אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לחץ ביפן: האינפלציה האטה יותר מהצפוי באוגוסט צילום: איי אף פי

לחץ ביפן: האינפלציה האטה יותר מהצפוי באוגוסט

מדד המחירים לצרכן עלה ב-3.1%, לעומת צפי ל-3.2%; בניכוי השפעות מס הקנייה, מדובר באינפלציה בשיעור 1.1%, רחוק מהיעד של הבנק המרכזי - 2%

26.09.2014, 10:04 | בלומברג

האינפלציה ביפן האטה יותר מהצפוי באוגוסט, כך לפי נתונים שפורסמו אתמול (ה'). על פי לשכת הסטטיסטיקה, המחירים לצרכן, להוציא מזון טרי, עלו ב-3.1% לעומת אותה התקופה אשתקד. שיעור זה נמוך מהתחזית החציונית של בלומברג לעלייה של 3.2%. ללא ההשפעות של העלאת מס הקניות באפריל, עמד שיעור האינפלציה על 1.1%, כך על פי הערכות של הבנק המרכזי, ששואף ליעד שנתי של 2%.

קראו עוד בכלכליסט

צריכה פרטית חלשה לאחר העלאת המס מכבידה על שיעור האינפלציה וכן מחשקת את הערכותיהם של רוב הכלכלנים שיפן לא תוכל לעמוד ביעד. הנגיד הרוהיקו קורודה אמר בעבר כי רמת המחירים נמצאת במסלול הנכון לעלייה של 2% עד תחילה באפריל 2015.

רה"מ אבה, צילום: בלומברג רה"מ אבה | צילום: בלומברג רה"מ אבה, צילום: בלומברג

"על המחירים מופעל לחץ לירידה, שכן לא נראה כי תתרחש עלייה יציבה בהוצאה הפרטית", אמר הירוצ'ימי שירקאווה, כלכלן בכיר בקרדיט סוויס בטוקיו וחבר לשעבר בבנק המרכזי של יפן, "נראה שהתסריט של הבנק המרכזי עומד להתפרק ויהיה עלין להוסיף תמריצים בדצמבר או בינואר".

הבנק המרכזי של יפן מסר כי המחירים לצרכן יעלו בכ-1.25% לפני שתחול בהם האצה והם יגיעו ליעד. קורודה אמר בשבוע שעבר כי הוא צופה שהעליות במחירים יתרחשו בין אוקטובר למרץ. אולם על פי סקר של בלומברג מהחודש שעבר, 87% מהכלכלנים לא סבורים כי האינפלציה תגיע ליעד של 2% בשנה שתתחיל באפריל.

בספטמבר מדד המחירים בטוקיו - להוציא מחירי מזון טרי, שהוא מדד מרכזי למדד המחירים הלאומי לצרכן , עלה ב-2.6% לעומת אותה התקופה אשתקד. זאת לעומת עלייה של 2.7% באוגוסט.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
איינשטיין אמר שטיפשות היא לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה
כבר 6 שנים מנסים בכל העולם לגרום לאינפלציה ע"י חלוקת כסף זול --לבנקים--, וזה מה שעושים ביפן כבר יותר מ 10 שנים. בכל הזמן הזה, לא ביפן, ולא בעולם, האינפלציה לא הושפעה מזה. אז מה עושים ? אה, כן, נותנים עוד יותר כסף חינם לבנקים. מה עושים הבנקים עם הכסף ? סוחרים בינם לבין עצמם בבורסה, תוך העלאת המחירים. מה התוצאה ? נכון - רווחי עתק "על הנייר", לבנקים (ורק לבנקים), כך שהם יכולים לחלק משכורות של מיליארדים לבכירים שלהם. איך אפשר לעודד צריכה ולהעלות את האינפלציה ? אם את אותו כסף היו נותנים לממשלה, שתוציא אותו על פיתוח תשתיות, בניית גשרים, סכרים, ותחזוקה של תשתיות קיימות. אם הכסף היה ניתן לממשלה, והיא היתה מעסיקה אנשים בפרוייקטים כאלו, לאנשים היה כסף לקנות דברים, וכך הכלכלה היתה מתחילה להתגלגל. מה אפשר לבין מכל מה שתואר לעיל ? שנגידי הבנקים המרכזיים, והבכירים במשרדי האוצר, בכל המדינות כמעט, שהיו במשרות בכירות בבנקים הגדולים, דואגים היום להעשיר את חבריהם, שמנהלים היום את הבנקים הגדולים. שאלו שמנהלים את הכלכלה העולמית, לא באמת מתעניינים בצמיחה, או באינפלציה, אלא בהכנסת כמה שיותר כסף לכיסם של חבריהם. שאם הם היו באמת רוצים, הם היו יכולים לעשות דברים בצורה אחרת, ולדאוג להנעת הכלכלה. אבל - זה לא מה שמעניין אותם.
26.09.14