אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התאחדות התעשיינים החזירה כסף מקרן השביתות וביקשה "מעשר" צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

התאחדות התעשיינים החזירה כסף מקרן השביתות וביקשה "מעשר"

בקרן של התאחדות התעשיינים, שאמורה לבטחם נגד שביתות, הצטברו כמיליארד שקל - סכום שמעליו יש לשלם מס. בהתאחדות השיבו 200 מיליון שקל לחברים, ועל הדרך ביקשו מהם להפריש "מעשר" לטובת רכישת נדל"ן שיבטיח את עתידה של ההתאחדות

01.12.2014, 06:54 | דוד רפאלי

הקרן ההדדית שליד התאחדות התעשיינים החזירה בשנה האחרונה כ־200 מיליון שקל לתעשיינים מכספי הקרן. כפי הנראה, מכיוון שהצטבר בה סכום של כמיליארד שקל, שמעליו היתה נדרשת לרגולציה מוגברת ולתשלום מסים.

קראו עוד בכלכליסט

מטרת הקרן ההדדית שליד התאחדות התעשיינים היא להוות מעין תעודת ביטוח נגד שביתות לתעשיינים — חברי ההתאחדות מפרישים בכל חודש סכום מסוים שנגזר ממספר העובדים שהם מעסיקים, ובתמורה הקרן מפצה אותם במקרה של שביתה. בשנים האחרונות שרר שקט יחסי בעולם יחסי העבודה ולא נרשמו הרבה שביתות במשק; כך שסכום הכסף שמנהלת הקרן תפח ותפח, עד שהגיע לגבול שההתאחדות לא מעוניינת לחצות, ועל כן החליטה להשיב חלק ממנו לתעשיינים. מנכ"ל התאחדות התעשיינים אמיר חייק טוען שהכסף הושב לחברים כבר ב־2013, וכי ההתאחדות הגיעה אז להסדר מול רשות המסים, שבמסגרתו שילמה מס על הרווחים שצברה הקרן. "החזרנו את הכספים כי הקרן הגיעה למצב שבו אמרנו, טוב, אפשר להחזיר את הכספים לחבר'ה", אמר חייק.

הקרן מנוהלת על ידי דירקטוריון נפרד מההתאחדות שבראשו עומד היו"ר דורון קמפלר, לשעבר מנכ"ל כרמל מקבוצת נייר חדרה. עם השנים החלה הקרן לתת גם הלוואות בתנאים מוטבים לתעשיינים, במשותף עם חלק מהבנקים.

אמיר חייק, צילום: עמית שעל אמיר חייק | צילום: עמית שעל אמיר חייק, צילום: עמית שעל

לאחרונה ביקשה הקרן גם "מעשר" — תרומה של כ־10% מהכספים המושבים לחברים — למען רכישת נדל"ן שיבטיח את עתידה. היא עשתה זאת לראשונה לפני כשלוש שנים, והשתמשה בכסף לרכישת קומה בבניין הטקסטיל בתל אביב, ממנה היא פועלת. "מי שקיבל השבה של כספים התבקש לתרם מעשר לטובת פעילות ההתאחדות — מי שרצה תרם, ומי שלא לא. הרוב תרם", אמר חייק.

נשיאות ההתאחדות מבקשת כעת לשנות את אופן חלוקת הכספים, כך שהקרן תכסה פחות ימי שביתה משכיסתה בעבר. הרעיון עלה מפני שנשיא ההתאחדות צביקה אורן סבור שהעובדה שיש מפעלים שחווים שביתות רבות, ועל כן נהנים לעתים קרובות מכספי הקרן, לעומת מפעלים שבהם הסיכוי לשביתה הוא נמוך ולכן לרוב לא נהנים מהם כלל, אינו צודק. חלק מחברי ההתאחדות התרעמו על השינוי הצפוי.  

תגיות