אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הביומד ממשיך לשטוף את הנאסד"ק: נובוקיור הגישה תשקיף צילום: בלומברג

הביומד ממשיך לשטוף את הנאסד"ק: נובוקיור הגישה תשקיף

חברת הביוטק הישראלית מתכננת לגייס 300 מיליון דולר - בשוק מעריכים כי שווי החברה לצורך ההנפקה ייקבע על מיליארד דולר

01.09.2015, 19:19 | ניר צליק

חברת הביוטק הישראלית נובוקיור הגישה תשקיף לקראת הנפקה של 300 מיליון דולר בנאסד"ק. על פי הערכות, ההנפקה תבוצע לפי שווי של כמיליארד דולר.  

קראו עוד בכלכליסט

בכך מצטרפת החברה לשורה ארוכה של חברות ישראליות מתחום הביומד והביוטק שביצעו הנפקות בוול סטריט מאז תחילת 2014, החל מלומניס וכלה ב-VBL. חתמי ההנפקה יהיו דויטשה בנק, ג'יי.פי מורגן ואוורקור. ההנפקה עצמה צפויה אף לכלול הצעת מכר של בעלי המניות הקיימים.

ברשימת בעלי המניות הגדולים ניתן למנות את קרן WFD המחזיקה ב-26.5%, קרן הנסג'ורג המחזיקה ב-13% ו-ולאטי לימיטד החזיקה ב-11%. אסף דנציגר המנכ"ל מחזיק ב-2.7% ואילו אילון קירש, המנהל המדעי של החברה, מחזיק ב-2.4%.

הקסדה של נובוקיור, צילום: בלומברג הקסדה של נובוקיור | צילום: בלומברג הקסדה של נובוקיור, צילום: בלומברג

נובוקיור שהוקמה בשנת 2000 מפתחת טיפול למחלת הסרטן. החברה שנוסדה על ידי פרופ' יורם פלטי, לשעבר ראש מכון רפופורט לחקר הרפואה בטכניון, ייסדה קטגוריה חדשה לטיפול בסרטן - טיפול שאותו הרופאים יכולים לנסות על חוליהם רק כאשר שאר הדרכים הקונבנציוליות - ניתוחים, הקרנות וכימותרפיה - כבר אינן עוזרות.

הטיפול כולל הצמדת אלקטרודות דמויות פלסטר לגוף החולה, ויצירת שדות חשמליים המעכבים את חלוקתם של תאים סרטניים. הטיפול אינו פוגע בתאים בריאים, מכיוון שאלה אינם מתחלקים. לא מדובר בזרם חשמלי שעובר דרך הרקמה, לא בקרינה מייננת כמו הרנטגן, ששוברת את רכיבי הדנ"א, אלא בכוח חשמלי המופעל על חלבונים בעלי מטען גבוה.

בראש החברה עומד כיום אסף דנציגר המכהן כמנכ"ל, לצד יו"ר החברה ויליאם דויל. החברה עצמה רשמה הכנסות של 11.8 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2015 ווהפסד של 52.6 מיליון דולר. את שנת 2014 סיימה עם הכנסות של 15.5 מיליון דולר והפסד של 80.7 מיליון דולר (לעומת הכנסות של 10.4 מיליון דולר ב-2013 והפסד של 77 מיליון דולר). הפסדי העתק של החברה נובעים מעלויות פיתוח כבדות.

החברה קיבלה אישור FDA למכירת מוצריה בארה"ב לטיפול בסרטן המוח, אך ורק במקרים שבהם הגידול הסרטני חוזר ונשנה, לאחר שמוצו כל הטיפולים האחרים. זאת בעקבות ניסוי שבוצע בישראל, אירופה וארה"ב ושהוכתר בהצלחה. החברה הצליחה להראות בניסוי כי הארכת החיים במקרה של טיפול בשדות חשמליים אפקטיבית לפחות כמו כימותרפיה - אך ללא תופעות הלוואי שלה. למעשה, האישור שקיבלה נובוקיור היה הראשון שהעניק ה־FDA לשיפור איכות החיים של החולים, מעבר לערך הרפואי הטהור.

בסרטן מוח לוקחים כ-27.5 אלף חולים בשנה בארצות הברית, יפן וחמשת השווקים הגדולים באירופה. כיום נמצאת החברה אחרי ניסוי קליני בשלב 3 לקראת אישור המכשיר של החברה גם לשימוש בסרטן מוח שאובחן לראשונה, ללא טיפולים מוקדמים - והיא ממתינה לאישור מה-FDA. ניסויים נוספים לטיפול בסרטן השחלות, סרטן הלבלב וסרטנים מסוגים אחרים נמצאים בשלבים מוקדמים יותר.

תגיות