אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיצד מוציאים רישיון עו"ד אמריקאי: כל השלבים, הפרטים והטיפים הדרושים

כיצד מוציאים רישיון עו"ד אמריקאי: כל השלבים, הפרטים והטיפים הדרושים

29.01.2015, 15:38 | בחסות Barbri Israel
כל משפטן, בוגר תואר ראשון בישראל (.LL.B), גם ללא הסמכה או התמחות, זכאי לגשת לבחינות הלשכה בארה"ב ולקבל רישיון עו"ד אמריקאי (במדינות המובילות).

חברת Barbri Israel, החברה המובילה בעולם בהכשרות משפטיות בינלאומיות, פתחה לאחרונה סניפים באירופה ובישראל שמטרתם לסייע למשפטנים מקומיים בפיתוח קריירה בינלאומית והזדמנויות תעסוקה מגוונות. שוחחנו עם עו"ד גדעון וינבוים, ראש מחלקת ליטיגציה ב-אפשטיין רוזנבלום מעוז (ERM) משרד עורכי דין המתמחה בסוגיות ועסקאות בינלאומיות, שהסביר לנו על תהליך קבלת הרישיון האמריקאי ויתרונותיו לעורך דין מישראל.

גדעון, בתור עו"ד שבחר לעבוד בישראל, מה היתרון שנותנת לך ההסמכה בארה"ב?

"עבורי, רישיון עריכת-דין בניו יורק הוא סימן ההיכר הבולט ביותר, המוכיח כבר בשלבים הראשונים של יצירת קשר עם משפטנים ולקוחות בארץ וברחבי עולם כי צברתי ידע, ניסיון ומומחיות כמשפטן בינלאומי. ברגע שמופיעה הכוכבית הקטנה ליד השם שלך המלמדת על כך שיש לך רישיון בניו-יורק, אנשים מבינים שהקריירה שלך פורצת מחוץ לגבולות המדינה וכי אתה יודע לתת שירות משפטי מעולה גם כשמדובר בתיקים המערבים לקוחות זרים ודין זר".

האם הרישיון מסייע ביצירת הזדמנויות תעסוקה?

"הרישיון עזר לי למצוא עבודה אטרקטיבית בתנאים טובים, ואף סייע לי לגייס ולקדם את הקשר שלי עם לקוחות ישראלים וזרים. התחושה היא שאתה שייך למועדון יוקרתי של משפטנים בעלי מיתוג בינלאומי, ושיש לך ערך מוסף משמעותי בשוק התחרותי בו אנו עובדים".

לחצו כאן – לבדיקת זכאותכם לרישיון עו"ד בארה"ב

מה השלבים שצריך לעבור בדרך לקבלת הרישיון בניו-יורק?

 

שלב 1 – הערכת הזכאות לבחינות הלשכה:

זהו הליך רישום המלווה בהוראות מפורטות, בנוגע למשפטנים ישראלים – לא צריך לחשוש יותר מדי מהשלב הזה, שכן כל בוגר תואר ראשון במשפטים ממוסד מוכר בישראל רשאי להיות מוסמך כעו"ד בניו-יורק. ה"טופסולוגיה" עשויה להיראות מאיימת, אבל לשם כך רצוי להתייעץ עם בעלי מקצוע. לכן, נציגי חברת Barbri Israel מלווים את הנרשמים לאורך התהליך ומסייעים במילוי ושליחת הטפסים בכדי להבטיח שהכל ישלח בזמן. באופן רשמי: ניתן להגיש את הטפסים לרישום עד לאפריל. באופן לא רשמי: מי שיגיש את הטפסים אחרי תחילת מרץ עלול שלא לקבל אישור הרשמה בזמן. ההסבר על הליך הרישום נמצא גם באתר הלשכה בניו-יורק.

חברת BARBRI מתמחה בליווי מועמדים בכל תהליך הוצאת הרישיון בארה"ב, צילום: שאטרסטוק חברת BARBRI מתמחה בליווי מועמדים בכל תהליך הוצאת הרישיון בארה"ב | צילום: שאטרסטוק חברת BARBRI מתמחה בליווי מועמדים בכל תהליך הוצאת הרישיון בארה"ב, צילום: שאטרסטוק

שלב 2 – שליחת טפסים:

א. בעבור בוגרי תואר ראשון בלבד: שליחת גיליון הציונים מהמוסד בו השלמתם את לימודי התואר הראשון ללשכה בניו-יורק.

ב. בעבור עורכי-דין מוסמכים בישראל: שליחת מכתב מלשכת עורכי-הדין המאשר את ההסמכה בישראל בצירוף מכתב ובו דוגמת כתב היד של המועמד.

ג. קבלת אישור מהלשכה בניו-יורק על רישום למבחן (המבחנים מתקיימים מידי שנה בשני מועדים: ימי שלישי ורביעי האחרונים של החודשים פברואר ויולי).

שלב 3 – תוכנית ההכנה לבחינות:

עכשיו מגיע החלק המורכב יותר, לימוד לבחינות הלשכה עצמן. בחינות הלשכה האמריקאיות (בדגש על מדינת ניו-יורק) אינן פשוטות, בין השאר מפני שאין דרישת התמחות. לשם כך, חברת BARBRI התאימה את התוכנית הבינלאומית שלה למשפטנים ללא רקע אמריקאי, ומחזיקה כיום במעל ל-80 אחוזי הצלחה בקרב 1.2 מיליון בוגרים בארה"ב וברחבי העולם. BARBRI הכינה תכניות מיוחדות המותאמות לקהל המשפטנים הישראלי, מתוך הבנה שישראלים הניגשים לבחינות הלשכה האמריקאיות יזדקקו להכנה מתאימה אודות מערכת המשפט האמריקאית והשלמה של חומרים הנלמדים במסגרת התואר האמריקאי שאינם כלולים בתואר הישראלי.

שלב 4 – מילוי מסמכים לאחר המבחן:

ברכותי! עברת את המבחן בהצלחה. נותרו מספר שלבים קצרים, והרישיון לעריכת דין בארה"ב יהיה בידך. שלב זה כולל איסוף מסמכים ומילוי טפסים, בעיקר תצהירים ממעסיקים קודמים המאשרים את תקופת העבודה במידה והצהרנו עליה בקורות חיים.

שלב 5 – פרו-בונו בארץ או בחו"ל (50 שעות):

יש להשלים 50 שעות של התנדבות פרו-בונו בישראל או בארה"ב. זה נשמע מבהיל, אבל אל תדאגו. סוגים רבים ושונים של פעילויות עונים על דרישה זו, גם כאלו שנעשו בארץ ואף כאלו שכבר נעשו בעבר (החל משנת 2012). רוב הסיכויים שכבר מילאתם את מרבית השעות בלי לשים לב. גם כאן נציגי BARBRI יעמדו לרשותכם – באישור שעות שכבר ביצעתם או מציאת מקומות מתאימים לבצע את שעות ההתנדבות.

שלב 6 – ראיון פורמאלי עם בוחן מטעם לשכת עורכי הדין בניו-יורק:

ראיון קצר ופורמאלי עם הבוחן של לשכת עורכי הדין בניו-יורק, לא מדובר במבחן נוסף! מטרת הראיון היא רק לבדוק את מהימנותו של המועמד והפרטים שנתן.

שלב 7 -מזל טוב! הגעת לטקס ההסמכה וקבלת הרישיון לעו"ד אמריקאי בניו-יורק.

"משימה אפשרית בהחלט, תוך חודשים ספורים מגיע הטקס המרגש בניו-יורק והופכים לעו"ד בינלאומי", צילום: שאטרסטוק "משימה אפשרית בהחלט, תוך חודשים ספורים מגיע הטקס המרגש בניו-יורק והופכים לעו"ד בינלאומי" | צילום: שאטרסטוק "משימה אפשרית בהחלט, תוך חודשים ספורים מגיע הטקס המרגש בניו-יורק והופכים לעו"ד בינלאומי", צילום: שאטרסטוק

האם זו משימה אפשרית לעו"ד ומשפטנים ישראלים?

זו לא משימה קלה, אבל אלו שנחושים ורוצים להוסיף נדבך בינלאומי לקריירה שלהם, יצליחו. התוכניות ש-Barbri Israel מציעה הותאמו לקהל שאינו אמריקאי, ומותאמות לצרכים של כל מועמד ומועמדת. כך, למשל, יש תוכניות מרוכזות שנמשכות רק חודשיים וחצי ויש תוכניות ארוכות יותר שנמשכות עשרה חודשים. מה שחשוב זה שבסופו של מדובר במשימה אפשרית בהחלט, ותוך חודשים ספורים מגיע הטקס המרגש בניו-יורק ואיתו קבלת רישיון עו"ד אמריקאי.

האם ניתן להוציא רישיון במדינות נוספות בארה"ב, דוגמת קליפורניה?

כן, בהחלט, אך יש לשים לב שהכללים שונים ממדינה למדינה. חברת Barbri Israel מטפלת בהוצאת הרישיון בכל המדינות בארה"ב, ועל כן מומלץ לפנות אליה להתייעצות. בכל מקרה הרישיון בניו-יורק הוא הרישיון המועדף על מועמדים מחוץ לארה"ב, כי הוא פותח דלתות בארץ ובעולם, ולכן אל תרוצו להוציא רישיון במדינות נוספות לפני בירור מעמיק.

מה מומלץ למי שמתלבט:

ניתן לבקש פרטים נוספים בנושא מ-Barbri Israel שיכולה לספק את המידע העדכני ביותר (חלים שינויים משנה לשנה ורצוי לא להסתמך על מידע ישן באינטרנט). כמו כן, מאחר וההרשמה למועד הבחינה הקרוב כבר בעיצומה, היינו ממליצים להזדרז וליצור קשר עם חברת BARBRI בכדי לברר את הזכאות להירשם לבחינה ולהגיש את הטפסים הנדרשים.

בהצלחה לכל המועמדים והמועמדות.

תגיות