אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: משמורת משותפת שווה חצי מזונות צילום: shutterstock

ביהמ"ש: משמורת משותפת שווה חצי מזונות

פסק דין חדשני: הרכב של שלוש שופטות במחוזי מרכז קבע כי יש להפחית 50% מדמי המזונות לאב שילדיו חיים עמו כמחצית מהזמן

12.01.2015, 10:42 | ענת רואה

הרכב של שלוש שופטות בבית המשפט המחוזי בלוד קבע בימים האחרונים בפסק דין חדשני, כי יש להפחית 50% מדמי המזונות לאב שילדיו חיים עמו כמחצית מהזמן ("משמורת משותפת").

קראו עוד בכלכליסט

ההלכה הקודמת בנושא של המחוזי בחיפה קבעה שיעור הנחה של 25% במקרים כאלה. פסק הדין הנוכחי קבע שהאב, שיוצג על ידי עו"ד אמיר שי, ישלם 2,500 שקל מזונות ולא 4,450 שקל, כפי שקבע בית המשפט למשפחה. פסק הדין של המחוזי מהווה החלטה מנחה ומחייבת את בתי המשפט למשפחה. לזוג שני ילדים, בני 3 ו־6. בית המשפט למשפחה הטיל על האב 1,950 שקל בחודש מזונות ועוד 2,500 שקל לחודש על מדור, הוצאות אחזקת מדור ומחצית מהוצאות חגים, חופשות וחינוך.

השופטת מיכל נד"ב השופטת מיכל נד"ב השופטת מיכל נד"ב

האב ערער וטען שהסכומים אינם סבירים ומונעים ממנו קיום בכבוד. השופטות ורדה מרוז, מיכל נד"ב ומיכל ברנט קבעו שחיוב אם במזונות ילדיה הוא עניין למחוקק, אולם הן יכולות להתערב בגובה הסכומים. הן קבעו שבמשמורת משותפת האב זן את ילדיו שעה שהם במשמורתו, ובכך הוא יוצא ידי המזונות כלפיהם ביחס לפרק זמן זה ויש להביא עובדה זו בחשבון. עוד קבעו השופטות כי שכר ההורים דומה מאוד (כ־11 אלף שקל בחודש), ולכן האב זכאי לשלם רק 50% מהמזונות שהיו מוטלים עליו אלמלא המשמורת המשותפת, כלומר 1,300 שקל. הנחה דומה נקבעה לגבי יתר הרכיבים, כך שעל מדור ואחזקתו הוא ישלם 1,200 שקל. את האם ייצגו עו"ד פנינה דיין־ניסן ועו"ד שירין הלפרט (עמ"ש 25027-02-14).

תגיות

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

53.
הוגנות במשפט כאשר השופט היא שופטת
מבלי לשמוע את מהות הבעיה אחת מהשופטות במשפט שעסקינן נושא עקיף שקשור לבעיה שהתוצאה שלה עיקול שנבע מעיקול על רכושו של חייב שנבע מטעות שופטת מתייחסת מיד בחומרה שהנושא קשור לנשים. הנשים לדעתי זוכות להעדפה מתקנת בבתי משפט גם כאשר הנושא הנדון צריך להיות בסוף לטובת הגבר. יש העדפה ורגישות נשית תמיד לטובת אישה במשפט גם כאשר היא לא צודקת. אבל בתי המשפט קורסים מהעומס והפרקליטים לא רוצים להתעמת עם השופטים מפחת שבדיון הבא הם ינזקו בגלל המחאה.אין צדק .
דידי  |  14.03.18
51.
מה בדיוק טוב בהחלטה הזאת? עדיין אין שוויון,
מה בדיוק טוב בהחלטה הזאת? עדיין אין שוויון, ועדיין הצד השני נשאר עם הרבה יותר כסף ביד. מי נפגע בסוף?! הילדים!  בית אחד מנגבים חומוס ובבית השני תפריט שף. אותו שכר, אותם זמנים אצל כל אחד מההורים, אז למה להעביר כסף? (מגדל את בני 80% מהזמן ומשלם מזונות כמו כלב. בית משפט קיבל החלטה של 80% אז שיתן לי את הכלים הכלכליים ליישם את ההחלטה שהוא קבע בעצמו, ולא ישאיר את הילד שלי בזמן שהוא אצלי כמו אוויר)
Flask  |  11.08.16
50.
גרוש בלי גרוש
אני נימצא במשמורת משותפת עם זמנים שווים (50/50) משלם אלפיים שח וגרושתי מרוויחה 2000 שח יותר ממני. 6000 שח משכורת פחות 2000 מזונות 3300 שח שכירות 50 שח טלפון 100 שח קופת חולים פחות 1000 חוב חודשי על הלוואות שמימנו את המלחמה שלי על הזכות לגדל את הילד שלי, תוצאה שאני נישאר עם מינוס 450 שח כל חודש. ירדתי בשכר בישביל לגדל את בני (ימים שאני עם הילד יוצא מוקדם מהעבודה להוציא אותו מהגן) בית המשפט מאפשר לי לגדל את בני מחצית מהזמן אבל לא נתן לי את הכלים הכלכליים לידאוג לצרכים הבסיסיים שלו. ניזקק מדי חודש לתרומות של אוכל מאנשים ובגדים. זה המצב של אב גרוש בישראל שלא מוותר על הזכות הטיבעית שלו להיות עם בנו הקטן
ההסבר המלא  |  23.12.15
לכל התגובות