אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מושל ניו יורק מציע להעלות את שכר המינימום במדינה ל-15 דולר צילום: snipview.com

מושל ניו יורק מציע להעלות את שכר המינימום במדינה ל-15 דולר

"כל עובד ועובדת במדינת ניו יורק ראויים לשכר מינימום של 15 דולר לשעה", אמר המושל אנדרו קואמו בעת הצגת התוכנית לצד סגן הנשיא ג'ו ביידן. נכון להיום, עומד שכר המינימום במדינה על 8.75 דולר לשעה

11.09.2015, 22:04 | שירות כלכליסט

מושל ניו יורק אנדרו קואמו חשף ביום חמישי הצעה להעלות את שכר המינימום בכל רחבי ניו יורק ל-15 דולר לשעה. זו הפעם הראשונה שמדינה שלמה עשויה לאמץ את החוק, שעד כה אושר רק בערים כמו סיאטל, סן פרנסיסקו ולוס אנג'לס. "כל עובד ועובדת במדינת ניו יורק ראויים לשכר מינימום של 15 דולר לשעה", אמר בעת הצגת התכנית לצידו של סגן הנשיא ג'ו ביידן. "מי שעובד במשרה מלאה לא צריך לחיות חיי עוני. נקודה".

קראו עוד בכלכליסט

שכר המינימום בניו יורק עומד בשלב זה על התקן הרגיל של 8.75 דולר לשעה, והוא צפוי לעלות ל-9 דולר בסוף השנה. כמו כן, ביולי אישרה מועצת השכר במדינה להעלות את השכר של עובדי תעשיית המזון המהיר ל-15 דולר לשעה. אך כעת טוען קואמו כי אם לעובדי המזון המהיר מגיע להרוויח 15 דולר לשעה, אז כך מגיע גם לעובדי הבנייה, העובדים בסקטור הבריאות ונהגי המוניות. "העלאת שכר המינימום לעובדי תעשיית המזון המהיר היא צעד חשוב קדימה", אמר קואמו. "אך זוהי ניו יורק וניו יורק לא מאמינה בלקיחת צעד אחד בלבד קדימה...בקרוב נתחיל ללכת ובקרוב נרוץ". לדבריו, החלת שכר מינימום של 15 דולר לשעה בכל המדינה "תוביל לחוזה כלכלי חדש עם אמריקה".

סגן נשיא ארה"ב ג סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. היה עם המושל בעת הצגת התוכנית | צילום: בלומברג סגן נשיא ארה"ב ג

עם זאת, הדרך לאישור ההצעה רצופה במכשולים, וקואמו קרוב לוודאי ייתקל בלא מעט התנגדויות. אחת מהן קשורה לפערים ביוקר המחיה בין הערים השונות במדינה. השכירות של דירת שלושה חדרים לדוגמה עולה בברוקלין כמעט פי 3 מאשר בבופאלו. מסיבה זו הציע מוקדם יותר השנה ראש עיריית ניו יורק ביל בלאסיו, שנחשב כמסוכסך עם קואמו, להעלות את שכר המינימום בניו יורק ל-15 דולר לשעה ובשאר המדינה ל-13 דולר.

קואמו ציין כי החלת השכר החדש תיכנס לתוקף בהדרגה לאורך זמן, אך לא פירט יותר לגבי לוח הזמנים. הוא הסתפק רק בהצהרה כי רצה "להביא את מסע הצלב של צדק כלכלי לכל פינה במדינת ניו יורק".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
תשובה ל1
העובד בכול מקום יש תפקיד כפול, גם עובד וגם הוא לוקח, אם זה יקרה מה שאתה אומר למי ימכרו את המבורגרים לרובוטים. נניח מרכז מסחרי שכולם מרוויחים שכר מינימום וכול אנשים בסביבה באותו רמת שכר, כמה זמן אתה חושב שתחזיק את חנות ? לא צריך להיות ע"י שינוי איזה חוק, צריך להיות הבנה בין מעסיקים ועובדים, הם שותפים להצלחה באותו עסק, במקרה בארץ אם הסחר מינימום הוא בגובה מספקת אין צורך מס הכנסה שלילי או תוספות דרך ביטוח לאומי, דבר אחרון הצמיחה בא מי למטה למלה ולא ההפך כי רוב האנשים הם בשכר נמוך, רק יכול להיות במדינות שחלוקה בין עשירונים בגובה זהה או עשירון 10 הוא מעת .
איש הישוב  |  12.09.15
3.
ל-2: רק למי שיש עבודה
כאשר נקבעת עלות מינימלית - לעבודה או לכל דבר אחר - הביקוש יורד. במקרה של שכר מינימום - המשמעות היא פחות ביקוש לעובדים. עובדים יעבדו יותר שעות נוספות במקום גיוס של אדם נוסף לדוגמא. מפעלים ישקיעו יותר באוטומציה. שכר מינימום הוא מצוין למי שיש לו עבודה. למי שאין, זכה אסון
יוסי  |  12.09.15
1.
אנשים שוכחים דבר מה לגבי חוק שכר המינימום.
מה שאנשים רבים שוכחים הוא שחוק שכר המינימום אינו מייצר יש מאין כסף בכיסיהם של המעסיקים. כאשר מעסיק נאלץ להעלות בעל כורחו את השכר של עובדיו, במרבית המקרים הוא יממן זאת באמצעות פיטורים של חלק מהם. באופן זה חוק שכר המינימום מביא לידי אבטלה. כעת, כאשר למעסיקים ישנה אפשרות להיעזר באוטומציה משוכללת, הפיתוי להחליף עובדים יקרים על ידי רובוטים גדול מתמיד. כנראה שבפעם הבאה שתגיעו לניו יורק יהיה זה רובוט שיטגן את ההמבורגר שלכם, והעובד שנהג לעשות זאת בעבר ישאר מובטל.
אורן  |  12.09.15