אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים ברבעון השני - 2.2 מיליארד ד' צילום: רויטרס

הלמ"ס: העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים ברבעון השני - 2.2 מיליארד ד'

זאת בהשוואה ל-3.6 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה ולעודף של 7.5 מיליארד שקל בכל שנת 2013

14.09.2014, 14:49 | אמנון אטד

גם ברבעון השני של השנה נרשם עודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים, כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בשלושת החודשים אפריל-מאי נרשם בחשבון השוטף עודף של כ-2.2 מיליארד דולר. זאת בהמשך לעודף של כ-3.6 מיליארד שקל ברבעון הראשון של 2014, עודף של כ-7.5 מיליארד שקל בכל שנת 2013 ועודף קטן יותר של כ-1.6 מיליארד דולר שנרשם בשנת 2012.

קראו עוד בכלכליסט

החשבון השוטף במאזן התשלומים כולל את סך יבוא ויצוא הסחורות והשירותים, הכנסות מהשקעות פיננסיות ומשכר עבודה של תושבי ישראל בחו"ל ושל תושבי חוץ בארץ, וכן העברות חד-צדדיות שונות, כגון מענקים ותרומות. לעומת זאת, לא כלול בו חשבון ההון, שבו נרשמות ההשקעות הזרות בארץ והשקעות של ישראלים בחו"ל.

דולר ארה"ב. עודפים של 2.2 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה, צילום: שאטרסטוק דולר ארה"ב. עודפים של 2.2 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה | צילום: שאטרסטוק דולר ארה"ב. עודפים של 2.2 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה, צילום: שאטרסטוק

בחשבון הסחורות נרשם ברבעון השני של השנה גירעון של כ-2.2 מיליארד דולר, ואילו בחשבון השירותים נרשם עודף של כ-3.1 מיליארד דולר. עודף נוסף של כ-1.3 מיליארד דולר נוספים נוצר ברבעון השני כתוצאה מהפער החיובי בין העברות הכספים השוטפות לארץ לבין חשבון ההכנסות הראשוניות (הפער בין ההכנסות של תושבי ישראל מהשקעות פיננסיות ומעבודה שכירה בחו"ל לבין ההכנסות של תושבי חו"ל מהשקעות פיננסיות ומעבודה שכירה בישראל).

נתוני מאזן התשלומים שמפרסמת היום הלמ"ס מסבירים לפחות חלק מההתחזקות של השקל שנרשמה בשנה וחצי האחרונות מול המטבעות החשובים בעולם. מטבע החוץ הרב שזרם לארץ כתוצאה מהפער בין כלל היצוא לכלל היבוא הומר בחלקו לשקלים, ועודף הביקוש למטבע המקומי היה אחת הסיבות להתחזקות שנרשמה בתקופה זו בשער השקל מול הדולר והיורו.

תגיות