אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים כץ הופך לשר רווחה ומאבד כוח פוליטי צילום: אוראל כהן

חיים כץ הופך לשר רווחה ומאבד כוח פוליטי

יו"ר ועדת הרווחה והעבודה שעיכב הצעות חוק עובר לחזר אחרי האוצר

17.05.2015, 07:55 | מיקי פלד

ח"כ חיים כץ נכנס לכיסא שר הרווחה עם הכרות מעמיקה של המערכת לאחר 5 שנים כיו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת. רק משך כהונתה של הממשלה עשוי להפריע לו לממש רפורמות, ברגע שיחליט מה הוא רוצה לממש.

קראו עוד בכלכליסט

באופן אירוני, אחת מההכרעות המצפות לו היא העלאת גיל הפרישה של נשים מ־62 ל־64. כיו"ר ועדת העבודה של הכנסת, דחה כץ ב־2011 את ההכרעה ל־2017 במטרה למנוע את ההעלאה המתוכננת. עתה הוא יהיה בצד של הביטוח הלאומי שמעוניין לקדם את ההעלאה כדי להקטין גרעון עתידי.

גם העובדים הסוציאליים מחכים להכרעה

זו לא הדילמה היחידה שתגיע לשולחנו של כץ. יו"ר הועד המיתולוגי של עובדי התעשייה האווירית צפוי למצוא את עצמו בשנה הקרובה מנסה להוציא ממשרד האוצר כמה שיותר כסף כדי להגדיל את שכר העובדים הסוציאליים, שכבר מתכוונים לדרוש מהאוצר תוספת שכר של כ־2,000 שקל בחודש (למשרה מלאה) לכ־16 עובדים סוציאליים בשירות הציבורי.

מה שיכול לסייע לכץ בהשגת התקציב היא ידידותו עם שר האוצר הנכנס משה כחלון.

כץ יצטרך להכריע אם להעלות את גיל הפרישה לפנסיה של נשים, לאחר שדחה את ההכרעה בעצמו כיו"ר ועדת העבודה והרווחה, צילום: נועם מושקוביץ כץ יצטרך להכריע אם להעלות את גיל הפרישה לפנסיה של נשים, לאחר שדחה את ההכרעה בעצמו כיו"ר ועדת העבודה והרווחה | צילום: נועם מושקוביץ' כץ יצטרך להכריע אם להעלות את גיל הפרישה לפנסיה של נשים, לאחר שדחה את ההכרעה בעצמו כיו"ר ועדת העבודה והרווחה, צילום: נועם מושקוביץ

מערכת היחסים הטובה עם כחלון לא משנה את חוסר האהדה המופנה אל כץ במשרד האוצר. במהלך שנותיו בועדת העבודה, רווחה ובריאות הצליח כץ להכעיס את אנשי האוצר כשדחה או מנע הצעות חוק שהמשרד רצה בהן, המפורסמת בהן היא ההצעה לחדש את תכנית ויסקונסין.

כץ חייב לבחור באילו מאבקים להילחם

אך דווקא כשר, יאבד כץ הרבה מכוחו הפוליטי, שנשען על יכולתו כיו"ר ועדה לעכב, למנוע או לזרז הצעות חוק. למעשה, הוא זה שיצטרך עתה לחזר אחר משרדי הממשלה, ופרט האוצר, חברי הכנסת ויו"ר הועדה החדש.

כץ יצטרך להחליט האם הוא ימנף את יחסיו עם כחלון כדי להשיג תקציב לשיפור תנאי העובדים הסוציאליים, להשלים הליכי החקיקה של רפורמות בשירותי הרווחה לבעלי מוגבלויות, להגדיל את התמיכה בלשכות הרווחה של רשויות מקומיות או רפורמות נוספות המחכות על שולחנו.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הסבר ל 2 3 ו 5
חברים מדובר על העלאת גיל הפרישה שנובעת משינוי בתוחלת החיים, בגלל שחיים יותר שנים לאחר גיל הפרישה יש צורך להעלות אותו כי זה יוצר מצב בו יש יותר מקבלי ביטוח ממשלמי ביטוח. אני ראיתי בכתבה בעיה אחרת חמורה מאוד כתוב העלאה של 2000 ש"ח לחודש ל 16 עו"ס. סה"כ מדובר ב 32 א' ש"ח לחודש. זה לא נראה לכם קצת מגוחך ??? צריך אישור בכנסת על פאקינק 370 א' ש"ח בשנה תוספת שכר ל 16 עובדי עבודת קודש (לא רבנים) אבל בחתימה על הסכם הקמת הממשלה השרים המיועדים ניכסו לעצמם קרוב למיליארד שקל שהם בערך פי 3000 יותר. כן כן פי 3000 יותר. זה מה שאנחנו צריכים לזעום עליו - אלה אם כן מדובר ב 16 אלף עובדים סוציאלים אז אולי באמת יש צורך לדון על זה ולהסכים כמובן ובמקביל לוותר על המיליארד ש"ח מתנה שביבי נתן לשרים. !!!!!
אריאל  |  18.05.15
5.
ל - 3 הכסף של ביטוח לאומי לא שייך לנערי האוצר
כל פעם שיש להם בעיה הם לוקחים משם כסף. עכשיו אתה הבנת איך נוצר ה"גרעון האקטוארי"? אני שוב חוזרת. אנחנו לא כספומטים, ולא צריכים לסגור ברזים דולפים שהם לא מתקנים. הם יצרו גרעון? שיתמודדו איתו. מצידי שידפיסו כסף כדי לכסות אותו. אי אפשר להמשיך לגנוב כסף מאזרחים באמתלה ששזה חוקי ושצריך לסגור גרעון.
מירית  |  18.05.15
לכל התגובות