אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסוללה של אלון מאסק עשויה לשנות את העולם

הסוללה של אלון מאסק עשויה לשנות את העולם

חברת Tesla, המוכרת בזכות המכוניות החשמליות שהיא מייצרת, חשפה סדרת סוללות הביתיות שישתמשו באנרגיות מתחדשות וברשת החשמל. המטרה: לחסוך הוצאות חשמל ולצמצם זיהום אוויר

03.05.2015, 13:08 | יניב אביטל, Geektime

הדרך שבה אנו מקבלים חשמל הביתה לא השתנתה הרבה בעשורים האחרונים; אנחנו עדיין צריכים מערכת סבוכה ויקרה של תחנות כוח מזהמות, תחנות משנה, קווי מתח גבוה וחיבור לכל בית בנפרד.

עוד בגיקטיים:

חברת Tesla של היזם אלון מאסק כבר מנסה לעשות מהפכה בתחום כלי הרכב החשמליים - ועכשיו מכריזה על סוללות חדשות שמיועדות לספק חשמל לבית ואף לצמצם את התלות שלנו באנרגיה מזהמת.

סוללות נטענות שיספקו אנרגיה לבתים ולעסקים

במסיבת עיתונאים שנערכה בלוס אנג'לס הציג היזם הכריזמטי את ה-Powerwall וה-Powerpack, סוללות שמיועדות לשוק הביתי והעסקי. מה מיוחד בסוללות הללו? על פי החברה, היתרונות המרכזיים שלהן הם אפשרות לטעינה מאנרגיות מתחדשות כמו אנרגיית שמש או אנרגיית רוח; אפשרות לטעינה מרשת החשמל בשעות השפל של הצריכה, אז גם המחירים נמוכים משמעותית - כמו עם מונה התעו"ז (תעריף לפי עומס המערכת וזמן הצריכה) של חברת החשמל בארץ; וכן היות הסוללה מעין סוללת גיבוי למערכת החשמל הביתית בזמן הפסקת חשמל.

מאסק מציג את סוללות טסלה מאסק מציג את סוללות טסלה מאסק מציג את סוללות טסלה

ה-Powerwall, המערכת הביתית, כוללת סוללות ליתיום-יון "חכמות" בשתי גרסאות: אחת שתספק שבעה קילוואט-שעה, שתעלה 3,000 דולר, והשנייה, עשרה קילוואט-שעה ותעלה 3,500 דולר. חשוב לציין שהמחירים הללו אינם כוללים את הפאנלים הסולאריים למשל, האינוורטרים וההתקנה - שתיעשה על ידי חברות שמתמחות באנרגיה ירוקה, ביניהן SolarEdge הישראלית.

הסוללות הביתיות מיועדות להתקנה על הקיר (הן בתוך מבנים והן בחוץ), ישווקו במספר צבעים והמידות שלהן עומדות על 130 ס"מ על 86 ס"מ ועובי של 13 ס"מ.

עיצוב הסוללה עיצוב הסוללה עיצוב הסוללה

ה-Powerpack, שמיועדת כאמור לשוק העסקי, מגיעה ביחידות של מאה קילוואט-שעה, ובנויה כך שתוכל לגדול לפי צורכי החברה - החל מ-500 קילוואט-שעה ועד 10 מגהוואט-שעה. מאסק הלהיב את הקהל כאשר אמר שבעזרת 160 מיליון יחידות של Powerpack הוא יוכל לספק את כל צורכי החשמל של ארצות הברית. בהתייחסו לפתרונות קיימים, אמר מאסק כי הסוללות כיום "יקרות, לא אמינות, מסריחות ופשוט רעות".

יש חדש תחת השמש?

מי שצפה בנאום של מאסק התקשה להישאר אדיש לנוכח האופטימיות והחזון שמקרין היזם. הגעת הסוללה לשוק הביתי אכן יכולה לבשר שינוי של ממש והנגשה של אנרגיות מתחדשות לצד הוזלת הוצאות החשמל.

החזון מרשים כתמיד, המימוש בעייתי. מאסק החזון מרשים כתמיד, המימוש בעייתי. מאסק החזון מרשים כתמיד, המימוש בעייתי. מאסק

כדי להבין את פוטנציאל החיסכון, יש לזכור שבישראל למשל, תעריף השיא בקיץ גבוה כמעט פי 3.5 מתעריף השפל - כך שלצורך הפעלת מייבש כביסה נוכל להשתמש הן באנרגיית השמש והן באנרגיה שנאגרה בשעות השפל.

עם זאת קיימות עדיין מספר סוגיות לא פתורות. ראשית, המחיר. מדובר כאמור על מחיר שלא כולל התקנה, אינוורטר (ממיר המתח הסולארי) ואת הפאנלים הסולאריים עצמם; בנוסף, כמו כל סוללה, גם חייה מוגבלים (אם כי Tesla מעניקה עשר שנות אחריות), כך שיהיה צורך לרכוש חדשה; הצריכה הביתית במקום חם כמו ישראל דורשת הפעלה של מזגנים זוללי אנרגיה, כך שהסוללה הקטנה יותר תספיק לשעתיים בלבד של פעולת מזגן מיני מרכזי בהספק של 3.5 קילוואט-שעה. עם זאת מדובר בראשית מהפכה, שאותותיה ייראו בעתיד הקרוב. טסלה אינה בודדה בתחום זה: חברות כ-LG ואחרות מפתחות סוללות ביתיות חכמות משלהן.

פורסם במקור באתר Geektime

תגיות

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
מסכים עם 2, נראה שמאסק מרגיש שנושפים בעורפו ולכן מיהר לשחרר את זה
קרוב לוודאי שתוך כמה שנים יהיו בטריות מחומרים שאינם דךיקים ובעלי מחזורי טעינה פי כמה אמות מבטריות הליתיום וזה דבר שמלחיץ את טסלה שכנראה כבר השקיעה בבטריות הליתיום בכל מקרה בדבר אחד מאסק לא טועה זה בעתיד, בטריות שנטענות מהר שוקלות מעט ובעלות יכולת אגירה גדולה
בטריון  |  04.05.15
45.
650 ש"ח חסכון בשנה, 25 שנים להחזר
לכל המגיבים שזיהו את טעות הכתיב שלי אבל לא יודעים לעשות חשבון (כן מגיבים 13, 14, 19 לכו ללמוד חשבון) בשימוש במונה תעו"ז יש 5 חודשים בשנה שבהם יש הפרש משמעותי במחיר בין שעות השפל לשעות השיא: חודשיים בקיץ עם 80 אג' הפרש ושלושה חודשים בחורף עם 60 אג' הפרש. החסכון המירבי ליום הוא 7 קוט"ש שנאגרו בשעות השפל ונצרכו בשעות השיא, כלומר 5.6 ש"ח ליום בקיץ ו4.8 בחורף. סה"כ שנתי 768 ש"ח נכפיל במקדם היעילות שמוצהר באתר של טסלה 0.92 ונשאר עם 700 ש"ח חסכון לחודש. בנוסף למשתמש ביתי יש מונה פשוט יותר ושם המחיר בשפל גבוה ב4 אג' כך שהחסכון קטן ב40 ש"ח נוספים. מכאן החסכון השנתי הוא רק בסביבות 650 ש"ח בחודש, כלומר יקח 25 שנה להחזיר את ההשקעה למערכת שאורך חייה 10 שנים.
ציניקן, מגיב 7  |  04.05.15
42.
לכל המגיבים התומכים לא הבנתי את החידוש. מה השוני כאן מהמערכת הרגילה שיש לאנשים בבית?
גם שם יש פאנל, אינוורטר וסוללה. אתה יכול להטעין את הסוללה מתי שבא לך, בשעות השפל והגאות, מחשמל מתחדש וחשמל מתיישן. כנראה לאט הבנתי משהו, אבל השוני היחיד שכרגע אני רואה הוא העיצוב החלק והלוגו של 'טסלה'.
04.05.15
לכל התגובות