אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
על סדר היום של אוואגו: 800 עובדי ברודקום בישראל

על סדר היום של אוואגו: 800 עובדי ברודקום בישראל

חברת השבבים תירכש ב-37 מיליארד דולר ולא ברור מה יעלה בגורל עובדי שמונה מרכזי הפיתוח שלה בארץ - שכמעט כולם מהנדסי חומרה. אוואגו מעולם לא פעלה ישירות בישראל ואין ערובה שלא תבצע מהלכי קיצוץ והתייעלות

28.05.2015, 17:21 | אסף גלעד
חברת השבבים האמריקאית ברודקום (Broadcom) תירכש בידי אוואגו (Avago Tech) תמורת 37 מיליארד דולר - ותצרף למצבת כוח האדם שלה 800 עובדים בישראל, רובם ככולם מהנדסי חומרה. עובדי ברודקום בישראל מפוזרים בשמונה מרכזי פיתוח שונים שמייצגים את 11 רכישותיה בארץ, בהן ברודלייט ופרוביג'נט בהרצליה.

קראו עוד בכלכליסט

ישראל נחשבת למרכז הפיתוח השלישי בגודלו של ברודקום אחרי ארה"ב והודו ואת פעילותה בישראל מנהל ד"ר שלמה מרקל, המשמש גם כסגן נשיא בחברה הבינלאומית. מרקל היה אחד מהסוכנים האקטיביים ביותר של חברה אמריקאית בישראל, כאשר תחת חסותו היא ביצעה 11 רכישות. הוא טען בעבר כי 40% מהיקף הפעילות של ברודקום נובע מרכישות וכעת עם רכישתה שלה עצמה בידי אוואגו עולה השאלה עד כמה זו תהיה אקטיבית ברכישותיה בארץ.

שלמה מרקל, צילום: אבשלום ששוני שלמה מרקל | צילום: אבשלום ששוני שלמה מרקל, צילום: אבשלום ששוני

אוואגו היא חברת שבבים שמעולם לא פעלה בישראל, בניגוד לענקיות בינלאומיות אחרות כאינטל, קוואלקום, פריסקייל, אפל, סמסונג וכן טקסס אינסטרומנטס, IBM ומוטורולה שבעבר ניהלו פעילות פיתוח שבבים בארץ. עם זאת, אוואגו רכשה חברות שבעבר ניהלו מרכזי פיתוח בישראל, בהן סייאופטיקס - שפעלה מישראל ועברה לארה"ב - וכן את LSI שקנתה בישראל כמה חברות שבבים.

בין רכישותיה של ברודקום בישראל נמנות M-Stream שנרכשה ב-2004 ופיתוחה טכנולוגיה לשיפור קליטת הסלולר; Siliquent שפיתחה מעבדי תקשורת לרשתות אחסון ונמכרה לקיולוג'יק בשנה שעברה ב-147 מיליון דולר; Octalica שפיתחה שבבים לרשתות כבלים ביתיות ונרכשה ב-2007; Dune Networks שפיתחה שבבים לתקשורת רחבת פס במרכזי נתונים ורשתות ארגוניות ונמכרה ב-2009; Percello של שלמה גדות שפיתחה שבבים לאנטנות סלולר קטנות ועוד.

הרכישות האחרונות של ברודקום בישראל נערכו לפני כשלוש שנים, עת רכשה הענקית האמריקאית את חברת השבבים לרשתות סיבים אופטים ביתיות Broadlight, ואת הטכנולוגיה של Wisair, שקרסה לאחר שלא הצליחה למסחר את המוצר שפיתחה - שבבים להעברת מולטימדיה בין מכשירים בבית.

תגיות