אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקזיט של יו-טרנד ואאורה בניו-יורק על סף פיצוץ צילום: אייל פרידמן

האקזיט של יו-טרנד ואאורה בניו-יורק על סף פיצוץ

אאורה טוענת כי יוטרנד חזרה בה מחתימתה על מכירת מלון הדירות המשותף בניו-יורק תמורת 17 מיליון דולר ומנסה להכשיל העיסקה. יוטרנד טוענת כי אאורה והשותף השלישי לא עמדו בתנאים שהציבה

13.08.2014, 21:51 | גולן חזני

עיסקת מכירת מלון הדירות מטרו בניו יורק מסתבכת ונמצאת על סף פיצוץ. המלון במנהטן מצוי בבעלות של שותפות יו-טרנד של המשקיעים נפתלי מנדלוביץ' שהתאבד, חברת אאורה הציבורית בשליטת יעקב אטרקצ'י, ואיש העסקים בן-ציון סוקי.

אאורה וסוקי טוענים כי יו-טרנד חזרה בה הבוקר בנסיבות תמוהות לאחר שכבר חתמה על הסכם המכירה וזה אושר ע"י בית המשפט, ומציבה דרישות חדשות שנועדו לטרפד את המו"מ, ואילו יו-טרנד טוענת כי השותפים לא נענו לדרישות שהעמידה מלכתחילה.

קראו עוד בכלכליסט

נפתלי מנדלוביץ נפתלי מנדלוביץ' נפתלי מנדלוביץ

השותפים הגיעו כבר להסכמות ואף חתמו עליהן, אולם יו-טרנד טוענת כי דרישותיה לא נענו עד לדד-ליין שהציבה – 7 באוגוסט. את המו"מ מטעם יו-טרנד מנהל תומר שוחט והוא זה המנהל למעשה את הכספים של 200 משקיעים שהפקידו אותו בידיו של מנדלוביץ' ומייחלים לרגע שבו יוכלו לקבל אותו חזרה עם מימוש הנכס. הנכס מהווה למעשה את ההשקעה המרכזית של השותפות.

יו-טרנד אמורה לקבל 12 מיליון דולר עבור העיסקה, עיקר התמורה, והיא עלולה להיות המפסידה הגדולה מפיצוץ העיסקה. אאורה אמורה לקבל 2.7 מיליון דולר וסוקי 2.3 מיליון דולר כשיתרת הסכום אמורה לפרוע חוב בנקאי שזמן פרעונו עבר ומהווה למעשה את העילה למכירה.

מקורבים לאאורה וסוקי טוענים ישנן אסמכתאות שסותרות את הטענות של יוטרנד אחת לאחת וכי אם העיסק תתפוצץ הם יחשפו נתונים על התנהלות שותפות יוטרנד וראשיה. לדבריהם הנכס עומד למכירה כבר שנה ושום גורם אחר לא הגיע לרכוש אותו. עבור אאורה מדובר בסכום שיועבר לרשות מחזיקי האג"ח שלה. יצויין כי מדובר בנכס שאותו ירש אטרקצ'י מהבעלים.

מאאורה נמסר כי "שלושת הצדדים המחזיקים בנכס הסכימו על מתווה העסקה שבנסיבות הקיימות היה המתווה הטוב ביותר לכל הצדדים. החוזה הותאם לדרישות הצדדים ונחתם על ידי שלושתם. אאורה השקעות הופתעה לגלות הבוקר כי יו-טרנד חזרו בהם מחתימתם ללא כל הסבר. יצויין כי, במידה והעסקה לא תצא לפועל כפי שסוכם ונחתם, אאורה השקעות שומרת לה את הזכות לתבוע את האחראים לכך במידה וייגרמו לה נזקים כתוצאה מעיכוב/ביטול העסקה".

יעקב אטרקצ יעקב אטרקצ'י מנכ"ל אאורה ישראל | צילום: אייל פרידמן יעקב אטרקצ

עו"ד חגי אשלגי המייצג את יו-טרנד אמר כי "השותפות לא חזרה בה משום דבר. נציגות השותפות קיבלה מראש הסמכה של שותפי השותפות להתקשר בפשרה בתנאים שמנויים מטה ואף הודיעה את דבר החלטתה באופן מיידי לצדדים האחרים כבר לפני כשבוע וחצי. למרבה הצער, כיום עולה כי עיקר התנאים אינם מתקיימים.

"מוטב היה אילו אאורה היתה מתרכזת בקידום ענייני של השארת הזכויות בנכס, בטיפול ראוי בנכס, ובהוצאת דו"חות כספיים לחברות הבנות והנכדות לאחר שנמנעה במכוון מלעשות זאת בשנתיים האחרונות. תמוה במיוחד המצב שבו אאורה, חברה ציבורית, מסרבת באופן עיקש לקיום מכירה פומבית של הנכס למרבה במחיר, ומסרבת גם לקבל כל הצעה אחרת לרכישת הנכס, גם אם זו עשויה להיות טובה יותר מההצעה שהציע מקורבו של סוקי. מתרבים והולכים סימני השאלה אצל השותפות ביחס לדרכם של אאורה ומנהליה גם בנושאים אלו".

אשלגי טוען כי רוכש הנכס לא מוכן להעביר את הסכום בסך 12 מיליון הדולר ליו-טרנד עד ל-1 בנובמבר כפי שסוכם. השותפים מכחישים וטוענים כי ישנה הסכמה בכתב של הרוכש להעביר את הסכום עד 10 בנובמבר, בהסכמת יו-טרנד. עוד טוען אשלגי כי יו-טרנד איננה מקבלת גישה חופשית לצפייה בנתונים הכספיים של המלון בזמן אמת, וגם טענה זו מוכחשת נמרצות.

ההסכם כולל התחייבות לאי תביעות הדדיות, אולם יו-טרנד טוענת כי אאורה העלתה דרישות שונות ומשונות בעניין. יו-טרנד טוענת עוד כי כל נושאי העיסקה היו אמורים להתבצע, לדרישתם, עד ל-7 באוגוסט, אולם תנאי זה לא התקיים. גם טענה זו נדחית ע"י השותפים האחרים שטוענים כי יו-טרנד מנסה בצורה תמוהה להערים מכשולים ולעשות הכל כדי למנוע את העיסקה.

תגיות