אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברי ועדת הבריאות לגרמן: "עלינו לדון בסעיפי מערכת הבריאות בחוק ההסדרים" צילום: נמרוד גליקמן

חברי ועדת הבריאות לגרמן: "עלינו לדון בסעיפי מערכת הבריאות בחוק ההסדרים"

8 מחברי הוועדה פנו לשרת הבריאות לאחר שבסיעת יש עתיד מבקשים לדון בסעיפי מערכת הבריאות בוועדת הכספים מחשש שחיים כץ "יקבור את המסקנות בשל אינטרסים זרים"

25.11.2014, 11:43 | רוני זינגר

שמונה מ-11 חברי ועדת העבודה, הרווחה ובריאות של הכנסת פנו הבוקר (ג') במכתב לשרת הבריאות יעל גרמן וקראו לה להעביר אל הוועדה את הדיונים בסעיפי חוק ההסדרים הנוגעים להמלצות ועדת גרמן. אחת המחלוקות המרכזיות בקואליציה היא באשר לוועדה שתדון בסעיפי גרמן, שבשלב זה היא מסרבת שוועדת הבריאות היא שתעסוק בהם.

קראו עוד בכלכליסט

"אנו קוראים לך גבירתי השרה להעביר הדיונים בפרק ו' להצעת חוק ההתייעלות הכלכלית (חוק ההסדרים) שעוסק ברפורמות בתחום הבריאות לוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת", נכתב בפנייה. "נושא הבריאות הוא מתחומי עניינה וסמכותה של הוועדה לפי תקנון הכנסת... ראוי כי הוועדה תהיה זו שתדון בפרק זה שיש לו השלכות רבות משקל על מערכת הבריאות".

ח"כ חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והבריאות, צילום: נמרוד גליקמן ח"כ חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והבריאות | צילום: נמרוד גליקמן ח"כ חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והבריאות, צילום: נמרוד גליקמן

על המכתב חתומים: היו"ר חיים כץ (ליכוד), יעקב ליצמן (יהדות התורה), מיקי רוזנטל (העבודה), אילן גילאון (מרצ), מיכל בירן (העבודה), שולי מועלם-רפאלי (הבית היהודי), יעקב מרגי (ש"ס), אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו). חברות הוועדה רינה פרנקל ועדי קול, חברותיה לסיעה של גרמן מיש עתיד, לא חתומות על המכתב. עם זאת יש להזכיר כי ח"כ פרנקל פעילה למען שירותי תיירות רפואית ותומכת בה.

בהודעה שהוציאו הבוקר חברי ועדת הבריאות החתומים על המכתב, הם הוסיפו כי "הטענה לפיה חברי הוועדה לא יוכלו לעמוד בלחצים ולא יוכלו לקיים דיון ענייני בו טובת הציבור עומדת לנגד עיניהם, פוגעת בוועדה ועומדת בניגוד גמור לחקיקה הענפה והחשובה בתחום הבריאות שהובילה הוועדה ובכללה רפורמות בקופות החולים, בתי החולים ובשכר הרופאים. הטענה מטילה דופי בעבודתה המסורה של הוועדה, אשר השירות לציבור וצרכי החולה הם נר לרגליה".

חוק הההסדרים כולל שני סעיפים הנוגעים למסקנות ועדת גרמן, האחד נוגע להגבלות על התיירות הרפואית והשני נוגע להגבלות על פעילות בתי החולים הפרטיים. ביש עתיד מתעקשים שהנושאים האלה יידונו בוועדת הכספים ואילו יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ויו״ר הקואליציה זאב אלקין דורשים כי הנושא יידון בוועדת הבריאות. ביש עתיד טוענים שיו"ר הוועדה חיים כץ "יקבור את המסקנות בשל אינטרסים זרים".

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
הצדק עם חברי הכנסת. הנושא חשוב מכדי שיעבור בחוק ההסדרים
המשמעות האמיתית של חוק ההסדרים זה לנסות לפתור הרבה בעיות במסגרת הליך קבוצתי שבו לאף אחד אין זמן באמת ללמוד לעומק נושא/אים מסויים/מים חשוב שכול נושא השינויים בפעילות מערכת הבריאות יעבור דיון יסודי בוועדת עבודה רווחה ובריאות או בוועדת הכספים. ביצוע ההצבעות במסגרת חוק ההסדרים הוא מחטף יגרום שעלול לגרום להצפה וחניקה של מערכת הבריאות הציבורית שכבר היום נמצאת בקשיים רבים. צריכים להבין שיש היום הרבה ביטוחי בריאות אחרים כי האזרחים אינם מאמינים שמערכת הבריאות הציבורית מסוגלת לתת להם פתרונות. אנו מאמינים שאם יוזרמו תקציבים למערכת הבריאות הציבורית, יהיו יותר ניתוחים ופעילויות בציבורית ואז התורים יתקצרו גם ההמתנה תקטן, האמון יחזור ואנשים יפסיקו לחפש פתרונות במערכת הפרטית. לכן המסר הוא קודם לבנות אמון ואז באופן טבעי ירד גם הביקוש למערכת הפרטית
ד"ר ישראל אייליג , באר שבע  |  25.11.14