אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קפה ב-5 שקלים צמוד מדד? רשות ני"ע חוששת שהאינפלציה תפגע ברווחיות קופיקס צילום: נמרוד גליקמן

קפה ב-5 שקלים צמוד מדד? רשות ני"ע חוששת שהאינפלציה תפגע ברווחיות קופיקס

בעקבות בקשת הרשות פירסם השלד הבורסאי אגרי שאמור לקלוט את פעילות קופיקס הבהרות - לפיהן הזכיין יספוג את השחיקה ברווחיות

28.05.2015, 19:09 | רחלי בינדמן

השלד הבורסאי אגרי שאמור לצקת לתוכו את פעילות רשת הקפה והמזון המהיר קופיקס פרסם היום (ה') עדכונים ביחס לפעילות של הקופיקס בעקבות הבהרות שביקשה רשות ני"ע.

קראו עוד בכלכליסט

החברה מעדכנת כי הכנסותיה נובעות משלושה מקורות – מכירת מלאי סחורות לזכיינים, דמי ניהול ורווח מהקמת סניפים (דמי זכיון). החברה מציינת כי בהערכת השווי שניפקה לה שווי של 90 מיליון שקל הונח כי החברה תבצע התאמות לגבי דמי הניהול בהתאם לשינויים אפשריים במחירים. גמישות החברה, לטענתה, לקביעת גובה דמי הניהול בסניפים החדשים היא גבוהה.

עוד נכתב כי הונח שהחברה גם תבצע התאמות לגובה דמי הזכיון בהתאם לשינויים אפשריים במחירים בשל השפעות אינפלציה, עליית שכר המינימום, מדד תשומות הבנייה וכו', וגם במקרה זה רמת הגמישות להעלות מחירים בסניפים חדשים היא גבוהה לטענת החברה. ביחס למכירת מלאי לזכיינים נכתב כי המודל העסקי של החברה מניח כי לא יחול שינוי נומינלי במחירי המכירה של מוצרי הרשת על ידי הזכיינים בעתיד – כלומר הזכיינים ימשיכו למכור את המוצרים והקפה ב-5 שקלים. הונח עם זאת, כי החברה תתמודד עם שחיקה ריאלית (אם וככל ותהיה עליית מחירים) במכירת מלאי לזכיינים באמצעות הורדת שיעורי הרווחיות הגולמית של הזכיינים עד לרף המעוגן בהסכם הזיכיון המבטיח לזכיין רווח גולמי בשיעור של 40%. במילים אחרות: הזכיינים יצטרכו לשלם את מחיר שחיקת הרווחיות על ידי האינפלציה.

אבי כץ, מייסד קופיקס, צילום: אוראל כהן אבי כץ, מייסד קופיקס | צילום: אוראל כהן אבי כץ, מייסד קופיקס, צילום: אוראל כהן

כיום, לטענת החברה, שיעור הרווחיות הגולמית של הזכיין עומד על 45%, כך שיש מקום לשחיקה ברווחיות עד לרצפה שנקבעה בהסכמים של 40%. השפעת האינפלציה על קופיקס מעבר לתקופת מנגנון התאמת הרווח הגולמי, כך לפי החברה, עלולה להקטין את היקף ההכנסות הריאליות של החברה ממכירת מלאי לזכיינים בכ-3 מיליון שקל לשנה מייצגת.

מצד שני, בחברה מעריכים כי ככל שימשיכו לצמוח, ישתפר כוח הקנייה של הרשת באופן שיוכל לקזז את השפעות האינפלציה. מעריך השווי של החברה – חברת גיזה – סבור כי להשפעות אינפלציוניות יש השפעות מקזזות כך שאין צורך לעדכן את הערכת השווי בגינן.

בעקבות דרישת הרשות מוסיפה קופיקס כי הסכמי הזיכיון שלה כוללים אמנם התחייבות של הזכיין לשאת במלוא עלות השכירות אך קיימת לו אופציה לסיים את הסכם הזכיינות בהודעה של 90 יום מראש. לפי קופיקס הסבירות של מימוש האופציה על ידי כל הזכיינים יחד היא קלושה וכי לא סביר שיעזוב זכיין מבלי שיימצא לו זכיין חלופי. במקרה הקיצון הבלתי סביר לטענת החברה בו כל הזכיינים יממשו יחד את זכותם לסיום ההסכם דמי השכירות המינימאליים שעתידה קופיקס לקבל יעמדו על 1.3 מיליון שקל במקום 8.1 מיליון שקל. 

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
בעייתיות בהערכת השווי
הערכות שווי עושים על פי מודל ריאלי, כלומר אינפלציה אפס, בהנחה כי מחירי המכירה יעלו עם האינפלציה. אם חברה מראש לא מעלה מחירים בגובה האינפלציה, צריך להראות שחיקת הרווחיות בגובה האינפלציה לפחות. אם הזכיין נושא בכל עליית האינפלציה, המרווח שלו נשחק בכ- 2% בשנה עד שיתחיל להפסיד כסף. למרות שהערכת השווי הייתה לחברה ולא לזכיין היה צריך לקחת את זה בחשבון, למרות האינפלציה הנמוכה כרגע בארץ.
א , מרכז  |  29.05.15
6.
מספיק עם השטויות
לפי דו"חות שפורסמו ע"י החברות במערכת ה-מאיה הבורסאית קופיקס - מכירות ב 2014 - 51.5 מליון ש"ח (כל קופיקס) שופרסל - מכירות ב 2014 - 11.6 מיליארד ש"ח ל 283 חנויות - ממוצע של כ 41 מליון ש"ח לחנות. רמי לוי - מכירות ב 2014 - 3.4 מיליארד ש"ח ל 30 חנויות - ממוצע של כ 113 מליון ש"ח לחנות. אז מספיק עם הטרארם הגדול סביב "סניף" השופרסל ששמו קופיקס או מחלקת הבשר והחלב של רמי לוי ב"סניף" קופיקס הקרוב אליכם.......
משה , תל אביב  |  29.05.15
לכל התגובות