אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וינשטיין החליט: המשטרה תבדוק את פרשת מעון ראש הממשלה - רק אחרי הבחירות צילום: מיקי נועם אלון

וינשטיין החליט: המשטרה תבדוק את פרשת מעון ראש הממשלה - רק אחרי הבחירות

במשרד המשפטים מציינים כי בחומר שנאסף עד כה אין ראיות המעלות חשד למעורבות של ראש הממשלה עצמו במעשים; לפי ההודעה, "מכלול הפרשות מצדיק קיום בדיקה שבסיומה יוחלט אם יש מקום לפתיחת חקירה פלילית".

26.02.2015, 22:14 | שירות כלכליסט

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין החליט כי המשטרה תקיים בדיקה בפרשת מעון ראש הממשלה - אך רק אחרי הבחירות. ההחלטה התקבלה לאחר דיון בן כמה שעות שקיים וינשטיין עם פרקליט המדינה וגורמים בפרקליטות ובמשרד המשפטים.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הודעת משרד המשפטים, הפרקליטות סקרה כמה פרשות שהראיות שנאספו בהן עד עכשיו מעלות חשדות לביצוע מעשים העלולים לעלות לכדי עבירות פליליות. עוד עולה מההודעה כי "אמנם הראיות שנאספו עד כה מלמדות על חשדות לביצוע מעשים שחומרתם אינה גבוהה יחסית (אם וככל שיוכחו), אך הפרקליטות סבורה כי עדיין, מכלול הפרשות מצדיק קיום בדיקה שבסיומה יוחלט אם יש מקום לפתיחת חקירה פלילית".

וינשטיין ונתניהו, צילום: יאיר שגיא וינשטיין ונתניהו | צילום: יאיר שגיא וינשטיין ונתניהו, צילום: יאיר שגיא

במשרד המשפטים מציינים כי בחומר שנאסף עד כה אין ראיות המעלות חשד למעורבות של ראש הממשלה עצמו במעשים האמורים.

עוד נאמר בהודעה כי בבסיס ההחלטה לקיים את הבדיקה לאחר הבחירות עומדים הנימוקים הבאים: "המידע שנאסף עד כה ידוע בעיקרו לציבור בעקבות פרסום דו"ח המבקר ופרסומים נוספים שפורסמו בעת האחרונה ונדון בהרחבה במסגרת שיח ציבורי שהתנהל בנושא. הזמן הקצר שנותר עד לבחירות לא יאפשר לסיים את הבדיקה ולהגיע למיצוי הנושא לפני מועד הבחירות ועל כן ממילא לא ניתן יהיה להניח בפני הציבור ממצאים בדוקים ובהירים באשר לקיומם של היבטים פליליים בנושאים שייבדקו, ככל שיימצאו כאלה. בנוסף, כאמור, מדובר בחשדות לביצוע מעשים שחומרתם אינה גבוהה יחסית.

"יתרה מזו, הנחיית היועץ המשפטי לממשלה מחודש יולי 1998 קובעת כללים להתנהלות מערכת אכיפת החוק בתקופת בחירות והיא מבוססת, בין השאר, על הרציונל כי בתקופה שכזו יש להיזהר מכך שפעולות של מערכת אכיפת החוק ישמשו ככלי ניגוח במערכת הפוליטית ויש לנהוג בזהירות בנקיטת פעולות חריגות שעלולות לעורר חשש להשפעה פוליטית. מטבע הדברים, ככל שמועד הבחירות קרב, יש לנהוג במשנה זהירות בהקשר זה. לכך יש להוסיף כי כאמור, בחומר שנאסף עד כה אין ראיות המעלות חשד למעורבות של ראש הממשלה עצמו במעשים האמורים". 

לפני כעשרה ימים פרסם מבקר המדינה את הדו"ח שלו על התנהלות מעון ראש הממשלה בשנים 2009-2013. הדו"ח כולל ממצאים קשים על התנהלות כלכלית מנופחת, בזבזנית ועוקפת נהלים; עם זאת בסופו של דבר המבקר בחר להימנע ממתיחת ביקורת אישית קשה, ואף שהוא חוזר וכותב כי ההתנהלות "בעייתית", הוא מסתפק בהצעה להסדירה בשורה של נהלים וכללים חדשים הן במשרד ראש הממשלה, הן במשרד היועץ המשפטי לממשלה והן דרך ועדת הכספים בכנסת.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
עצוב מאוד
הסבלנות והסובלנות שמערכת המשפט מגלה מול פוליטיקאים חשודים, איננה משרתת את הדמוקרטיה. במסגרת הפרדת הרשויות, מערכת המשפט צריכה להציב מול עיניה את המטרה היחידה של עשית הצדק. אין לאירועים פוליטים להסב אותה ממטרה נעלה זו. דבקות והחתירה ועשית הצדק צריכה להוביל את מערכת המשפט ולא שום דבר אחר. כך צריכה לנהוג מערכת אשר שמה לה למטרה לשרת ציבור בנאמנות ולא את הפוליטיקאים הממנים. ידע הבוחר מלפני ביקורו בקלפי כמה שיותר על הפוליטיקאים הנבחרים. נקבל נבחרים ללא קופת שרצים, ללא הפתעות לא נעימות.
Shim , השרון  |  27.02.15
1.
אולי כדאי שהאזרח הממוצע ישפוט בעצמו
אם וינשטיין לא מסוגל לקחת יוזמה, אולי הבוחרים יקחו יוזמה שאחת ולתמיד יחליטו איזה ראש ממשלה הם רוצים. אם המערכת המשפטית מתנהלת כך שנים מול 2 קדנציות, לא הגיע הזמן שהבוחר יפקח את עיניו?? מעכשיו אתם השופטים מי תיהיה ראש הממשלה שלכם. כן כן, תיהיה, לא טעיתי, חשבתם שאפשר להפריד את שרה מביבי? טעיתם
אזרח מודאג  |  27.02.15