אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמיר פרץ על סוגיית שכר המינימום: "תהיה פה מהפכה בלתי נשלטת" צילום: אוראל כהן

עמיר פרץ על סוגיית שכר המינימום: "תהיה פה מהפכה בלתי נשלטת"

בוועדת התעשייה באילת אמר פרץ כי אמנם העלאת שכר המינימום ב-1,000 שקל תעלה למשק 6 מיליארד שקל בשנה, "אבל מדובר באנשים שכל הצריכה שלהם נשארת כאן"

20.11.2014, 17:16 | דוד רפאלי

"אל תספרו לי סיפורים על ההתמוטטות המשק. תוספת של 1,000 שקל שיו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מדבר עליהם - זה עלות של כ-6 מיליארד שקל בשנה. אבל כל הכסף הזה נשאר בארץ - מדובר באנשים שכל הצריכה שלהם נשארת כאן.  

כך אמר הערב ח"כ עמיר פרץ (התנועה), עד לאחרונה השר להגנת הסביבה, בוועידת התעשייה באילת בסוגיית העלאת שכר המינימום.

קראו עוד בכלכליסט

"נכון שצריך להתארגן", המשיך פרץ, "ויש תעשיות שצריך לסייע להם ולהקל להם מנגד עלויות – מיסוי, ארנונה וכו'. אבל מישהו חושב שאפשר להחזיק חברה ישראלית במתח הזה של הפערים האלה? יום אחד הסיר לחץ הזה יתפוצץ, נרגיש אותו בכל מקום, תהיה פה מהפכה בלתי נשלטת".

"אני שמח שהאווירה הכללית בציבור היא שצריך להעלות את שכר המינימום" הוסיף פרץ – "התביעה של יו"ר ההסתדרות היא נכונה. אני שמח שהדיון על זה נעשה בפומבי, ולא בחדרי חדרים. למה השוויון הוא רק כשאנחנו הולכים להקריב את חיינו למדינה הזאת? מי שדורש סולידריות מהבנים שלנו כשהם מקריבים את חייהם בצבא, שייתן להם קצת יותר סולידריות כשהם יוצאים לאזרחות".

הפגנה של מעוטי יכולת (ארכיון), צילום: בלומברג הפגנה של מעוטי יכולת (ארכיון) | צילום: בלומברג הפגנה של מעוטי יכולת (ארכיון), צילום: בלומברג

מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, אמר לפרץ שהתעשיינים מוכנים היום לקבל את הצעתו הישנה מ-2006 להעלות את שכר המינימום ל-1,000 דולר. פרץ אמר כי חבל שלא לקחו אותה בזמנו, אך בכל מקרה ההצעה הייתה עם תאריך תפוגה של עד שנת 2008 בלבד.

פרץ התייחס לסוגיית החינוך המקצועי: "הסללה זה כשלוקחים ילד בן 12 ואומרים לו – הגענו למסקנה שתהיה מסגר מצוין. אין טעות חברתית יותר קשה מזו. מה ילד בן 12 או 13 צריך ללמוד מסגרות? מי שרוצה מכונאי טוב, או מסגר טוב – שיחכה שהנוער ישתחרר מצה"ל ושמשרד הכלכלה יממן להם הכשרה. שהבחירה ללכת למקצועות האלו תעשה על ידי אנשים בוגרים ולא על ידי ילדים.

"אני אומר לכם בתור מי שהיה במקומות האלה, אני לא מישהו שאפשר לספר לו סיפורים. אני בכל זאת ילד שהגיע ממרוקו, גדל בין הפחונים והצריפים וסמטאות העוני, ואני גאה שמדינת ישראל איפשרה לילד כמוני להיות בזמן הנכון ובמקום הנכון, להפוך לסגן ראש הממשלה, לשר הביטחון, ואפילו לקבל את ההחלטה לפתח את כיפת ברזל", אמר פרץ.

פרץ התלוצץ באשר לכוונה לטרפד את חוק שקיות הניילון שהוא יזם לאור התפטרותו מהממשלה: "אני מאד מקווה שלא יכשילו את החוק שקיות ניילון. זה חוק מאד יפה. אבל אני רוצה להודות למי שחשב שצריך להעניש אותי – כי לפני זה אף אחד בישראל כמעט לא ידע שזה החוק שלי. עכשיו כולם יודעים שזה החוק שלי".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
אולי במקרו הוא צודק ....
אבל לך תסביר לעסק, או חברה שגם היום נלחמת על החיים שלה שפתאום צריך להוסיף 1000 שקל לכל עובד ... 10 עובדים - 10,000 שקל ... 100 עובדים, המשמעות מעל מליון שקל בשנה כן כן ... נגיד לחברות - הכסף ממילא חוזר למשק הרי האנשים האלו מבצעים רכישות בישראל ... שלא יובן לא נכון. אני בעד העלאת השכר וחושב שגם אחרי התוספת שמציעים מדובר בשכר שלא ניתן לחיות ממנו. אבל מי עוזר כאן לחברות ? מי עוזר לעסקים קטנים ? מאיפה הם אמורים להביא את הכסף ? כי זה החוק ? זה יכול לגרום חלילה לכך שעסקים יאלצו לצמצם בכ"א מה שאומר אבטלה... צריך למצוא את הדרך להעלות את השכר, להוריד את יוקר המחיה ולא לחפש פתרון קל בחקיקה בלי לחשוב למה זה יכול לגרום.
j  |  21.11.14
10.
עמיר פרץ סותר את עצמו מבלי דעת.
אם אכן כל העלאת השכר לעובדים תתורגם לעלייה בצריכה, פירושו של דבר שתיווצר אינפלציה בשוק, אשר תעלה את סל המוצרים של העובד הממוצע בשיעור דומה לעלייה בשכר שהוא יקבל. זה כמו למשוך את השמיכה הקצרה מהרגליים אל הראש. היא לא תכסה את הגוף יותר מכפי שהיא עושה עכשיו. לעובדים אולי יהיה רשום סכום גבוה יותר בתלוש המשכורת, אולם כוח הקנייה שלהם לא ישתנה כלל. אם רוצים באמת לסייע לעובדים, צריך להגביר את כוח הקנייה האפקטיבי שלהם, למשל באמצעות הפחתת המע"מ. כמובן שהמדינה תצטרך לקצץ במקביל בהוצאותיה על מנת לא להיכנס לחובות.
אורן  |  21.11.14
8.
שכר מינימום של 5,300 ש"ח = 1,380 דולר בשער של היום
הבעיה בשכר מינימום כזה היא של ענפי היצוא התעשייתי וענפים שמתחרים ביבוא. קשה להתחרות מול ייצור בסין, ווייטנאם, בנגלדש, ירדן או אפילו טורקיה, כי שכר המינימום שם נמוך בהרבה, אפילו לפני ההעלאה הצפויה. ללא ספק תהיה יציאה (נוספת) מענפים שמתחרים ביבוא או פועלים בתעשייה מסורתית.
21.11.14
לכל התגובות