אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדד לא השפיע: האינפלציה הצפויה נותרה בשפל של 0.6% צילום: shutterstock

המדד לא השפיע: האינפלציה הצפויה נותרה בשפל של 0.6%

כך פרסם בנק ישראל. המדד האפסי של חודש דצמבר שפרסם הלמ"ס לאחרונה לא נתן אותותיו. הערכה: למרות הנתון, הריבית לחודש הבא תישאר ללא שינוי

19.01.2015, 11:07 | אמנון אטד
המדד האפסי של חודש דצמבר שפרסמה הלמ"ס בסוף השבוע שעבר לא השפיע על שיעור האינפלציה הצפויה. בארבעת הימים שעברו מאז פרסום המדד נותרה האינפלציה הצפויה במשק ל- 12 החודשים הבאים ללא שינוי, בנקודת שפל של 0.6%. אינפלציה צפויה נמוכה מזו נרשמה בפעם האחרונה במשק הישראלי רק לפני יותר מחמש וחצי שנים, בעיצומו של המשבר הכלכלי העולמי.

את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של הוועדה המוניטרית של בנק ישראל, מחשבים כלכלני הבנק כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק. מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ב') בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, מסתכמת כעת האינפלציה הצפויה אף בשיעור נמוך יותר של 0.5%.

בהודעת הריבית האחרונה שפרסם בסוף החודש שעבר, הסביר בנק ישראל כי המשך הירידה באינפלציה הצפויה לטווחים הקצרים והבינוניים מגלם כנראה גם את ההשפעה החד-פעמית של הירידות הצפויות במחירי החשמל והמים, ולכך יש להוסיף גם את הצלילה המתמשכת במחירי הנפט הגולמי בעולם.

שקלים, צילום: בלומברג שקלים | צילום: בלומברג שקלים, צילום: בלומברג

בסוף השבוע שעבר דיווחה הלמ"ס כי בעקבות היציבות במדד דצמבר נרשמה במשק בשנת 2014 אינפלציה שלילית של מינוס 0.2%. כתוצאה מכך, גם סביבת האינפלציה, שהיא נתון המשקלל גם את האינפלציה בפועל וגם את האינפלציה הצפויה, ממשיכה להיות נמוכה מהגבול התחתון של יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).

יחד עם זאת, גם הפעם סביבת האינפלציה הנמוכה לא צפויה ככל הנראה להשפיע על החלטת הריבית לחודש הבא. ההערכה היא שחברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יחליטו בסוף החודש להשאיר את הריבית לחודש פברואר ללא שינוי, ברמה של 0.25%. הסיבה העיקרית לכך היא העובדה שאינדיקטורים כלכליים שונים שהתפרסמו אחרי מבצע צוק איתן מצביעים על סימנים להתאוששות בפעילות המשק.

תגיות