אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למה מחכה באב"ד? ההחלטה על מינוי רוטשטיין מתעכבת

למה מחכה באב"ד? ההחלטה על מינוי רוטשטיין מתעכבת

מנכ"ל האוצר נפגש עם מנכ"ל שיבא זאב רוטשטיין כבר לפני 3 שבועות, אך טרם החליט אם לתמוך במינויו למנכ"ל הדסה. בשבוע הבא תתכנס שוב הוועדה לאיתור מועמדים בניסיון ללחוץ על המדינה לקדם ההכרעה

11.08.2015, 08:09 | מיקי פלד

שלושה שבועות אחרי שנפגש עם פרופ' זאב רוטשטיין, עדיין לא החליט מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד האם לתמוך במינויו של רוטשטיין לתפקיד מנכ"ל בית החולים הדסה.

קראו עוד בכלכליסט

בינתיים, דירקטוריון בית החולים לא מחכה וזימן לשבוע הבא פגישה של ועדת האיתור לתפקיד שתנסה למצוא מועמדים אחרים. גורמים באוצר אומרים כי באב"ד יחליט השבוע מה עמדתו בנושא ויודיע על כך למשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, שתצטרך להחליט האם מינויו של רוטשטיין יוכל לעבור את אישור בג"ץ לאור התובענה המשמעתית שהגישה נגדו נציבות שירות המדינה.

כרגע ניתנת תמיכה חד משמעית לרוטשטיין רק מצדו של מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב. זאת משום שרוטשטיין הוא המועמד שהומלץ על ידי סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. אם באב"ד יתמוך גם הוא במינוי, יש סיכוי טוב לכך שרוטשטיין יקבל את התפקיד, אך אם לא יתמוך, סיכוייו של רוטשטיין נמוכים מאוד. לכן ההחלטה על המינוי תתקבל ככל הנראה לבסוף לא על ידי באב"ד לבדו אלא על ידי השר שמעליו, משה כחלון.

פרופ פרופ' זאב רוטשטיין פרופ

שני המסלולים המקבילים הללו - המסלול הממשלתי למציאת מנכ"ל לבית החולים והמסלול של דירקטוריון הדסה - עלול להוביל לכך שבלי כוונה מוצהרת של אף אחד מהצדדים רוטשטיין לא ימונה לבסוף לתפקיד. זאת מכיוון שעל פי מכתב ששלחה זילבר לשני המנכ"לים ביוני השנה נדרשים שורה של תנאים הכרחיים כדי לאפשר משפטית את המינוי. התנאי הראשון הוא הצדקה של המינוי כ"צו 8" באין מועמדים אחרים, חשיבות של ניהול קבוע לבית החולים הגדול בירושלים שנמצא בתקופת הבראה. התנאי השני הוא היותו של רוטשטיין אחד ממנהלי־העל של מערכת הבריאות. אם ועדת האיתור של דירקטוריון הדסה תצליח למצוא מועמדים אחרים בעלי שיעור קומה, אחרי שכבר המליצה על רוטשטיין, אז יפול תנאי הכרחי והמינוי כולו.

למרבה האירוניה, הוועדה קמה דווקא כניסיון של ארגון נשות הדסה ללחוץ על המדינה למנות את רוטשטיין. כיום ממלאת את תפקיד המנכ"ל כממלאת מקום פרופ' תמר פרץ. ועדי הרופאים החזקים של בית החולים, יחד עם ועד עובדי המשק והמינהל, מעוניינים שהיא לא תקבל את המינוי הקבוע, אם כי פרץ בהחלט רואה בעצמה מועמדת, לאחר שלטענתה הצליחה לייצב את הדסה שנה לאחר שנחתמה תוכנית ההבראה לבית החולים.

התובענה המשמעתית שהגישה נציבות שירות המדינה עוסקת בפעילות הקליניקה הפרטית קלאס קליניק שנמצאת בתוך שיבא. על פי טענות הנציבות, הפלסטיקאי פרופ' אייל וינקלר, שניהל את הקליניקה הפרטית, עבד בה בשעות הבוקר בידיעתו ואישורו של רוטשטיין. זאת אף שבשעות הללו הוא מקבל שכר מהמדינה על עבודה שהוא אמור לבצע בבית החולים הציבורי. יחד איתו, טוענים בנציבות, עבדו אנשי צוות רפואי נוספים בשעות הבוקר בקליניקה. בנוסף, רוטשטיין גם מככב בדו"ח שהזמינה החשכ"לית בנוגע לאי סדרים בפעילות המקרקעין בשיבא. ממשרד האוצר לא התקבלה תגובה עד סגירת הגיליון.

תגיות