אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנפט איבד 0.4% - הרובל הגיב בירידה חדה

הנפט איבד 0.4% - הרובל הגיב בירידה חדה

החוזה העתידי על הנפט מסוג קרוד ננעל על 45.9 דולר לחבית, לאחר שירד מוקדם יותר מתחת לסף ה-45 דולר. הדולר קפץ ב-4% מול המטבע הרוסי - ונסחר תמורת 65.7 רובל

13.01.2015, 22:13 | שי סלינס ודורון פסקין

החוזים העתידיים על הנפט הגולמי המשיכו לרדת גם היום (ג') - זה היום השלישי ברציפות ומשכו איתם למטה את הרובל הרוסי. 

קראו עוד בכלכליסט

החוזה העתידי על הנפט מסוג קרוד ירד ב-0.4% ל-45.9 דולר לחבית. זאת לאחר שבתחילת היום איבד כבר 3% ונסחר מתחת לרמה של 45 דולר לחבית - שפל שלא נראה מאז אפריל 2009. הנפט מסוג ברנט ירד ב-1.8% וננעל על 46.6 דולר לחבית, לאחר שבמהלך המסחר כבר ירד לרמה של 46.4 דולר לחבית. מדובר בשפל מאז מרץ 2009. הדולר התחזק ב-4% ל-65.7 רובל.

כעת הסוחרים בשוק ממתינים לנתוני מלאי הנפט של ארה"ב שיפורסמו מחר בשעות אחר הצהריים. ההערכות בשוק הן שעלייה במלאים תגרור את המחירים לכיוון ה-40 דולר לחבית ואף למטה מזה.

"כל חדשה נחשבת לרעה"

הכלכנית ווין לאי (Vyanne Lai) מהנשיונל בנק אוף אוסטרליה אמרה היום כי לדעתה רמת הפאניקה בשוק גבוה. "הסוחרים עד כדי כך בלחץ שהם מגיבים לכל חדשה שמגיעה אליהם כחדשה רעה. כל ניסיון למצוא את הקרקעית הוא ניסיון עקר - לפחות בשלב זה". 

סוהיל אלמזרועי שר הנפט של מדינת איחוד האמירויות, חברת אופק ובת בריתה של סעודיה, הצהיר ביום שלישי כי הוא אינו צופה עליית מחירים פתאומית במחירי הנפט. "המחצית הראשונה של שנת 2015 תיתן לנו אפשרות להבין מה עומד לקרות בהמשך", הצהיר השר. לפי אלמזרועי, ארגון אופ"ק אינו צפוי לשנות את מדיניותו בטווח הקרוב. הוא הדגיש כי ירידת המחירים החדה לא תוביל את ארצו להפחית השקעותיה במגזר הנפט.

בתוך כך, לפי דו"ח של חברת האנליסטים ווד מקנזי מטקסס, שבדקה את כדאיות הפקת הנפט על סמך נתונים שאספה מ־2,222 אתרי הפקה וקידוח ברחבי העולם, גם במחיר של 40 דולר לחבית רק כ־1.6% מהיצרניות יתחילו לרשום הפסדים וייאלצו לעצור את הפקת הנפט.

 

עם זאת, ככל שמחיר חבית ימשיך לרדת, כך יותר יצרנים ייאלצו לעצור את הפקת הנפט משיקולי חוסר כדאיות. ברף המחירים הנוכחי צפויות להפסיד חברות המפיקות נפט בים הצפוני של בריטניה. ברמות מחירים של 30 דולר לחבית יתחילו להיפגע החברות שמפיקות נפט בחולות הזפת של קנדה.

החשש מפני חוסר רווחיות בתעשיית הנפט מתעצם לנוכח נתונים המצביעים על מגמת עלייה בהיקפי התפוקה. לפי דו"ח של סוכנות האנרגיה הבינלאומית שהתפרסם השבוע בעיתון הרוסי "וסטי פיננסי", 11 המדינות המובילות בעולם ביצור נפט הפיקו באוגוסט 2014 כ־50 מיליון חביות ביממה. מספר זה צפוי להגיע לשיא של 52 מיליון בקיץ הקרוב, זאת משום שלמעט ברזיל ועיראק, כל המדינות הללו צפויות להגדיל את תפוקת הנפט שלהן.

גם בצד של הביקושים הנתונים מפתיעים למדי. יבוא הנפט לסין הגיע לשיא שנתי של 310 מיליון טונות ב־2014, שהם 7.19 מיליון חביות ביום, כך לפי סוכנות בלומברג. נתונים אלה מבטלים את הטענה כי משבר המחירים נובע מירידה בביקושים לנפט בסין בעקבות האטה בצמיחה, ולא מהצפת השוק על ידי היצרניות הגדולות, ובראשן המדינות חברות אופ"ק.

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

דורון פסקין הוא מחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות