אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשל הקפאת הפיתוח של מאגר לווייתן: חברת "קשרי ים" תפטר כ-80 עובדים

בלעדי לכלכליסט

בשל הקפאת הפיתוח של מאגר לווייתן: חברת "קשרי ים" תפטר כ-80 עובדים

'קשרי ים' מתמחה בשירותי ספנות. המנכ"ל ל"כלכליסט": "כואב לי הלב על העובדים, כי הפגיעה לא רק אצלי אלא גם חברות הובלה, משאיות וכל מי שנהנה מקידוחי הגז שהיו פה"

08.03.2015, 22:07 | ליאור גוטמן

הקיפאון שמלווה את משק הגז המקומי החל לזלוג בשבועיים האחרונים גם למעגל העסקים השני שליווה את שוק האנרגיה הישראלי. ל"כלכליסט" נודע שחברת 'קשרי ים', שמתמחה בשירותי ספנות, נאלצת לפטר כ-80 איש וזאת בשל הקפאת תוכניות הפיתוח על מאגר לווייתן.

קראו עוד בכלכליסט

חברת קשרי ים פועלת זה כ-16 שנה ומספקת שירותי סוורות ולוגיסטיקה לאסדות הקידוח מול חופי ישראל. עפ"י אתר החברה, בין החברות שנהנו משירותיה ישראמקו, נובל אנרג'י ובריטיש גז.

בשנה האחרונה נערכה החברה להעניק שירותי ספנות ולוגיסטיקה לקידוח לווייתן, אולם בדצמבר האחרון החליטה הממונה על ההגבלים העסקים פרופ' דיויד גילה שהוא מתכוון להכריז על דואופול הגז נובל אנרג'י דלק כעל הסדר כובל, מה שהוביל את נובל אנרג'י האמריקאית להכריז על הקפאת ההשקעות בישראל.

התוצאה: חברת קשרי ים, שנשכרה על ידי נובל כדי לסייע לקידוח, נאלצה לצמצם מיידית את פעילותה. בשיחה עם מנכ"ל קשרי ים, איציק שמש, הוא מסר כי בשבועות האחרונים הוא פיטר כבר כ-40 איש, ו-40 עובדים נוספים אמורים לעזוב את החברה בעוד כחודש וחצי ולאחר סיום עבודות התקנת מדחסים במערכת ההולכה של מאגר תמר.

"בקשרי ים עובדים כ-200 עובדים. עקבתי אחרי הפרסומים בתקשורת בעניין הקפאת הפיתוח של מאגרי הגז אבל הייתי בטוח שמדובר במו"מ בין המדינה ליזם שיפתר באיזה שהוא שלב, כך שבסביבות אוגוסט הקרוב אני מתחיל לעבוד על לווייתן", אמר שמש ל"כלכליסט".

דיויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים, צילום: אוראל כהן דיויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים | צילום: אוראל כהן דיויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים, צילום: אוראל כהן

"המדינה צריכה את הגז לא פחות מנובל, אבל עקרונית לא אכפת לי אם יגבו מהם 40% תמלוגים, 90% תמלוגים, או מה מחיר הגז. מבחינתי שישבו יחד ויסגרו הסכם. אני מלווה את נובל 16 שנה, ולא סביר שפעם חמישית פותחים להם הסכמים. בסוף היא תעניש אותנו ותלך מפה", מזהיר שמש.

איך העובדים קיבלו את הבשורה? 

"אספתי את העובדים ואמרתי להם שאין ברירה ואני נאלץ להזמין לשימועים לפי פיטורים. העובדים אפילו לא כעסו ואפילו שלחו לי הודעות שהם מבינים את המצב. כואב לי הלב, כי הפגיעה לא רק אצלי אלא גם חברות הובלה, משאיות וכל מי שנהנה מקידוחי הגז שהיו פה - כי אם רק אני מגיע ל-80 מפוטרים, בוודאי יש עוד כמה חברות משנה שנהנו מקידוחי הגז".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
חכמה שבדיעבד
רק במדינת חלם יכולה המדינה לשנות את החוקים תוך כדי המשחק!!! חשוב להבין כי בניגוד למקרים אחרים בהם נמסרו/נמכרו זיכיונות לשימוש באוצרות הטבע של המדינה לגופים מסחריים, במקרה של נובל, היא רכשה את הזכות בדמות אופציה בלבד. איש לא יכול היה להבטיח כי בסופו של יום אכן ניתן יהיה לממש את האופציה הזו, החברה השקיעה מאות מליוני דולרים בחיפושי הגז ולמזלה הטוב (כמו גם למזלה הטוב של המדינה) האופציה התממשה ונתגלו מאגרי גז גדולים. לבוא היום ולשנות את חוקי המשחק בצורת הכרזה על מונופול והטלת הגבלות על אחזקות נובל במאגרים הוא דבר שלא ייעשה!!! בסופו של התהליך, תיאלץ המדינה לכבד את ההסכים עליהם היא חתמה בעבר ולכבד את אחזקותיה של נובל במאגרים. כל יום של עיכוב בדרך לשם עולה למשק מיליונים רבים וגורם נזקים להכנסות המדינה הן באופן ישיר והן באופן עקיף. כותרת הכתבה מתארת פיטורי 80 עובדים, אבל זה רק בחברה אחת שהיא לווין לתעשיית הגז שכמעט התפתחה כאן. למעשה, פוטרו עד היום מאות עובדים מכלל החברות המעורבות ועוד מאות בדרך ללשכת התעסוקה!!! מדינת חלם כבר אמרנו???
אורן  |  10.03.15
4.
פעילות nobel
למה אין פירסום ואו התייחסות להקשרים הנוספים ,, אלפי מקומות עבודה באופן ישיר ועקיף, הוזלת תעריפים, הקמת מרכזי לימוד ( רופין.מדעטק), הפניית אסדת קידוח רק בשל המחוייבות למדינה ללא ערך כלכלי ( ״פינקל״ 2013), כתוצאה מהפעילות בארץ Nobel ניכנסה אחר כבוד לרשימה השחורה במדינות ערב ,אין חברות ענק בתור לעבוד ולהשקיע בישראל
אלון  |  10.03.15
2.
את מתקן לוויתן, נובל ותשובה קיבלו על מגש זהב...
אחרי שנים של חיפושים, פרשו השותפים מהפעילות ונובל נכנסה למוצר מוגמר ורק גזרה עליו קופון עם אפס השקעה. לא צריך לצייר אותם כאילו עם ישראל חייב להם תודה, יש מספיק חברות שתשמחנה לרווחים שמפיקים כאן מגז שהם בשיעור עצום לעומת המקובל בעולם.
שר האנרגיה  |  09.03.15
לכל התגובות