אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי האקזיט: יחיאל ספקטור יוצא למאבק על הבונוס נגד הרשות לני"ע צילום: צפריר אביוב

אחרי האקזיט: יחיאל ספקטור יוצא למאבק על הבונוס נגד הרשות לני"ע

שלושה ימים לאחר שחתם על מכירת ספקטרוניקס, בעסקה שתכניס לכיסו 35 מיליון דולר - יוצא יחיאל ספקטור למאבק נגד החלטת הרשות, שמונעת מתן בונוס של 153 אלף דולר

01.07.2015, 18:55 | אורן פרוינד

שלושה ימים לאחר שחתם על אקזיט של 35 מיליון דולר על חברת ספקטרוניקס שבשליטתו (35%), יוצא יחיאל ספקטור על מאבק על בונוס של 153 אלף דולר. בעל השליטה במפתחת המערכות לגילוי להבות וכיבוי אש לשימושים צבאיים, שלח היום (ד') מכתב זועם לרשות לני"ע לאחר שזו הודיעה בשבוע שעבר כי הבונוס שאישרה לו האסיפה הכללית באפריל האחרון אינו בר תוקף.  

קראו עוד בכלכליסט

הרשות טענה בשבוע שעבר כי חברת הביטוח הראל, שנרשמה בטעות כבעלת עניין בחברה ונמנע ממנה להתנגד לאישור המענק, אינה צריכה להיספר כבלתי בעלת עניין אישי בחברה. המענק אושר לספקטור באפריל האחרון ברוב של 51% בלבד, ואילו הראל לא הייתה נספרת כבעלת עניין אישי, המענק לא היה מאושר.

"עם כל הכבוד לעמדת רשות לני"ע - בפסיקה נקבע, לא פעם אחת, כי שינוי סיווג המצביע לאחר שנסתיימה האסיפה הכללית ולאחר שהוכרזו התוצאות, אינו יכל להיעשות על ידי החברה וגם לא על ידי המצביעים האחרים אלא בכפוף לנקיטת הליכים משפטיים", כתב ספקטור במכתבו לרשות.

ספקטור הוסיף כי "בעלי המניות שהצביעו נגד תשלום הבונוס הצביעו מטעמים לא ענייניים ובנסיבות האמורות התבקש בית המשפט לפסול את הצבעת בעלי המניות ובהם הראל. לכן, ככל שעמדת רשות ניע היא שיש לחברה את הזכות לבחון את התוצאה המשפטית של הצבעת בעלי המניות וסיווג הצבעתם ולאור עמדתינו בהליך המשפטי, אזי הדבר יוביל למסקנה הבלתי נמנעת שהאסיפה אישרה את הבונוס". 

עוד כתב ספקטור כי "מוזר עוד יותר מאיזה טעם החלטתם לבדוק את הנושא לאור העובדה שהרשות הייתה צד להליכים בבית המשפט. קיבלתם לאורך הזמן ולפחות מספר שבועות לפני פנייתכם לחברה הן את מכתבה של הראל והן את החלטת בית משפט בנושא וכל אינפורמציה הייתה זמינה לרשות זמן רב קודם לכן".

ספקטור סיכם ואמר: "אני חולק על עמדתכם לפיה האסיפה הכללית של בעלי המניות לא אישרה את תשלום הבונוס", ובכך רמז שאין בכוונתו להחזיר את הכספים לחברה.

קבלת המענק של ספקטור מהחברה לא הייתה משימה קלה. מדובר בבונוס בגין הרווחים של שנת 2012 שהובאו לאישור האסיפה בשנת 2013. מכיוון שהמוסדיים טענו שהחברה סיימה את שנת 2012 בהפסד, ועל פי הסכם ההעסקה הבונוס נגזר מרווחים של החברה (5% מהרווחים) המוסדיים סירבו להעניק לספקטור את הבונוס. ספקטור טען מנגד כי ההפסד שנרשם היה חד־פעמי ולכן אין לקחת אותו בחשבון, ושהמוסדיים פעלו בחוסר תום לב.

באוקטובר אשתקד יצא ספקטור למאבק נגד גופים מוסדיים המחזיקים במניות החברה והגיש תביעה נגד אפסילון, אקסלנס, הראל, מיטב דש, פסגות ומנורה בטענה שהתנגדו לבונוסת מטעמים לא עניינים. באפריל האחרון ביקש ספקטור להביא בשנית לאישור את המענק שהוגדר עתה כ"חריג" ובזכות פסילת הקול של הראל, המענק אושר.

בנתיים הספיק ספקטור לחתום על הסכם ראשוני למכירת מלוא המניות של החברה לחברת אמרסון האמריקאית תמורת תשלום של 79 מיליון דולר וחלוקת מענק של 20 מיליון דולר נוספים לבעלי המניות של החברה. סך התמורה מהמכירה מגיעה לסכום של 99 מיליון דולר המהווה פרמיה של 25% על שוויה של ספקטרוניקס בתל אביב ערב העסקה.

יחיאל ספקטור , צילום: צפריר אביוב יחיאל ספקטור | צילום: צפריר אביוב יחיאל ספקטור , צילום: צפריר אביוב

תגיות