אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך הביתה: יוני בן מנחם לא יוכל לעבוד ברשות השידור צילום: דוד וינוקור

בלעדי לכלכליסט

בדרך הביתה: יוני בן מנחם לא יוכל לעבוד ברשות השידור

סעיף שעליו חתם מנכ"ל רשות השידור היוצא לפני שנה וחצי אוסר עליו להמשיך לעבוד ברשות כעובד רגיל לאחר סיום תפקידו

20.08.2014, 07:11 | אופיר דור

יוני בן מנחם, שסיים בשבוע שעבר את תפקידו כמנכ"ל רשות השידור, לא יוכל להמשיך לעבוד ברשות כעובד רגיל. זאת, עקב סעיף בחוזה האישי שעליו חתם כשנכנס לתפקיד מנכ"ל הרשות, שלא מאפשר להמשיך להעסיק אותו ברשות לאחר סיום תפקידו כמנכ"ל.

קראו עוד בכלכליסט

החוזה שעליו חתם בן מנחם מקביל לחוזים דומים של מנכ"לים בשירות הציבורי, והסעיף המדובר נועד למנוע מצב (שבאוצר תופסים כלא בריא), שבמסגרתו מנכ"ל שמסיים את תפקידו, נשאר בארגון שניהל בעבר.

בית רשות השידור. אתמול החל ויזנטל לקיים כאן פגישות עם בכירי הרשות, צילום: עמית שאבי בית רשות השידור. אתמול החל ויזנטל לקיים כאן פגישות עם בכירי הרשות | צילום: עמית שאבי בית רשות השידור. אתמול החל ויזנטל לקיים כאן פגישות עם בכירי הרשות, צילום: עמית שאבי

סביב חתימתו של בן מנחם על חוזה המנכ"ל ברשות השידור התנהלה סאגה ארוכה ומורכבת. בן מנחם, שמועסק ברשות מאז שנות השמונים ושימש בעבר ככתב לענייני ערבים, מונה למנכ"ל בספטמבר 2011, אך במשך חודשים ארוכים סירב לחתום על חוזה וביקש להישאר על חוזה של כתב בכיר ברשות. עם זאת, לאורך התקופה הוא קיבל את שכר המנכ"ל העומד על 38 אלף שקל ברוטו. במרץ 2013 הודיע לבן מנחם הממונה על השכר באוצר קובי אמסלם כי אם לא יסכים לחתום על חוזה כמנכ"ל ייפגע שכרו. בעקבות האיום נאלץ בן מנחם לחתום על החוזה.

אחת הסיבות לסירובו של בן מנחם לחתום נבעה, ככל הנראה, מרצונו להמשיך להיות מועסק ברשות גם לאחר סיום תפקידו. בן מנחם אף תבע, כמנכ"ל, את רשות השידור בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים, כיוון שלטענתו קופחו זכויותיו הפנסיוניות.

בשבוע שעבר יצא בן מנחם לחופשה מרשות השידור, לאחר שנאלץ להעביר את סמכויות הניהול לכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר), עם כניסתו לתוקף של חוק השידור הציבורי החדש. מאז לא שידר את התוכנית השבועית שהוא מגיש ברשת ב' בענייני המזרח התיכון. בשיחות פנימיות הצהיר בן מנחם כי בכוונתו לצאת לחופשה של שלושה חודשים, שבסופה יעזוב את הרשות.

בתוך כך, שלשום נכנס לתפקידו בפועל העורך הראשי החדש של רשות השידור יונה ויזנטל, שמחליף למעשה את בן מנחם. ויזנטל, עד לאחרונה סמנכ"ל התוכן ב־yes, נפגש עם כמה מבכירי הרשות, ובהם מנהל קול ישראל מיקי מירו ומנהל רשת ב' יאיר קורן. לפי חוק השידור הציבורי, רשאי הכנ"ר פרופ' דוד האן להדיח נושאי משרה הכפופים למנכ"ל, ובהם סמנכ"לי הרשות והמשנה למנכ"ל. האן נמצא בחופשה, ולכן החלטות בנושא לא יתקבלו לפני השבוע הבא.

במקביל החל שר התקשורת גלעד ארדן בהתייעצויות בנוגע למינוי שופט מחוזי או עליון בדימוס שיעמוד בראש ועדת האיתור לבחירת מנכ"ל תאגיד השידור הציבורי החדש. ועדת האיתור תמנה מנכ"ל זמני ותבחר את חברי מועצת התאגיד, שבתורם יבחרו את המנכ"ל הקבוע.

בן מנחם בחר שלא להגיב לדברים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
בן מנחם
נשאר לבד.אף אחד מחבריו לא יגיד מילה טובה עליו כי אין מה לומר.לאיש הזה אין מצפון אין מקצוענות אין רחמנות ,יש נקם יש אכזריות יש התעללות יש חיסול חשבונות .לא יכול להסתכל לטובים ממנו בעיניים,התבייש כיצד הוא המנהל שלהם.ראו מי הפנל שהתראיין אצלו בתוכנית בקול ישראל,ראו כיצד התנהל בתוכנית בה השתתף בטלוויזיה הערבית .אומרים גם שהוא לא יודע טוב את השפה.אבל בהיותו מנכ״ל מי יגיד לו את זה.בקיצור אלה שמינו אותו לתפקיד מצטערים, כנראה, ולא אומרים מילה.טוב שהלך .עלאק רוצה להמשיך לעבוד אחרי ההרס שגרם למקום!
אני  |  22.08.14
לכל התגובות