אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינות בעולם בהן הכי טוב להזדקן צילום: דוד הכהן

המדינות בעולם בהן הכי טוב להזדקן

ישראל מדורגת במקום 17 מתוך 26 מדינות מערביות במדד איכות החיים בזקנה. שיעור הקשישים העניים בישראל, 20%, הוא השני הגבוה ביותר מבין מדינות המערב

26.10.2015, 22:44 | מעין מנלה
טוב להזדקן בישראל יחסית למרבית המדינות בעולם, אך לא ביחס למדינות המערביות. ישראל אמנם מדורגת במקום ה-18 מתוך 96 מדינות בעולם במדד הזיקנה של Global AgeWatch, אך כאשר מסתכלים על המדינות המערביות ישראל נמצאת במיקום נמוך – 17 מתוך 25.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדו"ח, נקודות החוזקה של האוכלוסיה המבוגרת בישראל הן שיעורי אבטלה נמוכים ושיעור גבוה של אנשים בעלי השכלה גבוהה, וכן הבריאות היחסית ותוחלת החיים הגבוהה. הדירוג נפגע בעקבות פרמטרים של ביטחון כלכלי ועד כמה הסביבה והחברה מאפשרות הזדקנות בכבוד. 73.6% מבני ה-65 ומעלה מקבלים קצבת פנסיה – פחות מהממוצע בעולם המערבי, ושיעור העניים הקשישים (20%) גבוה יחסית למדינות המפותחות. למעשה, רק באוסטרליה שיעור הקשישים העניים גבוה יותר (33.4%). קשישים עניים מוגדרים ככאלה שהכנסתם היא פחות ממחצית ההכנסה הממוצעת לנפש במדינה.

לשם השוואה, בשוויץ 100% מבני ה-65 ומעלה זכאים לקצבת פנסיה, ושיעור הקשישים העניים הוא 16.1%. בארה"ב, 92% מהקשישים זכאים לפנסיה ושיעור העוני בגילאים מבוגרים הוא 18.8%.

המדינה בה הכי טוב להזדקן לפי הדו"ח היא שוויץ, אחריה נורבגיה ובמקום השלישי שבדיה. ארה"ב מדורגת במקום התשיעי ואחריה בריטניה, כאשר יפן, מדורגת במקום השמיני בעולם. מבין מדינות המערב, יוון מדורגת במקום האחרון (25), לפניה מלטה ופורטוגל. בתחתית הדירוג העולמי, במקום ה-96 נמצאת אפגניסטן. השטחים, הגדה המערבית ועזה דורגו בדו"ח במקום ה-93.

בלונדון הייאוש יותר נוח, גם בפנסיה, צילום: דוד הכהן בלונדון הייאוש יותר נוח, גם בפנסיה | צילום: דוד הכהן בלונדון הייאוש יותר נוח, גם בפנסיה, צילום: דוד הכהן

נכון לשנת 2014 שיעור בני השישים פלוס בקרב האוכלוסייה בישראל היה 15.8% ועד 2020 שיעור זה צפוי להגיע ל-18.1%. בעוד 15 שנה, בשנת 2030, כמעט 22% מתושבי המדינה יהיו בני שישים ומעלה. צפי תוחלת החיים בגיל שישים בישראל הוא גבוה יחסית, ועומד על 24 שנים מתוכן, 17.9 שנים במצב בריאותי טוב.

בנוגע לסביבה ומידת נוחות החיים, 52% מהקשישים טענו כי הם מרוצים מהתחבורה הציבורית בישראל; 72% השיבו כי הם מרוצים ממידת החופש האישי שיש להם ו-69% מבני החמישים ומעלה טענו כי הם חשים בטוחים מספיק ללכת לבד בלילה ליד מקום מגוריהם. לשם השוואה, בארה"ב 62% מהקשישים מרוצים מהתחבורה הציבורית, 84% מרוצים ממידת החופש האישי ו-71% מרגישים ביטחון אישי שמתבטא בהליכה לבד בלילה בסביבת מגוריהם.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
אין שום איכות חיים לזקנים שחיים במדינות קפואות וקרות.
במדינות בהן יש פנסייה מכובדת לאזרחיה, הקשישים יכולים לברוח למדינות חמות, ושם לקבל את הפנסייה מארץ המוצא שלהם, ולהזדקן נעים ונוח. הפנסייה היא לא מדד לאיכות חיים. כי איזו איכות חיים יש לזקנים בקנדה, במדינות הסקנדינביות, שוויץ, וכל שאר המדינות שהוזכרו פה ושקפואות וקרות בחורף, מה שלא מאפשר לקשישים לצאת מפתח הבית, והן נידונים לחיי בידוד וניכור. בארה"ב מי שיכול מהזקנים קונה לו דירה בפלורידה. בסקנדינביות הם עושים זאת בדרום אירופה או באיים ביוון... מה שמאפשר לזקנים לברוח ממזג אוויר קשה ועויין זה הפנסיות הטובות שמשולמות להם היכן שלא יגורו בזיקנה.
הייאוש מייאש במדינות הצפון , הוא לא נוח יותר...  |  27.10.15
לכל התגובות