אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמי התאימה לי בגדים של אחותי הגדולה ותמיד חששתי שאנשים יזהו שאני לובש בגדים של בת, אבל אמא הבהירה לי: "זה מה יש" צילום: אוראל כהן

אמי התאימה לי בגדים של אחותי הגדולה ותמיד חששתי שאנשים יזהו שאני לובש בגדים של בת, אבל אמא הבהירה לי: "זה מה יש"

מנואל טרכטנברג, מועמד המחנה הציוני לתפקיד שר האוצר: "מגיל שלוש אבי ביקש ממני ללמוד לתקן דברים, ואמר: "אי אפשר לשלם לאיש מקצוע על כל דבר שמתקלקל בבית"

12.03.2015, 10:03 | דיאנה בחור ניר
"נולדתי בקורדובה שבארגנטינה. אבי חוליו (יחיאל) חלה בשחפת בילדותו, סבתי חשבה שבקורדובה התנאים טובים יותר למחלות ריאה, וכך הגיעו לשם. הוריי הכירו באוניברסיטה בקורדובה כשלמדו כלכלה וראיית חשבון. מה שבלט בבית הוא שהם שווים בהשכלה שלהם, שניהם רואי חשבון. אמי שרה עבדה כל החיים כמורה והתגאתה מאוד במעמד השווה ובמיצוי הפוטנציאל שלה.

"גרנו בדירה 'בצד הלא נכון של השוק', קרוב לבית זונות. חיינו בדוחק כלכלי, לא תמיד היה כסף לעפרונות לבית הספר, ועד גיל עשר לא קנו לי צעצועים. עניין הצעצועים לא הפריע לי, אספתי צנצנות ובניתי מהן עולמות דמיוניים; מה שהביך אותי מאוד היה שאמי התאימה לי בגדים של אחותי הגדולה. תמיד חששתי שאנשים יזהו שאני לובש בגדים של בת, אבל אמא הבהירה לי: 'זה מה יש'.

1964. מנואל טרכטנברג בחגיגת בר המצווה שלו עם אביו יחיאל בבית הכנסת בקורדובה, ארגנטינה 1964. מנואל טרכטנברג בחגיגת בר המצווה שלו עם אביו יחיאל בבית הכנסת בקורדובה, ארגנטינה 1964. מנואל טרכטנברג בחגיגת בר המצווה שלו עם אביו יחיאל בבית הכנסת בקורדובה, ארגנטינה

"כיוון שאבי לא היה טוב בעבודות כפיים, מגיל שלוש בכל פעם שמשהו נשבר אבי העמיד אותי ליד מי שבא לתקן אותו ואמר: 'תעמוד לידו ותלמד. אי אפשר לשלם לאיש מקצוע על כל דבר שמתקלקל בבית', ומאז פיתחתי יכולת לתקן כל דבר. חוסר הביטחון הכלכלי שלו היה גדול, על כן תמיד הזהיר מלקיחת חובות 'כי אם החיים יכו בך - לא תוכל להחזיר'. הוויכוח היחיד איתו היה בגיל 15, כשהתחלתי להתכתב עם האוניברסיטה העברית כדי ללמוד רפואה משום שנמאס לי מבית הספר. הוא כעס מאוד והפסיק לדבר איתי, עד שפרסמתי סיפור בעיתון של קורדובה ומבחינתו חזרתי למוטב.

"בתנועת הנוער הציונית בקורדובה חשנו שהתפקיד שלנו בעולם הוא לעשות תיקון. בגיל 16 סיימתי את הלימודים לאחר שקפצתי שתי כיתות והגעתי לשנת הכשרה בישראל, לקראת הדרכה בתנועות הנוער הציוניות בארגנטינה. נשלחתי לקיבוץ מגל, על הגבול עם ירדן, ומצאנו את עצמנו נוטלים חלק במלחמת ששת הימים, מופצצים ויורים על מוצב ירדני סמוך. אמי שמרה את המברק ששלחתי לה אז כעדות לטיפשות שלי - במקום לכתוב איפה אני נמצא, אם אני חי או מת, כתבתי להוריי: 'ירושלים בידינו!', אבל לדעתי זה מעיד על התחושה המשיחית כמעט שהיתה לי כנער שמרגיש שנטל חלק באירוע היסטורי. אחרי המחאה החברתית והדו"ח שחיברתי אני מרגיש שחזרתי לעשייה שהגדירה אותי כנער. שירים ומסות שכתבתי בתקופה הזאת למגירה הם ההוכחה לכך שאז והיום אני נשמע אותו הדבר".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
פרופ מנואל היקר, אנא קרא את דבריו של המליארדר דורי סגל במוסף זה על הצורך מיסוי ההון וצדק כלכלי
במצע שלכם נעדר לגמרי מרכיב הטיפול בחלוקת ההון ההולכת והופכת למטורפת יותר בעשורים האחרונים. סגל מדבר בגלוי על העיוות שבמיסוי נמוך על הון ומיסוי גבוה על עבודה. העם רוצה את עצירת החזירות והתגמולים המטורפים, לא רק עזרה לחלשים ופתיחת תחרות. אין סגירת פערים ללא טיפול בקצה העליון של הפירמידה, ומי שטוען אחרת זורה חול בעינינו
מעריך אותך ומצפה ליותר  |  14.03.15
5.
איך אדם שהתרגש משיחרור ירושלים בוחר דוקא במפלגה שמתכוונת להעביר את השליטה בירושלים לאויב?
לא חסרה פה איזה פיסקה שתסביר את העניין הזה? בוז'י ראה שרשימת העבודה שנבחרה בפריימריס היא נורא קיצונית וממש לא אטרקטיבית, ולכן הביא מועמדים מבחוץ למשרדי האוצר הביטחון והחוץ. לח"כים שלו הוא ישאיר פירורים. חבל שטרכטנברג וידלין לא הקימו מפלגה בעצמם - הם היו יכולים להיות אופציה הרבה יותר ראויה ומושכת מאשר מפלגת העבודה.
שידורי התעמולה  |  13.03.15
4.
אם יש מישהו שמאמין ל-1 - מגיע לו
אם יש מישהו שמאמין שבאמת קיים אדם שלמד 4 שנים הנדסה בבר אילן, ומאז במשך שלוש שנים לפחות, מבלה את זמנו בטוקבקים חוזרים המספרים על מר גורלו בפלאפל, ומנסים להפחית מערכו של התואר (לכאורה ההישג הגדול ביותר בחייו), ובכך להקטין ככל האפשר את הסיכוי שיקבל עבודה - אז מגיע לו שיאמין בסיפורים כאלה. ולגבי בר-אילן - עבדו איתי בשני מקומות שונים ארבעה מהנדסים שלמדו בבר-אילן. רמתם היתה בין טוב למעולה. לא יודע אם הם החריגים לטובה או שהוא החריג לרעה. ולגבי אפל - ממה ששמעתי, כמעסיקים הם ממש ממש לא מציאה.
ברי לאן  |  13.03.15
2.
אז מה טרכטנברג, גם בארגנטינה היה יוקר מחיה? גם שם הפגנתם שיורידו מחירים...
בארץ לא יקר! רק אנשים רוצים לראות עולם, עוד לפני שרכשו מקצוע והרוויחו את לחמם. הם רוצים אופניים חשמליות ב- 3000 ש"ח במקום אופניים רגילים ב- 500 לזוג טוב. הם רוצים לגור בדירת חדר מעופשת רק שיגידו שהם גרים בת"א. והם חייבים לאכול במסעדות כי זו תרבות הפנאי. היום הצעירים מבזבזים את כספם בדרכים מגוונות במקום לחסוך לדירה, ואז בגיל 30 הם נזכרים שאין להם סכום התחלתי. הקבלנים עושים את מה שהם הכי רוצים !! להרוויח והרבה.
מאיה  |  13.03.15
לכל התגובות