה ישראל בעזה". זיסאפל: "ביקורים מסוג זה ניתן לעשות גם בחו"ל על רקע המצב. זו לא הפעם הראשונה שבה אנחנו חווים תקופה כזו, ואנחנו חייבים לראות זאת כחלק מהתנאים שבהם פועל ההייטק בארץ".

היו כאלה שדיברו נגד ישראל, הבכיר שבהם הוא גורו התוכנה פול גרהם, מייסד מאיץ הסטארט־אפים היוקרתי Y combinator, שתחת ידו עברו חברות כמו airbnb ודרופבוקס, אשר כינה את המערכה בשג'אעיה כטבח.

אפילו אינטל, שהגדילה משמעותית את כמות העובדים שלה ואת היקף ההשקעות שלה בישראל, נפלה קורבן למהתלה של פעילים פרו־פלסטינים: הם שחררו לתקשורת האמריקאית הודעה מזויפת שענקית השבבים נסוגה מהחלטתה לשדרג את המפעל בקריית גת בהשקעה של 6 מיליארד דולר, והיא שוקלת מחדש את פעילותה בישראל. אינטל מיהרה להכחיש נמרצות את הפרסום ולהדגיש כי מדובר בזיוף.

מייקל אייזנברג, שותף בקרנות ההון סיכון בנצ'מרק ואלף ומשקיע ותיק, מבטל את השפעת המבצע על התעשייה המקומית. לדבריו, "עמיתיי האמריקאים מבינים אותנו הפעם יותר מתמיד. אני לא שם לב לתופעה חריגה". גם שלמה וקס, סגן יו"ר איגוד תעשיות ההייטק המאגדת מפעלי הייטק וחברות הייטק גדולות מציין כי לא נרשמו ביטולי הזמנות למפעלי ההייטק וכי לא קיימת כוונה לצמצם פעילות. "אלה לא הבעיות המרכזיות של הענף. מצוקת כח אדם הנדסי ומיומן וחינוך טכנולוגי לא מספק נותרו הבעיות המרכזיות של ההייטק הישראלי", מסכם יהודה זיסאפל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אסור להיות שאננים. ללא התקדמות ביחסים עם הפלסטינאים יגיע לבסוף בידוד כלכלי
אחד הלקחים שיש ללמוד מהמערכה הזו היא שאי אפשר להסתפק בשקט שמושג לתקופות קצרות בכוח, ולקוות שהסטטוס קוו ימשך. מפעם לפעם העימותים שלנו יראו באור יותר שלילי והחרם נגדנו יגדל ויהפוך משמעותי. חמאס הוכיח שהוא מתוחכם ומסוכן לישראל. הוא הפך את החיסרון שלו ליתרון. ברור שהם לא יכולים לנצח צבאית את ישראל, אבל בקצב הזה הם יצליחו לנצח אותנו פוליטית תוך שנים ספורות. המשך השגשוג והצמיחה שלנו תלוי בהסדרת היחסים עם הפלסטינאים, שכן המצב הנוכחי לא יכול להמשך עוד שנים רבות. נכון שיש סיכון גדול, ונדרש לפשרות כואבות, אבל העתיד בלי הסדר מפחיד אותי. ללא הסדר ישראל עומדת בפני סכנה קיומית, ומוטב שההנהגה שלנו תבין את זה ותתחיל לחשוב על פתרונות אמיתיים, שלא מתעלמים מהמאזן הדמוגרפי בין הירדן לים.
דורון  |  10.08.14
לכל התגובות