אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבקר המדינה בוחן את פרטי חוזה האחזקה של מאגר לווייתן צילום: עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

מבקר המדינה בוחן את פרטי חוזה האחזקה של מאגר לווייתן

המבקר יוסף שפירא החל לבדוק אם החוזה בין המדינה לחברות הגז שהונפק לפני כשנה משרת את הציבור הישראלי. בין השאר, ישקול המבקר האם להמליץ על הוספת סעיף בשטר המפקח על המחירים ועל השקיפות לציבור

20.05.2015, 06:53 | ליאור גוטמן

מבקר המדינה השופט (בדימוס) יוסף שפירא החל בשבוע שעבר לבדוק את הליך הנפקת שטרי האחזקה של מאגר הגז לווייתן. בין השאר עשוי שפירא לבחון אם להוסיף לשטרי האחזקה פיקוח על מחירי הגז והליך לשיתוף הציבור.

קראו עוד בכלכליסט

שטרי האחזקה של המאגר הונפקו במרץ 2014 והם מהווים חוזה בין מדינת ישראל (באמצעות משרד האנרגיה) לבין בעלי המאגר (נובל אנרג'י, דלק ורציו), וכוללים מתווה ולוחות זמנים לפיתוח.

בין השאר, צפוי מבקר המדינה לבדוק מדוע שטר אחזקה הונפק ב־27 במרץ 2014 רגע קט לפני שענקית האנרגיה האוסטרלית וודסייד הייתה אמורה לרכוש 25% ממאגר לווייתן עבור כ-2.7 מיליארד דולר.

קידוח לווייתן קידוח לווייתן קידוח לווייתן

בנוסף, יכול המבקר לבדוק אם משרד האנרגיה הטמיע בשטר האחזקה את הערות משרד הממשלה השונים כמו המשרד להגנת הסביבה ומשרד המשפטים. כמו כן יכול המבקר להתייחס לחיוב שהוטל על חברות הגז לנהל רכש גומלין מול מדינות שונות ואם לוחות הזמנים והיקפי האספקה תואמים את צרכי המשק לעשור הבא.

שפירא צפוי להתייחס לבעיות ניהוליות או מקצועיות, אם יתגלו, בדו"ח בנושא.

הבחינה החלה בעקבות עתירה בנושא שהגישה לבג"ץ "העמותה לכלכלה בת־קיימא" באמצעות עו"ד אפי מיכאלי במאי 2014 בבקשה לבטל או לשנות את שטר האחזקה כדי שישרת את הציבור הישראלי בעת יצוא המשאב הטבעי למדינות זרות. בג"ץ דחה את העתירה בדצמבר, אך משרד מבקר המדינה ראה לנכון לבדוק את התנהלות הדברים.

ממשרד מבקר המדינה אישרו את הבדיקה וממשרד האנרגיה נמסר: "מתן יציבות למשק ואספקה בטוחה של אנרגיה למשק נמצאים באחריותו וסמכותו של משרד התשתיות. פיתוח שדה לווייתן וחיבורו לחוף בבטיחות ובאמינות הוא בראש סדר העדיפויות של המשרד. בעת גיבוש תנאי האחזקה ראה המשרד לנגד עיניו אך ורק את טובת המשק".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
הבזיון האמיתי הוא בהחלטה על הייצוא
כאשר מחקרים של בנק ישראל ושל האוצר הצביעו על חוסר כדאיות כלכלית בייצוא, איך מחליטים החלטה של מיליארדי שקלים כאשר מתעלמים לגמרי מהנתונים? כל הזמן אמרו שהייצוא חיוני כדי לפתח את לוויתן, ולא הכינו תוכנית ב' לאפשר ללוויתן לספק את צרכי המשק עם תמר. חפשו בששיסנקי נספח ה' לגבי הכמויות.
הגר  |  20.05.15
לכל התגובות