אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"היצמדות לעמדתי במתווה הגז היתה פוגעת במטרות חשובות לי" צילום: טל שחר

"היצמדות לעמדתי במתווה הגז היתה פוגעת במטרות חשובות לי"

ח"כ רחל עזריה ממפלגת כולנו התנגדה למתווה הגז, אך הצביעה בעדו בכנסת בגלל משמעת סיעתית. בשיחה עם כלכליסט היא מספרת: "ניהלתי שיחות ארוכות עם הגורמים הרלבנטים כדי להשפיע על שינוי המתווה, אך נאלצתי להתיישר עם עמדת הקואליציה"

09.09.2015, 07:06 | רוני זינגר

"אין ספק שהיתרון באופוזיציה הוא שאפשר להיות נאמנים כל הזמן לעמדתך, אבל מנגד אתה לא יכול לקדם את הדברים שחשובים לך". כך הגיבה אתמול (ג') ח"כ רחל עזריה מסיעת כולנו על כך שבניגוד לצו מצפונה, היא נאלצה לתמוך במתווה הגז בכנסת לאחר שכולנו החליטה להטיל משמעת סיעתית. "כשהתברר שזו עמדתה של הקואליציה נאלצתי להתיישר איתה", הבהירה בשיחה עם "כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

עזריה מספרת כי בשעות שלפני ההצבעה על המתווה היא ניהלה שיחות עם חברי סיעתה, בניסיונות לקבל את ברכתם לכך שתצביע נגד, אך ללא הועיל. בשעות הצהריים התכנסה סיעת כולנו, ובתום דיון שניהל יו"ר הסיעה רועי פולקמן הוחלט כי לישיבה בקואליציה יש גם מחיר, וחשוב שלא ייפגע קידום רפורמות אחרות שמובילה כולנו.

"ניהלתי שיחות ארוכות עם הגורמים הרלבנטים ועשיתי כל שביכולתי כדי להשפיע על שינוי המתווה הקיים", סיפרה עזריה, "מה שחשוב זה איך מצד אחד אוכל להשפיע במקסימום ומצד שני לא אמכור את עצמי. המתווה יכול היה להיות טוב יותר".

רחל עזריה, שיישרה קו עם מפלגתה, צילום: טל שחר רחל עזריה, שיישרה קו עם מפלגתה | צילום: טל שחר רחל עזריה, שיישרה קו עם מפלגתה, צילום: טל שחר

מאז עלה נושא מתווה הגז לסדר היום הציבורי הביעה עזריה את דעתה על כך שמדובר במתווה שאינו טוב דיו. בשבועות האחרונים היא נפגשה עם שר האנרגיה יובל שטייניץ וניסתה להביא לשינוי המתווה בין היתר בנושאים כמו חיבור צינור נוסף להולכת הגז לישראל ונוסחת המחיר שבו.

בניגוד לעזריה, באופוזיציה היתה זו ח"כ אורלי לוי אבקסיס שנהנתה משיחרור שקיבלה מראש מפלגתה אביגדור ליברמן, והצביעה על פי מצפונה, כלומר התנגדה למתווה, בזמן שיתר חברי סיעתה תמכו בו. לוי־אבקסיס הסבירה בימים האחרונים שהבהירה לראש סיעתה כי לא תוכל ליישר קו עם חבריה.

גם השר להגנת הסביבה אבי גבאי (כולנו), היחיד משרי הממשלה שהתנגד למתווה הגז (אך לא השתתפף בהצבעה בכנסת, משום שאינו ח"כ), התייחס אתמול למתווה הגז בפאנל בוועידת המשפט של לשכת עורכי הדין בשיתוף ynet. לדבריו, "המסמך שהוגש לממשלה הוא בן 75 עמודים. יש בו דברים שסותרים זה את זה, יש כאלה שאפשר להבין כך וכך". לדבריו, "התנהל כאן משא ומתן בין מי שיודע הרבה על גז לבין מי שלומד מאלה שיודעים...".

אורלי לוי אבקסיס, שהיתה היחידה מסיעתה להתנגד למתווה, צילום: עומר מסינגר אורלי לוי אבקסיס, שהיתה היחידה מסיעתה להתנגד למתווה | צילום: עומר מסינגר אורלי לוי אבקסיס, שהיתה היחידה מסיעתה להתנגד למתווה, צילום: עומר מסינגר

ההצבעה בכנסת שלשום על מתווה הגז הסתיימה ברוב של 59 חברי כנסת מול 51, ואולם להצבעה עצמה אין השפעה ממשית על גורלו של מתווה הגז. זאת משום שההצבעה על העברת הסמכויות לאשר את המתווה מידיו של שר הכלכלה אריה דרעי לידי הממשלה לא עלתה להצבעה, מאחר שהקואליציה לא הצליחה לגייס לכך.

השתתף בהכנת הידיעה: משה גורלי

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
איזה מטרות חשובות יותר מטריליון ₪ שנגנבים מהאזרחים?
אם היתה מישהי במפלגת האווירה המיותרת הזו שסמכתי עליה שתעשה נפשות למען הנושא החשוב הזה, זו היתה רחל עזריה. אין לה תירוצים, היא מכירה את הנושא היטב, היא עסקה בו לפי שנבחרה לכנסת. איזו אכזבה, איזו עליבות. נכנסה לכנסת בשביל להיות חיילת שעושה מה שאומרים לה. באותה מידה היו יכולים לתת לעציץ או לברווז למלא את התפקיד שלה. לא יודע איך היא יכולה לישון בלילה. ולא שכחנו את יו״ר המפלגה שלה. באנגלית קוראים לזה sellouts.
שחר  |  12.09.15
5.
שעות ציבורי
את אמורה לשרת את הציבור גברת רחלי עזריה, ולא לבגוד בו בשל מה ש״חשוב״ לך! מה עוד שפירוק מונופול הגז אמור להיות מטרה חשובה עבורך, מאחר והבטחת לנו לעשות זאת אם נבחר בך. הגיע הזמן שתביני, שיחד עם שאר 119 מחברייך לכנסת את מקבלת משכורת ציבורית (נדיבה ביותר יש לציין) עבור שרות לציבור - כלומר אנחנו האזרחים. ולא למען קידום ״מטרותיך״. נראה לי שזה כתרוץ עלוב בלבד.
נעמי  |  11.09.15
לכל התגובות