אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין הפתעות: מדד אוקטובר עלה ב-0.1% צילום: אוראל כהן

אין הפתעות: מדד אוקטובר עלה ב-0.1%

האינפלציה בפועל שמחושבת 12 חודשים לאחור מוסיפה להיות שלילית - מינוס 0.7%. לעליית המדד תרמו בעיקר הירקות הטריים שהתייקרו ב-8.6%, כאשר מחירי העגבניות זינקו ב-39.4%. ומחירי המלפפונים לעומת זאת צנחו ב-30.4%. הערכה - ריבית בנק ישראל לא תשתנה ותישאר על 0.1%

15.11.2015, 18:30 | אמנון אטד

מדד חודש אוקטובר שפרסמה הערב (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) עלה כצפוי בשיעור מתון של 0.1%, לאחר שני מדדים שליליים שנרשמו בחודשיים הקודמים.

גם לאחר העלייה שנרשמה במדד החודש שעבר ממשיכה האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אוקטובר 2015 לעומת מדד אוקטובר 2014), להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.7%. אינפלציה זו נמוכה עדיין במידה ניכרת מהגבול התחתון של תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%) ושעל השמירה עליו מופקד בנק ישראל. קצב האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים, על פי נתוני המגמה, משקף אף קצב אינפלציה נמוך יותר, בשיעור שנתי של מינוס 0.9%.

לעליית המדד בחודש שעבר תרמו בעיקר עליות עונתיות במחירי הירקות וההלבשה וההנעלה. הירקות הטריים התייקרו בשיעור ממוצע של 8.6%, כאשר מחירי העגבניות זינקו בשיעור חד של 39.4% ואילו מחירי המלפפונים ירדו ב- 30.4%. מחירי ההלבשה וההנעלה עלו בחודש שעבר ב- 3.2%

מדד אוקטובר לא צפוי להשפיע על החלטת הריבית לחודש דצמבר שתקבל הוועדה המוניטרית של בנק ישראל, וההערכה היא שחברי הוועדה יחליטו בסוף החודש להשאיר את הריבית חודש נוסף ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%. לפני חודשיים העריכה חטיבת המחקר של בנק ישראל כי הריבית במשק צפויה להישאר ברמתה הנוכחית עד הרבעון הראשון של השנה הבאה. בחודש שעבר חידד בנק ישראל את המסר וציין כי להערכת חברי הוועדה המוניטרית הריבית בארץ תישאר נמוכה עוד זמן רב.

סעיף הדיור, שהוא הסעיף בעל המשקל הגדול ביותר בסל מדד המחירים לצרכן, ירד בחודש שעבר ב-0.4%. מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים, המודד למעשה את השינויים בחוזי שכירות חדשים שנחתמו בחודשיים האחרונים לעומת חוזים שנחתמו בחודשים המקבילים בשנה שעברה, ירד אף בשיעור גדול יותר של 0.6% ואילו מדד שכר הדירה בחוזים מתחדשים עלה בשיעור מתון של 0.1%.

מחירי הדירות בפועל, שאינם כלולים בחישוב מדד המחירים לצרכן, ירדו בחודשים אוגוסט-ספטמבר לעומת החודשיים הקודמים ב-0.1%, אולם למרות ירידה זו, מחירי הדירות כעת גבוהים עדיין ב-6.6% ממחיריהן הממוצעים בתקופה המקבילה בשנה שעברה, בדומה לעליית המחירים השנתית שעליה דיווחה הלמ"ס לפני חודש.

מדד אוקטובר מדד אוקטובר מדד אוקטובר

תגיות