אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אהרונוביץ: "מי שמדליף מהקבינט שיילך קיבינימאט" צילום: עטא עוויסאת

אהרונוביץ: "מי שמדליף מהקבינט שיילך קיבינימאט"

השר לביטחון פנים אמר בוועידת המשפט של מחוזות לשכת עורכי הדין, כי "זה לא נעים להעביר שרים פוליגרף בזמן מלחמה אבל אין ברירה". לגבי פינוי תושבים מעוטף עזה אמר השר: "מי שאין לו מה לעשות שיעזוב. בואו לא נהיה גיבורים על חשבון התושבים"

26.08.2014, 12:52 | זוהר שחר לוי ומשה גורלי

"ההדלפות מתוך הקבינט הן חמורות. יש פוליגרף תעבירו את כולם פוליגרף. ומי שמדליף שיילך קיבינימאט. זה לא נעים להעביר שרים פוליגרף בזמן מלחמה אבל אין ברירה". כך אמר השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ, בוועידת המשפט של מחוזות לשכת עורכי הדין.

לגבי פינוי תושבים מעוטף עזה אמר השר: "מי שאין לו מה לעשות שיעזוב. בואו לא נהיה גיבורים על חשבון התושבים".

אהרונוביץ' הודיע שהוא בעד הכרעה: "ארגון טרור צריך להכריע. הוא מבין רק כוח. יש פתרונות מדיניים. ניסינו, ואנחנו שם. והם כל הזמן הם מפרים. איבדתי את הסבלנות לגבי המשאים ומתנים. צריך הכרעה. הצבא צריך להגן על האזרחים, לא האזרחים על הצבא”.

כ-700 משתתפים, בהם בכירים במערכת המשפט והמשטרה, הגיעו לוועידה באשקלון המתקיימת בעיר למרות המצב הביטחוני. "לפני שאנחנו עורכי דין אנחנו אזרחי מדינה וחובתינו להגיע לכאן ולתמוך", אמר יו"ר הוועידה, עו"ד אורי קינן בנאום הפתיחה.

השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, צילום: מוטי קמחי השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ | צילום: מוטי קמחי השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, צילום: מוטי קמחי

את הוועידה שמתקיימת זו השנה השלישית הוחלט לקיים באשקלון במקום בתל אביב כדי להביע תמיכה בתושבי הדרום. בשל העובדה שצמרת המשפט והמשטרה בישראל, הכוללת בין השאר את נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס, שרת המשפטים ציפי ליבני, היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו ופרקליט המדינה שי ניצן, משתתפים בוועידה, נשקלה בשבוע שעבר החזרתה לת"א, אולם הדבר שלא יצא לפועל בסופו של דבר.

לוועידה הגיעו 700 משתתפים. "הגענו לכאן כי אנחנו לפני הכל תושבי מדינה", אמר עו"ד אורי קינן, יו"ר ועידת המשפט השלישית בפתח הוועידה. "לפני שאנחנו עוה"ד אנחנו אזרחי מדינה וחובתינו להגיע לכאן, ולהראות שדבר שמתרחש בימים אלו בדרום הארץ לא ירתיע אותנו מלקיים כאן את הוועידה הזאת".

 

"תיקים נקבעים לפי התנהלות תקשורתית"

"לכל שופט יש אגו איתו הוא מופיע למשפט", אמר עו"ד רוני בר-און, "בעבר, זה היה חריג ששופט קם והשתתף במאבק על הקרדיטים בתקשורת. היום קם שופט (דוד רוזן – מ.ג.) עושה מופע סטנד-אפ קומדי בכנס לשכת עורכי הדין וזה יום לאחר שנשיא ביהמ"ש העליון ביקש משופטים שלא להתראיין על תיקים שלהם".

בר-און סיפר שעקב מקרוב אחרי משפטיהם של ארבעה מחבריו הקרובים: אהוד אולמרט, חיים רמון, צחי הנגבי ואביגדור ליברמן. לפי בר-און, התוצאות במשפטים של החברים האלה נקבעו במידה רבה לפי התנהלותם התקשורתית. "רמון, אם היה אומר סליחה לא היה בכלל משפט. הנגבי שמר על שתיקה ונשאר בסוף המשפט עומד על רגליו וכך גם ליברמן. לעומת זאת, אולמרט ניהל מדיניות תקשורתית חריפה, ובסוף שילם מחיר כבד שלא היה משלם אלמלא ההתנהלות שלו".

שר המשפטים לשעבר דניאל פרידמן תקף את ההדלפות שמשחירות חשודים בטרם עת: "הקלטות של פישר מופיעות בתקשורת, עכשיו הציבור מגבש דיעה ואולי גם השופטים שישפטו אותו. בחמש בבקר מצלמת התקשורת את לחיאני מובל לחקירה ולחיאני לא הזמין את הצלמים. למה בית משפט לא מגיב על הפרסום הזה? למה אומר השופט לא אומר למשטרה: למה אתם באים אלי לבקש מעצר, תלכו לתקשורת. השופט משתתף בחגיגה במקום לעצור אותה. לבית המשפט יש כוח. נכון שגם הכנסת והפוליטיקאים יכולים לעשות משהו אבל הם פוחדים ממערכת המשפט".

עו"ד מיבי מוזר הגן על זכותה של התקשורת לפרסם: "רונאל פישר אינו איש ציבור אבל כשהוא מופיע על כל במה ציבורית, הוא אינו יכול להתלונן שהתקשורת מטפלת בו". פרידמן: "הבעיה שהקלטות צריכות להיות בתקשורת רק אחרי שהוצגו בבית המשפט ולא לפני כדי שהמשפט לא יתנהל בתקשורת".

עו"ד אשר אקסלרוד ראש ועד מחוז ירושלים: "אני תולה תקוות במינוייה של השופטת הילה גרסטל לנציבת הביקורת על הפרקליטות תעשה סדר בעניין הזה".

שר המודיעין, ד"ר יובל שטיינץ, שהגיע לוועידה, התייחס למצב הביטחוני והציע להקים ממשלת אחדות לאומית. "בשעה דרמטית זו", אמר, "למדינת ישראל ולמזרח התיכון כולו נכון לתת גיבוי. אני חושב שצריך להקים ממשלת אחדות לאומית זה חיוני בעת מבחן וזה היה מחזק את כולנו, את התושבים, את צה"ל – את כולם".

"להקים ממשלת אחדות"

"אנחנו נמצאים במערכה מול הטרור בעזה", אמר שטייניץ. "זה קשה ומורכב, אין פתרונות פשוטים ולפעמים זה גם כואב. כואב באבידות, בפצועים, בחיילים הרוגים, בפעוט בן 4 שנפגע מהירי של הטרוריסטים. אבל אנחנו מצויים במאבק הזה שיש בו עליות ומורדות כנגד קיומו של עם חופשי, זה מאבק שנמשך כ-120 שנה ובזמן הזה יש רגעים טובים ופחות טובים. אבל מדינת ישראל ממשיכה לצמוח וכך יהיה גם הלאה".

שטייניץ הוסיף: "כיצד יסתיים הסבב הנוכחי? אין איש יודע. לגיטימי שיהיו דעות שונות אבל צריך שיהיה גיבוי – לרה"מ, לצה"ל, גם אם יש דעות שונות, על דבר אחד יכולה להעיד מקרוב- ראש הממשלה, הקבינט ושירותי המודיעין יודעים מה הם עושים. אנחנו נמצאים בהתשה. הם מנסים לפגוע בנו ולצערי לפעמים מצליחים, כמו הבוקר באשקלון. בסופו ל יום זה יגמר בהסדרה או בהכרעה ואנחנו נראה בזמן הקרוב לאן זה הולך. לאורך זמן מדינת ישראל לא תוכל להשלים עם קיום של צבא טרוריסטי, זה סותר את תפיסת הביטחון שלנו מאז בן גוריון. שום פתרון הוא לא פשוט ולכל פתרון יש מחירים כואבים".

  

יצחק (בוז יצחק (בוז'י) הרצוג יצחק (בוז

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג התייחס לדברי שטייניץ ואמר: "האופוזיציה נותנת גיבוי לממשלה ולעמוד בראשה ומי שמפריע זה דווקא שותפים מתוך הקואליציה, שלא יודעים מהי תמיכה תחת אש. אין צודקת מהמערכה הזו ואנחנו נגבה את תושבי הדרום שעומדים בגבורה אזרחית לצד חיילי צה"ל שעומדים בגבורה צבאית. זו מלחמה שתופסת הרבה מאוד מאזרחינו ולכן הממשלה צריכה להתאים את עצמה, להגיד את האמת לציבור ובראש ובראשונה לתושבי עוטף זה".

"מערכת המשפט", הוסיף הרצוג, "נמצאת כל העת בחזיתות שונות ומגוונות ותפקידנו להבטיח מערכת משפט עצמאית גם תחת אש, תחת עימות וכל אתגר אחר. יש הבנה עמוקה שהחברה הישראלית היא רב תרבותית ולכן יש להילחם בחורמה בכל תופעת גזענות בכל צורה שהיא. ראינו בתקופה זו תופעות איומות ונוראיות שלא פיללנו וציפינו שנראה בעם שלנו. אני חושב שציבור עוה"ד חייב להיות בחוד החנית במאבק נגד גילויי גזענות ופשיזם. חוסנה של המדינה בחירות הביטוי, בדמוקרטיה חזקה וביכולתה לתפקד".

תגיות