אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה חייב כל גרמני ליוון כפיצויים על מלחמת העולם השנייה? צילום: איי אף פי

כמה חייב כל גרמני ליוון כפיצויים על מלחמת העולם השנייה?

זוג גרמני שנפש ביוון ניסה להרגיע את המתיחות בין שתי המדינות - והעניק לעיירה מקומית סכום שלדעתו מהווה את חלקם בפיצויים

20.03.2015, 21:24 | שירות כלכליסט
זוג גרמני שנופש ביוון ניסה להרגיע את המתיחות הדיפלומטית השוררת בין המדינות והעניק לעיירה מקומית 875 יורו (935) דולר, המכסים לדבריהם את החלק שלהם בפיצויים על מלחמת העולם השנייה.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הדיווחים בתקשורת המקומית ביוון, בני הזוג לודוויג זקארו ונינה לאגה, ביקרו בעיירת החוף היוונית נאפפליו וביקשו להיפגש עם ראש העיר. "הם נכנסו למשרד שלי אתמול בבוקר, ואמרו שהם רוצים לפצות על הגישה של הממשלה שלהם", סיפר ראש העיר, דימיטרי קוסטורואו לסוכנות החדשות AFP.

שר האוצר היווני, יאניס ורופקיס. לא אהוד במיוחד בגרמניה שר האוצר היווני, יאניס ורופקיס. לא אהוד במיוחד בגרמניה שר האוצר היווני, יאניס ורופקיס. לא אהוד במיוחד בגרמניה

"הם עשו את החישובים שלהם והגיעו למסקנה שכל גרמני חייב 875 יורו עבור מה שיוון שילמה במלחמת העולם השנייה". לדבריו, הם בחרו בנאפפליו מכיוון שזו הייתה הבירה הראשונה של יוון במאה ה-19. על פי אתר החדשות היווני News247.gr, החישובים של בני הזוג התבססו על הסכום שיוון נדרשה לשלם לגרמניה במהלך המלחמה. ב-1942 יוון נאלצה לשלם לגרמניה "הלוואת תחזוקה" בגובה 476 מיליון רייכסמארק.

לפי ההערכות של בני הזוג הגרמנים, כולל ריבית הסכום עומד כיום על סביבות 70 מיליארד יורו. חלוקת הסכום הזה במספר התושבים בגרמניה - מעט מעל 80 מיליון איש - מובילה לסכום שהם שילמו של 875 יורו.

אולם השניים ציינו כי אין להם מספיק כסף כדי לכסות את הפיצויים עבור שניהם. הכסף ששילמו נתרם לארגון צדקה מקומי שמחלק אוכל בחינם לנזקקים, והם הפכו לגיבורים בעיירה היוונית.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הבעיה היא עם התקדים. הנזקים שהגרמנים גרמו ליוון הם כאין וכאפס מהנזקים שלהם
במדינות חבר העמים, ובמיוחד ביילורוסיה (בלארוס היום), שבה 75 מהערים והכפרים נחרבו או נפגעו, ועד שליש מהאוכלוסיה הושמדו, שועבדו ונעקרו מביתם. הפיצויים יהיו בטריליונים. ליוונים יש סיבה טובה משאר ארצות מרכז ומערב אירופה, כי הם גוועו ברעב בשנות הכיבוש הראשונות, עד שהבריטים החלו לסייע להם (בחסות הטורקים). להודים בבנגלדש, לעומת זאת, הבריטים לא ששו לסייע. סיפור מעניין ולא מוכר.
גג  |  21.03.15
2.
היוונים אינם מתמודדים עם המשבר הכלכלי הפוקד אותם
הבעיה הכלכלית של יוון לא תיפתר רק על ידי הזרמת כספים מבחוץ אלא על ידי שינוי מבנה והתייעלות. בלי זה כל הזרמה חיצונית (מוצדקת במקרה זה) לא תביא להבראת המערכת, את זה היוונים לא מוכנים לבלוע וכנראה גם לא יודעים לבצע.
פריץ כריסטופולוס , גיא בן הנום  |  21.03.15