אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיריית ת"א מחזירה את מתחם הסיטי לשולחן צילום: עמית שעל

עיריית ת"א מחזירה את מתחם הסיטי לשולחן

לאחר שנחשף ב"כלכליסט" כי הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה דחתה את תוכנית הענק ברוטשילד־אחד העם, בעירייה גילו כי חבר הוועדה דן להט לא חתם על הסכם ניגוד עניינים. ההחלטה בוטלה ונראה כי בדיון הבא היא תאושר

22.06.2015, 08:08 | דותן לוי

עיריית תל אביב ביטלה את החלטת ועדת המשנה של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה שלפיה יש לפסול את תוכנית הענק ביוזמת חברות הביטוח מגדל והראל במרכז העיר, כך נודע ל"כלכליסט". הסיבה לביטול ההחלטה: בעירייה מצאו כי עו"ד דן להט, שנכח בוועדה כממלא מקום של ארנון גלעדי, לא חתום על הסכם ניגוד עניינים.

קראו עוד בכלכליסט

היועצת המשפטית של הוועדה, בגיבוי היועץ המשפטי של העירייה, החליטה כי מתחם המגדלים של חברות הביטוח ברוטשילד־אחד העם יעלה לדיון מחדש בקרוב. ההערכות הן כי בהצבעה חוזרת, שבה ישתתף ככל הנראה גלעדי, התוכנית תאושר.

לא ברור אם הגילוי שחבר הוועדה אינו חתום על ההסכמים — שהועברו, לפי העירייה, באוקטובר 2014 — הוא צירוף מקרים או שמא מדובר במהלך יזום של העירייה שמטרתו להחיות את התוכנית שצפויה להכניס לקופתה מאות מיליוני שקלים. כך או כך, ברור שבעירייה העדיפו להימנע ממהלך שבו היזמים מערערים לוועדה המחוזית: במקרה כזה העירייה צריכה להגיש התנגדות לערר, מצב בעייתי כיוון שראש העיר והדרג המקצועי תומכים בתוכנית. כמו כן, בתל אביב מעדיפים להימנע ממצבים שבהם גורמים חיצוניים כמו הוועדה המחוזית מתערבים בענייניהם ומקבלים החלטות הנוגדות את האינטרסים שלהם.

הבניינים במתחם המגדלים המתוכנן ברוטשילד , צילום: עמית שעל הבניינים במתחם המגדלים המתוכנן ברוטשילד | צילום: עמית שעל הבניינים במתחם המגדלים המתוכנן ברוטשילד , צילום: עמית שעל

התוכנית המדוברת מתייחסת לשטח של כ־11.5 דונם בשדרות רוטשילד וברחובות יבנה, אחד העם ובצלאל יפה. לפי התוכנית, השטח יהפוך למתחם ענק של תעסוקה, מסחר, מלונאות ומגורים בהשקעה של כמיליארד שקל. כל השטח שייך לקבוצה אחת - שתי חברות הביטוח מגדל והראל, המחזיקות כמעט בכל המבנים וזכויות הבנייה במתחם, למעט מקטעים קטנים המוחזקים בידי כמה בעלים פרטיים. ב־2011, לקראת המעבר של הבורסה לניירות ערך מרוטשילד למשכנה החדש, החלו שתי החברות לפעול לשינוי התב"ע באזור. התוכנית מתייחסת ל־16 מבנים במתחם ומציעה להרוס עשרה מהם. היא מבקשת להגדיל את השטח הבנוי בצורה משמעותית, בעיקר באמצעות הקמת שלושה מגדלים — שניים בני 40 קומות ואחד בן 30 קומות. סך הכל ביקשו חברות הביטוח זכויות בנייה נוספות של כ־120 אלף מ"ר באזור בייעוד של מגורים, משרדים, מסחר ומלונאות.

ארבעה חברי ועדה, ובהם דן להט המתגורר סמוך למתחם, הצביעו נגד התוכנית. שני חברי ועדה נמנעו ושלושה חברים — שני נציגי המפלגות הדתיות ועו"ד דורון ספיר, ממלא מקום ראש העיר ויו"ר הוועדה לתכנון ולבנייה — הצביעו בעדה. להט מתגורר בסמיכות למתחם והצהיר על כך בתחילת הישיבה. בשיחה עם "כלכליסט" הסביר את התנגדותו: "זו פגיעה גסה בעיר הלבנה — פרויקט שהיה מכער את קו הרקיע ופוגע באופי האזור ממש כשם שפרויקט הולילנד כיער את קו הרקיע של ירושלים וגרם נזק שלא ניתן לתיקון".

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "כל חברי המועצה שמכהנים כחברי ועדת המשנה לתכנון ולבנייה מילאו שאלון ניגוד עניינים, למעט חבר המועצה דן להט, המכהן כממלא מקום בוועדה ולא כחבר קבוע. לאחר הדיון התברר כי הוא לא מילא את השאלון אף שנשלחו אליו כמה תזכורות, ובהתאם להנחיות מפורשות של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה תובא התוכנית לדיון חוזר. יש עוד כמה החלטות הנוגעות לנושאי רישוי שיובאו לדיון חוזר. ממילא הוגש ערר על תוכן ההחלטה, כך שבכל מקרה הנושא מצריך דיון נוסף".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
התשתיות לא יעמדו בדירה מפוצלת אבל בלי בעיה יחזיקו עוד 120,000 מ"ר בפינה הכי צפופה בעיר
כבר תקופה ארוכה שההון שלטון מסיתים בכל דרך נגד המשקיעים- אותו גוף נורא ופלאי, השד השחור של הנדלן, שצריך להכותו, לבזותו, לרודפו, כמו הBDS נגד ישראל כך החונטה נגד המשקיעים וההמון כמו המון צועק אמן. המטרות רבות אבל עיקריהן הם: 1. מבחינת הפוליטיקאים לסמן אשם לזעם ההמונים 2. מבחינת הטייקונים והמוסדיים- מדובר בשוק של מליארדים שלהם אין רגל בו, וזה כבר מוגזם, בשביל שתהיה להם רגל צריך קודם כל להעיף את המשקיעים (כמליון בתי אב) ואח"כ להעלות תשואות מ2.5 לסביבות ה12% כמקובל בעולם, תשואה שיש בה פוטנציאל עיסקי. פיצול הדירות זה אחד הענינים החמים, מחד הפיצול מקובל בעולם ונועד לתת מענה באזורים בהם הרכב האוכלוסיה נשתנה (בד"כ מרכזי ערים מבוקשות) ממשפחות מורחבות ליחידים וזוגות צעירים ללא ילדים, וזה טוב, הבעיה העיקרית היא שזה מעלה במעט (כן רק במעט) את התשואה לבעלים- וזה לא אינטרס של ההון, ומעלה את חמת הזעם של ההמון, ומנגד טענת הערייה הקבועה בדבר עומס על התשתיות. וכאן עניני המגדלים. אותה ערייה שללא שיפור תשתיות תומכת בתוספת של מאות אלפי ואף מליוני מטרים מרובעים בלב העיר בפרוייקטים מפלצתיים (עשרות מגדלים בכ5 ק"מ מרובעים של לב העיר ועוטף נווה צדק, פרוייקטים עתירי תחבורה ומשאבי סביבה, נעמדת על רגליה בעניים התשתיות בפיצול הדירות. שזו אגב שטות מוחלטת- שני סטודנטים בודדים בשכירות בלב העיר צורכים הרבה פחות משאבים (מים, שטחים פנויים, רכבים, גני ילדים ובתי ספר, מרפאות..) ממשפחה עם 3 ילדים שלה בעיקרון נועדה ותוכננה הדירב על פי רוב מלכתחילה, אבל עובדות לחוד והסתה לחוד. ההמון המוסת שכלכך שונא את בעלי הדירות (הוריו? שכניו?) מוכן למות עם פלישתם בגללם, מעדיף לגור בפי 2 אצל הטייקון בן האלים ולאכול קש וגבבה מידי פוליטיקאים שרק ידפקו בשבילו את הבעלבית.
וההמון המוסת צועק אמן!  |  22.06.15