אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשתות שיווק בארה"ב מתנגדות לארנק הסלולרי של אפל צילום: אי פי איי

רשתות שיווק בארה"ב מתנגדות לארנק הסלולרי של אפל

וולמארט, בסט ביי ושתי רשתות בתי מרקחת גדולות צפויות להשיק בשנה הבאה שירות תשלום סלולרי משלהן - ולכן לא הצטרפו לאפל פיי. בתוך כך, נודע כי ספקיות סלולר בארה"ב מתנגדות לסים הפתוח של האייפדים החדשים

26.10.2014, 13:39 | עומר כביר
כמה מהרשתות הקמעונאיות הגדולות בארה"ב מנסות לבלום את חדירת שירות התשלומים במובייל של אפל, אפל פיי (Apple Pay) וחוסמות את האפשרות להשתמש בו. זאת, לפי דיווחים, לאור כוונתן להשיק שירות תשלומים מתחרה משלהן.

קראו עוד בכלכליסט

בשבוע שעבר השיקה אפל את שירות התשלומים שלה, שמאפשר לבעליי אייפון 6 ואייפון 6 פלוס לשלם באמצעות הצמדת המכשיר לקורא NFC, מבלי צורך להשתמש בכרטיס אשראי מפלסטיק. השירות הושק רשמית ב-220 אלף בתי עסק, ובהם רשתות ענק דוגמת מייסי'ס ומקדונלד'ס.

אפליקציית אפל פיי אפליקציית אפל פיי אפליקציית אפל פיי

עם זאת, לפי דיווחים ניתן היה לעשות בו שימוש, גם אם בצורה פחות חלקה, בכל בית עסק שבו ניצב קורא NFC (שמאפשר לשלם גם באמצעות כרטיסי אשראי עם שבבים מתאימים או שירותים מתחרים). ואולם עתה, חלק מבית עסק אלו חסמו את האפשרות לשלם עם השירות ובראשם רשתות בתי המרקחת רייט אייד ו-CVS. רשתות אחרות, דוגמת וולמארט ובסט ביי, אמרו לוול סטריט ג'ורנל שאין בכוונתם לאפשר תשלום בשירות, אף שבחנויותיהן כבר פרוסים קוראי NFC שיכולים לאפשר תשלום אתו.

הסיבה, לפי דיווח של אתר The Verge, הינה תוכנית של אותן רשתות להשיק שירות תשלומים משותף משלהם, שמכונה CurrentC ושעתיד להיות זמין במהלך השנה הבאה. לא ברור עדיין איך שירות זה יעבוד, אך אפשר לשער שהשימוש בו יהיה פחות חלק ופשוט מאפשר אפל פיי, שכן ידרוש להתקין אפליקציה מיוחדת.

שירות זה גם עתיד להיות מורכב יותר ובמקום להוות תחליף דיגיטלי לכרטיס האשראי, להתבסס על המערכת הקיימת. מדובר במערכת תשלומים חדשה שתעבד את התשלום ישירות מחשבון הבנק של המשתמש וכך לחתוך את התיווך של חברות האשראי. זוהי משימה מורכבת במיוחד, לאור העובדה ששום בנק בארה"ב עדיין לא אישר שיתמוך בשירות.

מתנגדים לסים של האייפד

בתי המרקחת והרשתות הקמעונאיות הן לא הגופים היחידים שיוצאים נגד מהלך חדשני של אפל. ספקית הסלולר AT&T מתנגדת למהלך אחר של החברה – שילוב כרטיס SIM שמאפשר דילוג חופשי בין ספקיות בדגמי האייפד החדשים. ואולם, AT&T לא קיבלה מהלך צרכני חיובי זה בברכה, ומשתמשי אחד מדגמי האייפד החדשים שירשמו לתוכנית גלישה של הספקית יגלו שכרטיס הסים שלהם ננעל ולא מאפשר להם לעבור לספקית אחרת אם רצונם בכך מבלי להחליף את הכרטיס. “זו פשוט הדרך שבחרנו לעשות זאת", אמרה החברה לאתר re/code.

בשני המקרים, חברות מסחריות בוחרות להגביל את חופש הבחירה של הצרכנים כדי לשרת אינטרס עסקי צר שלהן וסופן שהן פוגעות משמעותית בשירות שהן מספקות ללקוחות. אפשר לקוות שציבור הצרכנים בארה"ב לא יקבל התנהגות שכזו בשתיקה, ויבהיר לחברות שאם הן רוצות את עסקיו עליהן לעשות זאת באמצעות מתן שירות איכותי וטוב יותר, ולא באמצעות חסימת בריונית של התחרות.

תגיות