אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיסקו: עלייה בניצול פרצות אבטחה באדובי פלאש; פשיעת הסייבר מציגה תחכום גובר וסיכון גבוה

סיסקו: עלייה בניצול פרצות אבטחה באדובי פלאש; פשיעת הסייבר מציגה תחכום גובר וסיכון גבוה

לתעשיית הסייבר, נדרשים בממוצע, 100-200 ימים לגילוי תוכנה זדונית ולהציג יכולות התגוננות, כלים מתקדמים של סיסקו מאפשרים גילוי תוך 46 שעות בלבד

02.08.2015, 14:27 | מערכת כלכליסט
סיסקו, חברת ה- IT המובילה בעולם, מפרסמת את דו"ח האבטחה החצי-שנתי שלה, המנתח את המגמות בתחום פשיעת הסייבר ונתוני מודיעין האבטחה. הדו"ח חושף צורך דחוף בקיצור הזמן הנדרש לאבחון איומים חדשים, באופן שיאפשר התמודדות עם מתקפות מתוחכמות המגיעות מכיוונם של פורצי מחשבים מיומנים. ערכת כלי הפריצה Angler Exploit Kit, הזמינה כיום ברשת האפלה, מייצגת את האיומים הניצבים בפני ארגונים בעידן "האינטרנט של הדברים" (IoT).

 הדו"ח מצביע על סיכונים חדשים הקשורים לשימוש בקבצי Flash, של אדובי, על התפתחות בתחום פשיעת הסייבר בתהליך הכולל דרישה לתשלום דמי כופר (ransomware), ועל פשיעת סייבר המבוססת על תולעת Dridex. חומרת האיומים גוברת בעידן "האינטרנט של הדברים" – ובמיוחד לנוכח משך הזמן הארוך, 100-200 ימים, הנדרשים לתעשייה בממוצע לגילוי התוכנה הזדונית ולהצגת יכולות התגוננות. לעומת הנתונים האלה, השיטה המתקדמת של סיסקו להגנת סייבר, המבוססת על ניתוח אנליטי רטרוספקטיבי של תוכנה זדונית Cisco Advanced Malware Protection) AMP), מתמקדת במתקפות שהצליחו לחדור את חומות ההגנה הקיימות, ומספקת זמן זיהוי של 46 שעות בלבד.

סיסקו: פשיעת הסייבר מציגה תחכום גובר וסיכון גבוה, צילום: שאטרסטוק סיסקו: פשיעת הסייבר מציגה תחכום גובר וסיכון גבוה | צילום: שאטרסטוק סיסקו: פשיעת הסייבר מציגה תחכום גובר וסיכון גבוה, צילום: שאטרסטוק
לדברי ליאור דולפין, מנהל תחום פעילות סייבר ואבטחת מידע בסיסקו ישראל: " חשוב לשנות את הפרדיגמה של "כיצד להגן על הארגון" ולעבור לגישה שבה ארגונים מתנהלים מתוך נקודת מוצא שהם כבר נפרצו, משמע ליישם כלים של Malware Hunting."

ערכת הפריצה Angler מוגדרת בדו"ח כאחד הכלים המתוחכמים ביותר, הזוכה לשימוש נרחב במיוחד, בשל הניצול היצירתי אותו היא עושה בנקודות התורפה של טכנולוגיות פלאש, ג'אווה, דפדפן אקספלורר וכלי Silverlight. הכלי מציע יכולות משופרות להסתרת אתר המקור לפריצה, domain shadowing – ואחראי כיום לרוב הפעילות בתחום הזה.

הדו"ח מצביע על עליה במספר מקרי ניצול נקודות התורפה בסביבת פלאש של אדובי, בעזרת ערכות הפריצה Angler ו- Nuclear. זאת, בשל היעדר מנגנון להתקנה אוטומטית של טלאי אבטחה בסביבת פלאש, ונטייתם של משתמשים להימנע מעדכונים מיידיים. במחצית הראשונה של 2015 נרשמה עליה של 66% בדיווחים על ניצול פרצות בסביבת פלאש בהשוואה לכל שנת 2014. אם יימשך הקצב הזה, צפויות התוכנות הזדוניות בסביבת פלאש לשבור השנה את שיא כל הזמנים בדיווחי האבטחה, בכל סביבה שהיא.

השימוש בקוד זדוני הכולל דרישה לתשלום דמי כופר זוכה לגרסאות חדשות. הפעילות הפלילית הזאת הגיעה לרמת בגרות המאפשרת עבודה אוטומטית מלאה, באמצעות הרשת האפלה. על מנת להסתיר את הפעילות הפלילית מרשויות אכיפת החוק, מתבצע התשלום באמצעות מטבעות וירטואליים מוצפנים, דוגמת ביטקוין.

מתקפות Dridex נשענות על הבנה מעמיקה בכל הנוגע להתחמקות מאמצעי אבטחה. כחלק מטקטיקת החדירה שלהם, מקפידים הפורצים לשנות במהירות את תוכן הודעות הדואר האלקטרוני הנגועות באמצעותן מופץ הווירוס, הקבצים המצורפים וקוד הווירוס עצמו. כך, הם מכבידים על תוכנות אנטי-וירוס מסורתיות לזהות את הפריצה.

בסיסקו מתריעים כי המסגרות הגלובאליות להגנת סייבר אינן ערוכות להתמודד עם זירת האיומים ההולכת ומתהווה – או עם האתגרים הגיאו-פוליטיים המאפיינים אל עולם הסייבר. שאלת הגבולות, האופן בו נאספים נתונים אודות אזרחים וארגונים, ומשותפים בין רשויות ותחומי סמכות חוקית, בתוך מדינות ובין מדינות – מהווה מכשול בפני הקמת מערך הגנת סייבר הנדרש על מנת להבטיח חדשנות עסקית וצמיחה כלכלית ברמה הגלובאלית.

אודות סיסקו

סיסקו, הינה חברת ה-IT המובילה בעולם, המתמקדת בטכנולוגיות תקשורת, מחשוב ופתרונות אחודים. היקף מכירותיה נע סביב 50 מיליארד דולר בשנה. החברה מעסיקה ברחבי העולם למעלה מ-63 אלף עובדים והיא מתפרשת על פני כ-200 מדינות. סיסקו מתמקדת בפתרונות מיתוג, ניתוב ושירותי רשת חכמים, אבטחת מידע וניידות, מרכזי נתונים, פתרונותCollaboration ווידיאו לארגונים ולספקי שירותים וכן בארכיטקטורות עסקיות וטכנולוגיות.

סיסקו ישראל נוסדה לפני למעלה מ-17 שנים. מרכז הפיתוח הישראלי הינו אחד ממרכזי הפיתוח הגדולים של החברה מחוץ לארה"ב.

לאתר סיסקו: http://www.cisco.com/web/IL/index.html

עקבו אחרינו בטוויטר: http://twitter.com/CiscoIsrael

עקבו אחרינו בפייסבוק: http://www.facebook.com/CiscoIsrael

תגיות