אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר עלה ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.93 שקלים צילום: shutterstock

הדולר עלה ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.93 שקלים

היורו הוסיף 0.2% לערכו, היציג - 4.56 שקלים. בעולם, היורו קופץ ב-1.8% ונסחר ברמה של 1.01 פרנק

19.01.2015, 15:49 | שי סלינס

שער יציג ראשון השבוע - הדולר עלה ב-0.4% ל-3.93 שקלים. היורו היציג הוסיף 0.2% לערכו ושערו היציג נקבע על 4.56 שקלים. הפעם האחרונה שבה התקרב הדולר לרמה של 4 שקלים היתה בתחילת דצמבר 2014 אז נסחר תמורת 3.99 שקלים. בעולם, היורו קופץ ב-1.8% ונסחר ברמה של 1.01 פרנק. 

קראו עוד בכלכליסט

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "על רקע הטלטלות ביממות האחרונות בשוק המט"ח ביממות האחרונות נראה כי הסוחרים והמשקיעים יסיטו פניהם חזרה למגמה הרכישות הדולרית. שוק המט"ח האירופי יצר טלטלות שמבחינת המשקיעים הוכיחו את יציבותו של הדולר דווקא בימים אלה. מגמת הפרו הדולרית שנראה בקרב משקיעים עשויה לתת רוח גבית לדולר ולהוציא אותו מהמגמה המנומנת שאחזה בו לאחרונה".

 

על רקע האינפלציה השנתית השלילית, דודי רזניק, ראש מחלקת מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון, צופה המשכיות של רמות הריבית הנמוכות: "סביבת האינפלציה בישראל נמוכה משמעותית מהגבול התחתון של יעד יציבות המחירים, כאשר בניכוי מחירי הדיור מדובר בסביבה שלילית של ממש. מצב זה מעניק לבנק ישראל פרק זמן ארוך יחסית עד להגעה לכלים תומכים בהעלאה של הריבית, אך מנגד לבנק ישראל יש מעט כלים יעילים להחזרת האינפלציה ליעד בעתיד הנראה לעין. רוב הכלים עוברים דרך ערוץ שער החליפין".

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות, אומר כי המהלך של הבנק השוויצרי משקף שבירת מוסכמות בכל הנוגע למדיניות המוניטארית העולמית. "עד שבוע שעבר הדעה הרווחת בעולם היתה שאין כזה דבר יותר מדי הדפסות. אפילו ההססנות של דראגי לצאת למסע רכישות שכנראה יהיה כמעט חסר תועלת נתפסה כמיושנת והובילה ללא מעט לגלגנות מצד כלכלנים בכירים בעולם. לכן, מה למעשה הבנק השוויצרי שבר את הכלים כאשר למעשה אמר כי הוא מוכן שבטווח הקצר הכלכלה השוויצרית תפגע (דרך התחזקות המטבע) על מנת שהעלות בטווח הארוך לא תהיה גבוהה מדי".

פרנק שוויצרי, צילום: בלומברג פרנק שוויצרי | צילום: בלומברג פרנק שוויצרי, צילום: בלומברג

תגיות