אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשים: מ-1 בספטמבר אתן עובדות בחינם צילום: שאטרסטוק

נשים: מ-1 בספטמבר אתן עובדות בחינם

ההכנסה הממוצעת לחודש של אישה בישראל מהווה 66.9% מזו של גבר. לכן 'יום שיוויון השכר', שהחל ממנו נשים למעשה עובדות ללא שכר, מגיע 121 ימים לפני סוף השנה האזרחית

14.11.2015, 09:59 | מעין מנלה
נשים בישראל משתכרות 66.9% משכרם החודשי הממוצע של גברים. לכן, 'יום שיוויון השכר', היום בשנה שהחל ממנו נשים למעשה עובדות בחינם חל ביום ה-244 בשנה, שהוא ה-1 בספטמבר.

קראו עוד בכלכליסט

ההכנסה החודשית (ברוטו) הממוצעת לגבר שכיר בישראל היא 11,114 שקל לעומת 7,439 שקל שמשתכרת אישה, כך לפי נתונים מתוך סקר הוצאות משק הבית 2014 של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. פערי השכר השעתי בין גברים ונשים קטנים יותר: גבר משתכר בממוצע 58.3 שקל בשעה לעומת 48.8 שקל שמשתכרת אישה, פער של כ-16%. ההפרש בפערי השכר לשעה מול השכר החודשי קשור בעובדה שנשים שכירות רבות אינן מועסקות במשרה מלאה.

בבריטניה חל יום שיוויון השכר ב-9 בנובמבר, 52 ימים לפני סוף השנה שכן שם פערי השכר קטנים משמעותית מאשר בישראל ועומדים על 14.2%, לעומת כ-30% בישראל.

סקר חדש שנערך בארה"ב מצא כי נשים במדינה מרוויחות 74 סנט על כל דולר שמרוויח גבר. הסקר, שנערך על ידי PayScale חשף נתונים מדאיגים משוק העבודה שם: אין אף תעשיה בארה"ב בה נשים מרוויחות יותר מגברים; אין אף מדינה בה נשים משתכרות יותר מגברים וככל שעולים בדרגת הבכירות כך מתרחב הפער בשכר.

בישראל המצב מעט שונה. בתחומים מסוימים הפערים בין שכר הנשים לזה של הגברים קטנים ואף זניחים. כך, למשל בתחום שירותי האוכל והאירוח, או תחום הבידור והפנאי בהם השכר הוא נמוך יחסית הן לנשים והן לגברים. לפי נתוני הלמ"ס, בתחום החינוך, שנחשב נשי, עדיין גברים משתכרים יותר - 50.6 שקל בשעה לנשים לעומת 58.3 שקל בשעה לגברים.

התחום בו פערי השכר הם הגדולים ביותר הוא שירותי הבריאות ושירותי סעד ורווחה. גבר בתחום זה משתכר בממוצע 88.9 שקל בשעה ואישה משתכרת 50.9 שקל בשעה בלבד.

התחום היחיד בו נשים משתכרות יותר מגברים הוא תחום הבינוי שכולל בנייה ועבודות הנדסה אזרחית. אישה שעוסקת בתחום זה משתכרת בממוצע 54.8 שקל בשעה לעומת 42.1 שקל שמשתכר גבר.

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
נשים בהכרח מרוויחות בדיוק כמו גברים.
להלן ההוכחה: נניח שאני מעסיק בחברה שבבעלותי 30 עובדים 15 נשים ו 15 גברים. כל הגברים וכל הנשים מבצעים את אותה עבודה באותם שעות. יום אחד מגיע מנהל כוח האדם אל משרדי ומודיעני חגיגית כי הנשים בחברה מרוויחות 30% פחות מהגברים. כל בר דעת מבין מיד שכמנכ"ל החברה אני מורה מיד למנהל כוח האדם לפטר לאלתר את כל הגברים ולגייס תחתם נשים. מה שבפועל יקרה שבחברות נוספות בארץ כל המנכלים יפעלו בדיוק כמותי. אי לכך הגברים מיד יורידו את דרישות השכר שלהם ואילו הנשים יעלו את דרישות השכר עד שהמצב יגיע לידי איזון בין שכר הגברים לשכר הנשים. אין ולא יכולה להתקיים בישראל אפליית שכר נשים!!! כוחות השוק יפעלו מידית על מנת לאזנם. אני תמהה כיצד ישנם עדיין כתבות מגמתיות שכאלה בעיתונות כלכלית בישראל, זוהי עיתונות גרועה!!!! כלכליסט פרסמו זאת!!!
ניר , פתח תקווה  |  15.11.15
24.
תבדקו את הנתונים, טוב? כי די מעצבן לקהל כותרת כזאת
יש לי הרגשה שהממוצע הזה הוא פיקטיבי, ממש כפי שממוצע השער במשק הוא פיקטיבי ואינו משקף את המציאות נאמנה (עובדה, התחלנו להתייחס יותר לשכר החציוני). למשל, יש לי רושם שאם מסתכלים על ממוצע השכר יש במשק פחות נשים שמרוויחות שכר *אסטרטנומי*, כזה שמושך את כל הממוצע למעלה. למעשה, יש מצב שרק אם תורידו את ניר גלעד מהחישוב, השער הממוצע ישתווה. אז להפסיק להעליב את האוכלוסייה העובדת לפני שבודקים, בטח אם היא לא יכולה לעשות כלום בקשר לזה
.  |  15.11.15
23.
כתבה דמגוגית - אין התייחסות למקצועות שונים, אין התייחסות למשכורת ברוטו מול נטו
ושכחתם את ה-14 שבועות (3.5 חודשים) שמעסיק מחוייב לתת לאישה שיולדת, וזה בלי להכנס להשלכות של זה שעובד שלך נעדר, שזו הוצאה בפני עצמה. כדי לעלות את שכרן של נשים צריך להעיף את כל הבירוקרטיה שהמדינה עושה בנושא לידה, ולעשות חוזה פרטני אל מול כל עובד, בצורה זו המעסיק יוכל להגן על האינטרסים שלו והאישה על שלה.
אתאיסט , רמת גן  |  14.11.15
22.
מדהים איך האג'נדה הפמיניסטית מעוותת את המציאות
וממשיכים להאכיל אותנו "חוסר השיוויון". החוקים כבר מזמו מוטים לטובת נשים בכל תחומי החיים והפרופוגנדה הנשית ממשיכה במלוא המרץ. היום אין שום דבר שמונע מנשים מלהתעסק בכל מקצוע ואם מדברים על אותו המקצוע, כשזה מגיע למו"מ עם מעסיק/ה, שיבקשו יותר, זה הכל. זה לא אשמת הגברים שנשים מבקשות פחות. אבל למה שנשים יבואו בטענות לעצמן כשאפשר לבוא בטענות לכל העולם להקים ארגוני קיפוח ולקבל מימון? יש מאות נשים שמתפרנסות מ"המאבק" למען נשים, אין להן שום סיבה להפסיק.
14.11.15
לכל התגובות