אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצת ברן דחתה את אספת בעלי המניות בשבוע צילום: איי אף פי

קבוצת ברן דחתה את אספת בעלי המניות בשבוע

זאת לאחר שספגה ביקורת נוקבת מרשות ני"ע ואנטרופי על רקע מספר עסקאות בעלי עניין עם חברות של בעל השליטה ברוסיה

10.09.2015, 08:12 | רעות שפיגלמן

עשרות עסקאות בעלי עניין בקבוצת ההנדסה ברן עוררו את התנגדותם של רשות ני"ע וחברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי. אספת בעלי המניות, לאישור חלק מעסקאות בעלי העניין, נדחתה בשבוע בעקבות בירור שמתקיים בין המוסדיים לקבוצה.  

קראו עוד בכלכליסט

הקבוצה, בשליטת מאיר דור (19.8%) ואלכסנדר נסיס (28.5%), גם תביא לאישור האספה את חבילת התגמול השנתית של המנכ"ל הנכנס גיורא גוטמן בהיקף של 1.64 מיליון שקל. האחזקה של בעלי העניין בברן עומדת על 51.3%, המוסדיים מחזיקים ב־9.7% וביתרת 39% מחזיק הציבור.

האספה נדחתה על רקע "מיצוי הידברות עם חברת ייעוץ לגופים המוסדיים", כך עולה מהודעת ברן לבורסה. כשבוע לפני הדחייה פרסמה הקבוצה את דו"ח הביקורת של רשות ני"יע, שעסק ביותר מ־20 עסקאות בעלי עניין בקבוצה. הרשות טענה בביקורתה כי העסקאות הללו לא הועברו, כמתחייב, לוועדת הביקורת של ברן.

בנוסף, הביעה הרשות מורת רוח לגבי מספר עסקאות במסגרת שני פרויקטים המתנהלים ברוסיה, שחברת ICM — המוחזקת בחלקים שווים בידי ברן וחברה פרטית בשליטת נסיס — מעניקה להם שירותים.

רשות ני"ע טענה נגד אופן בדיקת הרווחיות של העסקאות ברוסיה. כך, למשל, הצביעה על כך שהרווחיות בפרויקט מסוים נבדקה רק מול רווחיות ממוצעת של פרויקטי החברה, ולא מול פרויקטים בעלי מאפיינים דומים בשוק. טענה נוספת עלתה לגבי ICM, שלא גבתה את מלוא הסכום שהגיע לה בעבור שירותים שהעניקה ברוסיה, מבלי לדווח למשקיעים על הסיבה לכך. החברה השיבה לרשות כי מזמין העבודה הפסיק את ההתקשרות כחוק, ולכן לא הושלמה הגבייה. תגובת הרשות לכך היתה, כי מן הראוי היה להביא את המידע לידיעת המשקיעים טרם החתימה על העסקה. בנוסף טענה הרשות שלא הוצגו בפני ועדת הביקורת של ברן נתונים לגבי תחזית העלויות במספר פרויקטים.

אנטרופי ביקשה מברן הבהרות ותיקונים למידע הפיננסי־מסחרי, שלדעתה לא היה שקוף למשקיעים בחברה. כך, למשל, טענה אנטרופי כי תנאי התשלום בעסקאות הקשורות לפרויקטים ברוסיה אינם עולים בקנה אחד עם המצב הפיננסי בשוק הרוסי, שהידרדר בשל צניחת הרובל.

לדוגמה, באחד ההסכמים של ICM דרשה אנטרופי לקצר את פרק הזמן עד למועד התשלום, וכתוצאה מכך שינתה ברן את הזימון החדש לאסיפת בעלי המניות. תנאי התשלום קוצרו משוטף פלוס 60 לתשלום של עד 20 יום לאחר השלמת העבודות. דוגמה נוספת לשינוי שהכניסה ברן בזימון בעלי המניות שלה היא הערכה לגבי סיכון האשראי שהיא נוטלת על עצמה בהקשר לאותם פרויקטים ברוסיה.

אין זו הפעם הראשונה שרשות ני"ע בודקת את ברן. מאיר דור, היו"ר ואחד מבעלי השליטה, נחקר בעבר בידי הרשות בחשד לשימוש במידע פנים בנוגע לחברה־הבת תפן. ב־2008 הוגש נגדו כתב אישום, אך בית משפט השלום בת"א זיכה אותו ב־2011 מחמת הספק. בתחילת 2015, במסגרת ביקורת של הרשות, התברר לחברה כי בעל השליטה הרוסי נסיס ביצע שינויים בהסכמי התקשרות של ICM, מבלי שדיווח על כך להנהלת החברה.

ברן סיימה את הרבעון השני של 2015 עם הכנסות של 222 מיליון שקל והפסד של 25.8 מיליון שקל. גם את הרבעון הראשון השנה סיימה עם הפסד של 12.7 מיליון שקל.

אלכסנדר נסיס, מבעלי השליטה בברן, צילום: איי אף פי אלכסנדר נסיס, מבעלי השליטה בברן | צילום: איי אף פי אלכסנדר נסיס, מבעלי השליטה בברן, צילום: איי אף פי

תגיות