אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדירות התייקרו ב-6.4% ברבעון השלישי; ירידות מחירים - רק בירושלים צילום: מאיר אזולאי

הדירות התייקרו ב-6.4% ברבעון השלישי; ירידות מחירים - רק בירושלים

לפי נתוני הלמ"ס, המחיר הממוצע של דירה בישראל עמד על 1.33 מיליון שקל ביולי-ספטמבר; במחוז ירושלים נרשמה ירידת מחירים של 0.7% לעומת הרבעון השני; שכר הדירה הממוצע עלה ב-5% - ל-3,700 שקל

14.11.2014, 15:05 | עינת פז-פרנקל

חרף מבצע צוק איתן וחלק מחגי תשרי, מחירי הדירות בישראל המשיכו לעלות. ברבעון השלישי עלו מחירי הדירות ב-6.4%, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. בהשוואה לרבעון השני, טיפסו המחירים ב-2.6%. מחירה הממוצע של דירה בישראל עמד בחודשים יולי עד ספטמבר על 1.33 מיליון שקל. כך עולה מנתונים חדשים שמתפרסמים היום (ו') באתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

קראו עוד בכלכליסט

במחוז תל אביב עמד מחירה הממוצע של דירה על 2.43 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה, בחיפה - על 1.05 מיליון שקל, ובמרכז - על 1.34 מיליון שקל. מחוז ירושלים הוא היחיד בישראל שבו נרשמה ירידה קלה במחירי הדירות, מהרבעון השני לשלישי השנה: מ-1.7 מיליון שקל בממוצע ברבעון השני, ל-1.68 מיליון שקל ברבעון השלישי, ירידה של 0.7%.

בדרום, בצפון ובקריות נעים מחירי הדירות הממוצעים בין 870 ל-904 אלף שקל; בגוש דן ובשרון, בין 1.55 ל-1.65 מיליון שקל.

פתח תקווה, צילום: דוד הכהן פתח תקווה | צילום: דוד הכהן פתח תקווה, צילום: דוד הכהן
הדירה היקרה בישראל היא דירת 4.5-5 חדרים בתל אביב, שמחירה 3.53 מיליון שקל בממוצע; הדירה הזולה ביותר ברבעון השליש היתה דירת 1.5-2 חדרים במחוז הצפון, שמחירה עמד על 368 אלף שקל.

שכר הדירה ממשיך לטפס

גם מי שלא רכש דירה ברבעון השלישי נאלץ להתמודד עם עליות מחירים: שכר הדירה הממוצע בישראל עלה ב-5% ברבעון השלישי, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והגיע ל-3,700 שקל לחודש. בהשוואה לרבעון השני, טיפס שכר הדירה ב-0.3% בלבד.

בהשוואה בין הרבעון השלישי לרבעון השני, הקיפה העלייה במחירי השכירות את כל חלקי הארץ, למעט מחוז תל אביב, בו ירד קלות שכר הדירה הממוצע ב-0.6% לרמה של 5,636 שקל לחודש. עדיין, מדובר בשכר הדירה החודשי הגבוה בארץ.

בירושלים שכר הדירה בחודשים יולי עד ספטמבר עמד על 4,031 שקל לחודש בממוצע; בחיפה על 2,433 שקל בממוצע; ובמרכז על 3,518 שקל לחודש בממוצע.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
פתרון זמני ליוקר הדירות – פשוט, מהיר, וללא עלות:
העלאה משמעותית של מס הרכישה לרוכש דירה שניה/נוספת כך שלאף אחד לא ישתלם לרכוש דירה להשקעה. הביקוש לדירות להשקעה יצנח, ועמו כמובן הביקוש הכללי לדירות, ועל-כן מחירי הדירות (לרוכשי דירה יחידה) ירדו. באשר להשלכה על מחירי השכירות: עקב חוסר הכדאיות ברכישת דירה להשקעה, כל דירה חדשה או יד שניה שתימכר, תימכר לרוכש דירה יחידה. אמנם על כל עסקה שכזאת היצע השכירות עלול לקטון בדירה אחת (לכל היותר), אך במקרה זה גם הביקוש להשכרה יקטן בשוכר אחד. לכן, מחירי השכירות לא אמורים לעלות עקב הצעד הנ"ל. כמובן שהפתרון המיטבי ליוקר הדירות הנו הגדלת ההיצע. עם זאת, הגדלת ההיצע הנה תהליך מורכב שאורך שנים, ועל-כן הצעד שאני מציע הנו צעד משלים, זמני, ובעל השפעה מיידית להקלת הבעיה עד שההיצע אכן יגדל.
עידו לייכטר  |  16.11.14
15.
הדירות התייקרו? זה נכון בערך כמו המדד שהתפרסם....
כל אחד שעוקב אחרי המחירים ביד 2 יודע שיש צניחה במחירים, גם בתל אביב. אם הם סרקו רק את העיסקאות של החודשים האחרונים שבהם כמעט אף אחד לא קנה כלום אז ברור שהם רואים התיקרות כי רק הדירות היקרות נמכרו ( רק קונים ממש עשירים רכשו). עם ישראל לא קונה , נגמר הכסף! לאן יש עוד לעלות?
16.11.14
14.
אם רוצים פתרון אמיתי צריך לעשות דברים אחרים לגמרי:
ראשית כל צריך להבין שהבעיה היא לא העלויות של הקבלנים והיזמים אלה פשוט ביקוש גדול מול היצע קטן.לכן כל הקלה כמו הורדת מחירי הקרקעות או מעמ 0 יגיעו ישירות לרווחי הקבלנים ולא לשום מקום אחר. לכן הדרך להוריד את המחירים באמת הוא להקים מספר חברות בניה ממשלתיות במעמד של מלכ"ר. חלק דרך רכישה של חברות פרטיות קיימות - זה עדיין יותר זול ממעמ 0 או מגביית סכומים נמוכים על קרקעות מדינה לקבלנים. החברות הללו ימכרו את הדירות והבתים במחירי עלות + G&A. כלומר עלות + בערך 5-10%. הן יהנו מערבות של המדינה, וכך יוכלו עוד יותר להוזיל את המכירה. ואז נקבל בתים לפחות ב - 50% יותר זולים. זה ייצור תחרות עזה לקבלנים שלא תהיה להם ברירה אלא להוריד את המחירים בשביל להתחרות או למכור את החברה שלהם לממשלה. זה פתרון אמיתי ובר קיימא שיכול לאפשר כבר תוך שנה-שנתיים להורדה פראית של המחירים.
א. , ארץ הקןדש  |  16.11.14
לכל התגובות