אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שעון הנוכחות של בנק דיסקונט יתחיל ברגל שמאל צילום: רון קדמי

שעון הנוכחות של בנק דיסקונט יתחיל ברגל שמאל

היום ייכנס לראשונה שעון הנוכחות לבנק דיסקונט אבל ועד העובדים וההנהלה עדיין מתקוטטים על אופן חישוב השעות. הועד במכתב לעובדים: נעשתה טעות, ההתחשבנות על השעות צריכה להיות חודשית

01.01.2015, 10:41 | תומר ורון

בנק דיסקונט מציין היום התחלה של פרק חדש ביחסי העבודה בבנק כאשר שעון הנוכחות נכנס לפעולה אלא שהכנסתו מתחילה ברגל שמאל. לכלכליסט נודע כי שיטת חישוב השעות עומדת במרכז המחלוקת בין ההנהלה ובין הועד שהנחה אתמול את עובדיו לא להחתים כרטיס בעת סגירת הסניפים להפסקה בשעות הצהריים.

לילך אשר טופילסקי מנכ"לית בנק דיסקונט, צילום: רון קדמי לילך אשר טופילסקי מנכ"לית בנק דיסקונט | צילום: רון קדמי לילך אשר טופילסקי מנכ"לית בנק דיסקונט, צילום: רון קדמי

לטענת הוועד בחינת הפיילוט שנעשה בנושא עד כה הראה בעייתיות בחישוב השעות לפי בסיס יומי - שיטה שיכולה להוביל לפער בין שעות העבודה בפועל לבין השעות עליהן העובדים מקבלים תשלום. בוועד ביקשו מהנהלת הבנק לחכות עם הכנסת שעון הנוכחות עד שהמערכת תאפשר לחשב את שעות העבודה באופן חודשי ולא יומי אך בהנהלה סירבו לדחיה.

הנהלת הבנק הסכימה לשנות את החישוב לחודשי אך כאמור לא הסכימה לדחות את הכנסת שעון הנוכחות. במכתב שהוציא אתמול יו"ר ועד, מני גרינשטיין, הוא הנחה את העובדים להחתים לעת עתה את הכרטיס רק בהגעה לעבודה ובעת היציאה ללא החתמות כמתבקש בעת שהסניף נסגר בצהריים להפסקה של שעתיים בימי שני וחמישי.

"השבוע העלינו בפני הנהלת הבנק בקשה, לדחות את הפעלת שעון הנוכחות. אמנם קרוב לדקה ה-90 אך עדיין טרם עלה לאוויר", כתב גרינשטיין אתמול לעובדי הבנק. "ביקשנו בדחיפות להיכנס לדיונים בשינוי המתכונת ולצאת לדרך ברגע שנהיה ערוכים עם ההסדר הסופי החדש כשבמרכזו התחשבנות חודשית. לצערנו, הוכיחה לנו שוב הנהלת הבנק, כי אין עניינה בטובת העובדים אלא בפולחן אישיות ותפיסת כותרות בעיתון ודחתה את הבקשה".

שעון הנוכחות הוא צעד משמעותי בבנק עם תרבות ארגונית כשל דיסקונט ומדובר בחלק מתהליך התייעלות כולל שהנהלת הבנק מנסה להטמיע. את המהלך הובילה יפית גריאני, ראש חטיבת משאבי אנוש ונכסים בבנק. גריאני שלחה באחרונה מספר מכתבים לעובדים ולמנהלים על מנת להכין את הבנק למעבר לשעון הנוכחות. מהמכתבים שנשלחו לעובדים עולה כי עובדי המטה יהיו מחוייבים להגיע ב-8:00 כאשר כל איחור מעל לרבע שעה יגרור קיזוז מימי החופשה או השכר. כמו כן עובדים שגרים רחוק מהמטה או כאלה עם ילדים שצריכים מעט גמישות עם השעות הצטרכו להגיש בקשות חריגות לועדה בבנק שתדון בבקשה ותצטרך לאשרן.

בבנק מציינים כי שעון הנוכחות ייכנס הבוקר כמתוכנן והמטרה היא "לעשות סדר" וארגון בשעות העבודה של העובדים וכפועל יוצא מכך הבנק יצליח לבקר בצורה טובה יותר את סעיף הוצאות השכר. כך, החליטה טופילסקי כי גם השעות הנוספות יהיו בבקרה מלאה כשכל מנהל יקבל מכסת שעות נוספות אותה הוא יצטרך לדעת לחלק בין עובדיו לפי עומס העבודה והיעדים. הנהלת הבנק קיבלה החלטה בהקשר זה כי מכסת השעות הנוספות שיוקצו לסניפים יהיה גבוה יותר מזה של המטה מאחר ושם העובדים מתנהלים מול קהל.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
ממש בושה מה שקורה...
במשך כל שעות העבודה אנחנו בקבלת קהל..במקביל צריך לתת שירות ללקוחות מולי, לענות לכולם בטלפון, לטפל בבקשות בפקסים וזה עוד מבלי שדיברנו כלל על המשפט היומי המפורסם של מנהל הסניף שאף אחד לא הולך הביתה בלי לעמוד ביעד המכירות היומי... וכמובן שאדם נורמלי לא יכול לעשות את כל זה במהלך היום עבודה שלא נדבר על ימים בלי אוכל ואפשרות לקום לשירותים... אז..ברור שנשארים שעות נוספות מידי יום כדי להספיק הכל ולחזור ללקוחות גם בימים של פיצול אוכלים על המחשב תוך כדי עבודה...אז למה שלא ילמו לנו על זה?
עובדת קבועה  |  03.01.15
26.
חבראי הועד במגדל סונול לא מדפיסים כרטיס אבל היתר כן. אדונים ומשרתים נוסח דיסקונט. בושה!
חברי ועד שלא מדפיסים כרטיס זה יש רק בדיסקונט. מאז שהתחלתי לעבוד כאן אני נגעל מזה וזה מזעזע אותו ואנ י מאוד מקוה שלילך באמת יש לה את האומץ והכח והמנהיגות הנדרשת לעשות לדבר הזה סוף, זה בושה לבנק זה ביזבוז וזה פשוט איך אני יגיד את זה מגעיל
סונול  |  01.01.15
לכל התגובות