אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקץ לנשק הטיפש: פותח תוסף לאקדח שמדווח לאן יורים בו

הקץ לנשק הטיפש: פותח תוסף לאקדח שמדווח לאן יורים בו

חברה אמריקאית פיתחה מערכת שהופכת כל אקדח לחכם; היא תדווח למפקדה בכל פעם ששוטר יורה בנשק, כולל נתוני מיקום ואפילו כיוון ירי. ואולם, לא מן הנמנע שכוחות משטרה בעולם לא ימהרו לאמץ את המערכת

27.10.2014, 12:40 | נמרוד צוק
הסטארט-אפ הקליפורני Yardam מנסה לשים קץ לשימוש לרעה בנשק על ידי שוטרים ולייעל את עבודת המשטרה (וכוחות בטחון אחרים) באמצעות מוצר שיכול להפוך כל אקדח לאקדח חכם. הפיתוח שלהם משדר בזמן אמת את מיקום הנשק, מדווח מתי ירו בעזרתו ואפילו לאיזה כיוון.

קראו עוד בכלכליסט

החברה, שהוקמה לפני שנה וחצי וגייסה עד כה 1.5 מיליון דולר, הודיעה בסוף השבוע כי היא מתחילה את ניסויי השטח של המוצר, בשיתוף מספר יחידות משטרה בארה"ב, בהן מחלקת השריפים של סנטה קרוז בקליפורניה ומשטרת העיר קרולטון בטקסס. זוהי הטכנולוגיה הראשונה מסוג זה שניתן לשלב בכל כלי נשק.

כל אקדח יוכל להפוך לחכם, צילום:  Bobbfwed-cc כל אקדח יוכל להפוך לחכם | צילום: Bobbfwed-cc כל אקדח יוכל להפוך לחכם, צילום:  Bobbfwed-cc

המערכת של Yardam מורכבת מקופסה קטנה הכוללת שורה של חיישנים ורכיבי תקשורת נתונים סלולרית, שנכנסת לתא המחסנית של האקדח או הרובה, ומשירות ענן שמאפשר להעביר את הנתונים בזמן אמת למפקדים בשטח, למטה הפיקוד או לחוקרים שבוחנים תקריות ירי בדיעבד. את המערכת אפשר לחבר גם לסמארטפונים, טאבלטים או מחשבים ניידים כדי לאפשר שיתוף מידע בין שוטרים ומפקדים.

"המערכת שלנו יכולה להגביר את בטיחות השוטרים, להגדיל את אפקטיביות הפעילות המשטרתית ולהעצים את האמון של הקהילה בשוטרים", הצהיר סגן נשיא החברה ג'ים סקאף. מלבד יחידות משטרה, החברה מייעדת את הטכנולוגיה לגופים כמו צבאות או חברות אבטחה פרטיות.

המערכת החכמה של Yardam המערכת החכמה של Yardam המערכת החכמה של Yardam

צמצום ההרשעות והמעצרים

תחילת הניסויים בטכנולוגיה מגיעה על רקע דיון ציבורי מתרחב בארה"ב בסוגיית השימוש לרעה בנשק על ידי שוטרים, שהחל בעקבות תקרית הירי בפרגוסון שבמיזורי באוגוסט האחרון, במהלכה ירה שוטר לבן במייקל בראון, צעיר שחור לא חמוש ששוטט בפרברי העיר. בעקבות המקרה, שעורר גל מהומות במדינה, החלו יחידות משטרה בעיר ובשורה של ערים ומדינות נוספות בארה"ב לצייד את השוטרים במצלמות לבישות. זאת, במטרה למנוע הסתמכות על עדויות השוטרים לבדן ולהרתיע אותם משימוש באלימות לא מוצדקת.

ואולם, לא מן הנמנע שכוחות משטרה לא ימהרו לאמץ את הטכנולוגיה החדשה, על אף יתרונותיה. כוחות משטרה מתאפיינים בתפיסות שמרניות בכל הנוגע לתיעוד פעילות השוטרים - הן מחשש לחדירה לפרטיותם והן ממניעים אחרים. במקרים רבים נשענות הרשעות על עדויות השוטרים, ומערכת תיעוד נפרדת אשר לא ניתן לסתור בדיווח אנושי עשויה להשפיע על שיעור ההרשעות והמעצרים. זאת, בעוד כוחות המשטרה נדרשים להציג לדרגים הממונים שיעורים גדלים והולכים של מעצרים שמעידים על מלחמה מוצלחת בפשע.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
אבי לא הבנת.. החיישן האלקטרוני לא קשור למחסנית! הוא מובנה בגב הידית.
אבל אני לא מבין דבר אחד.. במה הוא חכם? ואיך בידיוק היורה שולט או משנה כיוון? כל מה שאני ראיתי בתצוגה של הסרטון שלהם.. זה שהם מתקינים סוג של צ'פ (חיישן) שידע לזהות מיקום של השוטר, במקרה הזה.. ולשלוח דרך הלויין מצב אמת. שום חוכמה! וכן הם יוכלו לדעת באיזה שעה בוצאה הירי ובאיזה מיקום. כלומר האקדח החכם נהפך להיות האיוב של אותו שוטר שיצתרך לתת דין וחשבון במידה ו... לפי הכותרת חשבתי משהו משוגע ומהפחני.. כמו כדור שיכול לעשות קשת, ולפגוע בעבריין.. בסיבוב או משהו מגניב בסגנון. כל מה שהם עשו זה אקדח ג' פי אס. לא הייתי משקיע איפילו דולר אחד במיזם הזה.
דימה שולמן  |  27.10.14