אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוחים בכסף: האנשים שמרוויחים בשנה יותר משרוב האנשים ירוויחו כל חייהם צילום: שאטרסטוק

שוחים בכסף: האנשים שמרוויחים בשנה יותר משרוב האנשים ירוויחו כל חייהם

לפי דו"ח של חברת ההשמה בתחום ניהול ההשקעות Glocap, השכר הממוצע של מנהל השקעות בקרן גידור גדולה, שמורכב ממשכורת בסיס ובונוסים, זינק השנה ב-8% ועמד על 2.4 מיליון דולר. הסיבה לגידול - זינוק בבונוסים בעקבות הכנסות גבוהות מדמי ניהול

07.11.2014, 13:09 | שירות כלכליסט
שוחים בכסף: מנהלי קרנות גידור מרוויחים בשנה יותר מכפי שמרבית האנשים ירוויחו לכל אורך חייהם. לפי דו"ח השכר בקרנות גידור שפרסמה חברת ההשמה בתחום ניהול ההשקעות Glocap, השכר הממוצע, שמורכב ממשכורת בסיס ובונוסים, של מנהל השקעות בקרן גידור גדולה שהביצועים שלה דומים לממוצע בתעשייה, עמד ב-2014 על 2.4 מיליון דולר, עלייה של 8% לעומת השנה שעברה. קרן גידור גדולה הוגדרה כקרן שמנהלת למעלה מ-4 מיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

מהדו"ח עולה כי מנהלי ההשקעות לא חוו עלייה משמעותית במשכורת הבסיס שלהם, שלרוב עומדת על 275 אלף דולר, אלא הבונוסים עלו בין 2%-15%.

משכורות של שמונה ספרות, צילום: שאטרסטוק משכורות של שמונה ספרות | צילום: שאטרסטוק משכורות של שמונה ספרות, צילום: שאטרסטוק

"מאגר הבונוסים של קרנות הגידור ממשיך לצמוח גם ב-2014, הוא גדל בזכות הכנסות מדמי ניהול", אומר אנטוני קייזנר מ- Glocap. "קרנות הגידור יעלו שוב את השכר שלהן כדי לשמור ולמשוך עובדים מיומנים, בייחוד כל עוד הון זורם לשוק התחרותי הזה".

חבילת השכר לרוב נקבעת לפי הביצועים של הקרן וגודל החברה. לפי הדו"ח, מנהלי תיקי ההשקעות בקרנות בעלות ביצועים טובים יכולים להרוויח חבילות שכר של 8 ספרות. במקביל, השכר של אנליסטים בדרגים נמוכים גם מרשים למדי. מהדו"ח עולה כי אנליסטים נהנו מעלייה של 5% בשכר ל-372 אלף דולר, כשמשכורת הבסיס עלתה ב-6% והבונוסים עלו בקרוב ל-5%.

כמו כן, מתברר כי קצב העסקת עובדים בקרנות הגידור הואץ גם ב-2014. "השנה נרשמה דחיפות גדולה יותר במינוי תפקידי מפתח בקרנות הגידור", הוסיף קייזנר. "הזמן מהתחלת הגיוס ועד למועמד שמתחיל לעבוד בתפקיד ירד משישה חודשים לשלושה".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ל-3 לא מסכים איתך קרנות הגידור הם הכי יצרניים בעולם ולמה?
שהקרנות מרוויחות שים לב טוב כל האנשים הפרטיים שהפסידו (ומדובר במליונים) לטובת קרנות הגידור כתוצאה שהפסידו והרבה הולכים לעבוד ושים לב מה קרה הם פתאום הפכו לאנשים יצרניים כתוצאה מזה שהפסידו כסף לאחרים ולקרנות הגידור שמת לב כמה הם יצרניים קרנות הגידור גרמה להם לחפש מהר עבודה כדי לסגור על ההפסדים שלהם
חיים  |  08.11.14
8.
דמי הניהול הם אבי חטא העושק
דמי הניהול משולמים בשני אירועים האחד בעת ההפקדה כ6% מסכום ההפקדה ותשלום שנתי מכלל הצבירה בשעור של כאחוז אחד ועוד קצת. אין זה משנה אם הקרן מרוויחה ואם לאו דמי הניהול ינוכו כפי שהם. לדעתי יש להפריד את דמי הניהול לשני חלקים , פרומיל אחד הערך הצבירה וואחוזים בודדים מהרווחים אם אין רווחים הקרן תנכה אך ורק פרומיל אחד ולא יותר . לדעתי צורה זו תחייב את מנהלי הקרנות להצטמצם בביזבוז של משכורות על חשבון הציבור בנוסף זה תמריץ למנהלי הקרנות להשקיע את כספי הציבור בהשקעות נכונות ובדוקות היטב ואולי אז נמנע מבקשת הטיקונים לתספורות.
שבתאי טינו כהן , ראשון לציון  |  07.11.14
7.
חלוקת הכסף השערורייתית בישראל ובעולם המערבי
אנשים שעובדים באמת, מייצרים, בונים, מתכננים, מקדמים את החברה, מלמדים, מחנכים, מפתחים רעיונות חדשים, עובדים בזיעת אפם - מרויחים מעט בדרך כלל. אנשים שקשורים למגזר הפיננסי, מקושרים, מקומבנים, אחראים לשחק בכסף של אחרים, מהמרים בצורה מסוכנת על הפנסיות של הציבור, מעבירים כסף מגורם א' לגורם ב', גורמים לא-אחת לנזקים ולהפסדים גדולים - הם מרויחים את הכסף הגדול. הם לא משלמים על טעויות. הם רק גובים דמי ניהול גבוהים ומחלקים לעצמם בונוסים גבוהים. האינטרס שלהם פעמים רבות הוא להמר בצורה מסוכנת. הצליחו - יקבלו בונוס שמן. נכשלו - הממשלה תציל אותם ותתמוך בהם מכספי הציבור. בכל מקרה, דמי הניהול הגבוהים נגבים מהאזרח - גם אם הניהול כושל וגורם להפסדים. מנהלים שעושים פשלות והורסים חברות ואנשים - ממשיכים להיות במערכת ולקבל בונוסים גבוהים. הבעיה היא שהמערכת הכלכלית בארץ ובעולם המערבי בנויה בצורה עקומה מאד, ולמעשה השלטונות תלויים באותם מוסדות פיננסיים. השלטונות, באיוולתם הרבה, נתנו הרבה מאד כוח לחברות פרטיות המונעות משיקולי רווח כספי - ליצור כסף (בצורה של מתן אשראי) ולקבוע לאילו מגזרים הוא ילך, לשלוט על כספי הפנסיה של הציבור ועוד. אנחנו עכשיו רק מתחילים להבין את גודל הקטסטרופה שעלולה להתרחש...
מישהו , אי שם  |  07.11.14
לכל התגובות