אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעצרם של רונאל פישר וערן מלכה הוארך עד תום ההליכים נגדם צילום: אורן פדידה, גיל יוחנן

מעצרם של רונאל פישר וערן מלכה הוארך עד תום ההליכים נגדם

השופט כרמי מוסק כתב על עורך הדין הפלילי וקצין המשטרה לשעבר, החשודים בעבירות של שוחד, מרמה, הפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט כי: "מעשיהם מעידים על תעוזה וחוסר פחד מרשויות החוק"

16.06.2015, 11:04 | זוהר שחר לוי

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע היום (ג') כי עו"ד רונאל פישר וקצין המשטרה לשעבר ערן מלכה יישארו במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים בכתב האישום שהוגש נגדם. "מעשיהם מעידים על תעוזה וחוסר פחד מרשויות החוק", כתב השופט כרמי מוסק בהחלטתו.

קראו עוד בכלכליסט

"מעשיהם מלמדים", הוסיף השופט, "כי אין אצלם מורא מרשויות האכיפה או חשש מהליכים משפטיים, שהרי עצרם מעשיהם – לקיחת שוחד ומסחר, פשוטו כמשמעו, במידע חקירתי, כמו גם שיבוש מהליכי חקירה – מלמדים על כך".

פישר ומלכה נעצרו, בשנית, בחודש אפריל, בעקבות התפתחות משמעותית בפרשת פישר. בחודש שעבר הואשמו שניהם, ביחד עם מעורבים נוספים, בשלל עבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, שיבוש הליכי משפט ועוד.

במקביל להגשת כתב האישום בעניינם, ביקשה מח"ש להאריך את מעצרם עד לתום ההליכים נגדם. לשיטת באת כוחו של עו"ד פישר, ד"ר קרן שפירא-אטינגר מדובר בתקדים בעבירות מסוג זה ואין פרשת שוחד או שחיתות שבה הוארך מעצר המעורבים בה עד לתום ההליכים.

רונאל פישר בבית המשפט, היום, צילום: אוהד צויגנברג רונאל פישר בבית המשפט, היום | צילום: אוהד צויגנברג רונאל פישר בבית המשפט, היום, צילום: אוהד צויגנברג

בשבוע שעבר במהלך דיון בכתב האישום, הודה קצין המשטרה לשעבר, מלכה, במיוחס לו בכתב האישום במסגרת הסדר טיעון והורשע בהתאם בעבירות שיוחסו לו. יחד עם זאת גזר דינו טרם משום שבאי כוחו עוה"ד עופר ברטל ודב גלעד כהן ונציגי מח"ש לא הסכימו במסגרת העסקה על עונשו. במסגרת ההסכם נקבע כי מלכה יוכל לצאת לשבועיים ממעצרו, בטרם יחל לרצות את עונשו, כדי שיוכל להיפרד ממשפחתו לפני מאסר ממושך. יחד עם זאת ביקשו במח"ש להשאירו בינתיים במעצר עד למתן גזר הדין וכי רק אז יצא לאותה "חופשה".

בהחלטה שנתן היום השופט מוסק כי אין מנוס מלהותיר את השניים במעצר עד לתום ההליכים בעניינם. זאת, לאחר ששקל את מידת המסוכנות, החשש להישנות העבירות, החשש לשיבוש הליכי משפט ולהימלטות.

לפי בית המשפט, גם התסקיר בעניינם של השניים שנעשה על ידי שירות המבחן קבע כי אין מקום לשקול את שחרורם, בעיקר על רקע נתונים אישיים הקשורים בהם ומידת האפשרות לפקח עליהם.

"אין מדובר בעבירות כלכליות גרידא שבוצעו לכאורה", כתב השופט מוסק בהחלטתו, "אלא בעבירות שפוגעות באופן חמור ביסודות שלטון החוק במדינת ישראל".

באשר לפישר, הוסיף השופט כי "קיים סיכון וחשש אמיתי כי במידה וישוחרר לחלופת מעצר, הוא עלול לחזור ולבצע עבירות דומות. כך גם קיים חשש לשיבוש הליכי משפט, שכאמור טרם החל, ובו צפויים להעיד עדים ונאשמים שהיו בקשר עם פישר, חלקם היו נתונים להשפעתו במידה רבה".

לפי ההחלטה, לאור הראיות הקיימות בידי מח"ש, לכאורה, קיים סיכוי רב שפישר יורשע בעבירות המיוחסות לו או בחלקן ולכן צפוי לעונש של מספר שנות מאסר. "יש לשקול את החשש מהימלטות מאימת הדין לאור זאת", כתב השופט, "חשש זה הוא כבד, אמיתי ועומד במלוא עוצמתו נוכח התנהלותו של פישר כעולה לכאורה מכתב האישום". 

תגיות