אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק לאומי נכנס לתחום ההלוואות האינטרנטיות צילום: אריאל שרוסטר

בנק לאומי נכנס לתחום ההלוואות האינטרנטיות

המיזמים באינטרנט מקשרים בין מלווים ולווים פרטיים בצורה ישירה - וגובים בדרך כלל עמלה מינורית על פעילות התיווך והחיתום

13.05.2015, 19:32 | תומר ורון
אחרי הבנק האינטרנטי, בנק לאומי נערך גם להקמת מערכת הלוואות P2P. מדובר בפלטפורמה אינטרנטית המחברת בין מלווים פרטיים ללווים פרטיים בצורה ישירה. בבנק בוחנים לאחרונה את התשתית הנכונה לכניסה לשוק ובוחנים מספר מודלים כמו גם את התזמון הנכון לכניסתו.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בתחום פופולרי מאוד בעולם כאשר רק לפני מספר חודשים חברת ההלוואות האינטרנטיות "לנדינג קלאב" יצאה להנפקה לפי שווי של 5.4 מיליארד דולר וכיום נסחרת לפי 6.3 מיליארד דולר. גם בישראל תחום זה התחיל להרים את ראשו וכיום נמצאות בשוק מספר חברות כמו E-loan שבית ההשקעות מיטב דש החל להשקיע בה לאחרונה, בלנדר, טאריה ו-BTB. כניסת לאומי לתחום צפויה לגרום לקניבליזציה למודל ההכנסות הקיים של הבנק אך בלאומי הפנימו שהעולם הטכנולוגי וכן התוכנית של כחלון להכניס שחקנים דיגטליים חדשים, מחייבים אותם להיכנס לזירה.

יו"ר בנק לאומי דוד ברודט, צילום: נמרוד גליקמן יו"ר בנק לאומי דוד ברודט | צילום: נמרוד גליקמן יו"ר בנק לאומי דוד ברודט, צילום: נמרוד גליקמן

מדובר בהחלטה עסקית שלוקחת הנהלת בנק לאומי שמצביעה על מידת האיום שחשים הבנקים מהמיזמים האינטרנטיים. החשש בבנקים הוא שהמערכות של חברת ההלוואות האינטרנטיות הן שלב אבולציוני בדרך לחיה מספיק חזקה שתוכל להתמודד איתם על המגרש הקמעונאי.

המיזמים האינטרנטיים שוחקים בתפקידו של הבנק כמתווך פיננסי ועל כן גם במודל ההכנסות של הבנק. המיזם מקשר כאמור בצורה ישירה בין הלווים למלוום ולרוב לוקח עמלה מינורית על פעילות התיווך והחיתום. החשש בבנקים הוא שהמערכות של חברת ההלוואות האינטרנטיות הן שלב אבולציוני בדרך לחיה מספיק חזקה שתוכל להתמודד איתם על המגרש הקמעונאי.

הבנקים שולטים ביד רמה באשראי הקמעונאי, שהפך למוקד האסטרטגיה שלהם. כוח המיקוח החלש שיש בידי משק בית או עסק קטן מאפשר לבנקים לבקש מחיר גבוה יותר, ולפיכך ליהנות ממרווחי אשראי נאים.

בשנים האחרונות, עם צלילת שיעורי הריבית בעולם, פער זה הגיע לממדים אדירים: לקוחות משלמים ריבית שיכולה להגיע לממדים דו־ספרתיים ומנגד מקבלים ריבית אפסית על הפיקדונות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
השקעות והלוואות חברתיות אינטרנטיות
אוניברסל מביא תפיסה שונה וייחודית של חיסכון כאשר בבנקים ובמוסדות פיננסים שונים, הריבית שואפת לאפס, אתה כמשקיע נהנה מתנאים אופטימליים לכספך, תוכל ליהנות מ-מקסום הריבית, בתשואה שנתית של 10% על כספך ולקבל ביטחון כפול על כספך, ההשקעה עומדת בזכות עצמה, עם הביטחון הכפול והתשואה הנאה,
yosef , תל אביב  |  25.10.15
5.
לבנות תשתית תחרותית, להסיר כשלי שוק, להוסיף מתחרים ולמנוע מהקיימים לטרפד את התחרות
תארו לכם כשפתחו את שוק השיחות הבינלאומיות לתחרות היו מאפשרים באותו יום לבזק להוריד מחירים. אם היה כך היא היתה מורידה מחירים לזמן מוגבל כדי לחסל את המתחרים החדשים שהיו באותה עת (סמייל, ברק, 012 וכדו) . כשנכנסו עוד מתחרים (כמו גולן טלקום) וטכנולוגיות מתקדמות (ניתוב על גבי האינטרנט), המחירים ממשיכים לצנוח גם היום. לפני הכל צריך לבנות תשתית וסביבה תחרותית (לשנות את הרגולציה והחוקים שמנציחים את ההגמוניה, את חוסר היעילות והפריון הנמוך הבנקאות וההלוואות ועוד) ולהכניס עוד מתחרים. בזמן הכניסה יש להגביל את השחקנים הישנים. אפשרות נוספת היא לפצל את הבנקים לחברות רבות שיתחרו אחת בשנייה. כשפותחים לתחרות שוק קרטלי/מונופוליסטי/ דואופוליסטי או בקיצור לא תחרותי, צריך להגביל תחילה את השחקנים הישנים כדי לאפשר לשחקנים החדשים לתפוס נתחי שוק. אח״כ אפשר להסיר את המגבלה להתחרות.
אך צריך תשתית תחרותית קודם כל  |  16.05.15
לכל התגובות