אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת החשמל: בקרוב נפסיק להשתמש במצוף הגז, הוא עולה לנו יותר מדי כסף צילום: אוראל כהן

חברת החשמל: בקרוב נפסיק להשתמש במצוף הגז, הוא עולה לנו יותר מדי כסף

כך אמר יו"ר החברה יפתח רון טל. המצוף הוקם בשנה שעברה מול חופי חדרה, כדי לשמש צינור חלופי לאספקת גז טבעי

17.11.2014, 22:21 | ליאור גוטמן

חברת החשמל עלולה לצמצם בקרוב, עד כדי השבתה, את השימוש במצוף הגז הנוזלי שהוקם בשנה שעברה מול חופי חדרה. כך הודיע היום (ב) יו"ר דירקטוריון חברת החשמל יפתח רון טל בכנס חברת "מידרוג" שנערך בתל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

לטענת רון טל, התמוטטות הרפורמה המיועדת בחברת החשמל, פעולה אותה עצר שר האוצר יאיר לפיד, מחייבת את חברת החשמל לתכנן היטב את ההוצאות הכספיות שלה לשנה הקרובה, זאת תחת מציאות בה היקף התחייבויות החברה הוא כ-70 מיליארד שקל.

אחת מהפעולות שעלו על הפרק היא כאמור השבתת מצוף הגז שהוקם בתחילת 2013 כדי לשמש צינור חלופי לאספקת גז טבעי, כזה שיוכל לגבות את אספקת הגז ממאגר "תמר" במקרי קיצון. "האם הוא נדרש למשק החשמל? כן. האם המימון של הפרויקט הביטוחי אפשרי? לא", אמר רון טל. לטענתו רשות החשמל מסרבת להכיר בכל עלויות הפעלת המצוף החל מיום הפעלתו בינואר 2013, והיא מוכנה להכיר רק בחצי מהם.

קידוח תמר, צילום: אלבטרוס קידוח תמר | צילום: אלבטרוס קידוח תמר, צילום: אלבטרוס

פעולות אחרות שעולות על הפרק, זאת במסגרת דיוני תכנית הקיצוצים וההתייעלות לשנת 2015 שהחלו במהלך החגים, הם דחיית התקנת הסולקנים ("פילטרים") בתחנת הכוח הפחמית שבאשקלון והעברת פרויקט הסבת יחידות הייצור הפחמיות בחדרה לשימוש בגז עמוק אל תוך 2016.

החלטת ממשלה לגביית החוב מעזה

רון טל התייחס בדבריו לחובה של הרשות הפלסטינית, שהגיע כבר לכ-1.7 מיליארד שקל וממשיך לצמוח בקצב של כ-70 מיליון שקל מדי חודש. "נחל לצמצם את אספקת החשמל לרשות כבר השבוע, כיוון שמציאות בה לקוח לא משלם עבור הצריכה היא בלתי נסבלת", אמר. על פי ההערכות, רון טל יבקש ממשרדי רה"מ, האוצר והאנרגיה להוביל החלטת ממשלה שתאפשר גביית חוב או ניתוק חשמל בהיקף רב יותר.

רון טל סיפר שהנפקת האג"ח שהושלמה לאחרונה, בהיקף של כ-1.25 מיליארד דולר, התקיימה בחו"ל בשל מגבלות של "לווה בודד" בישראל. רון טל סיפר לנוכחים שעיקר הביקוש הגיע מגופים אמריקאיים ואנגליים, כאשר על הפרק נרשמו ביקושים לפרעון לתקופה של 30 שנה, ולא 10 שנים כפי שנקבע בפועל. "לאחר התייעצות עם רשות החברות ועם החשבת הכללית החלטנו שלא להיענות לבקשה, והודענו שכל גיוס עתידי יתבצע למטרת מחזור חובות ולא למימון התפעול השוטף", סיכם

תגיות