אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל ונאס"א משתפות פעולה בפיתוח בינה מלאכותית מבוססת מחשוב קוונטי

גוגל ונאס"א משתפות פעולה בפיתוח בינה מלאכותית מבוססת מחשוב קוונטי

ענקית החיפוש שואפת להעביר את כל פונקציות הבינה המלאכותית העתידיות שלה, ממנוע החיפוש ועד לשירותים מתקדמים, למחשב המתקדם

13.12.2015, 16:42 | רפאל קאהאן

נאס"א וגוגל חשפו שהן החלו לבצע ניסויים בתחום הבינה המלאכותית בעזרת אב טיפוס של מחשב קוונטי, D-Wave X2 שנרכש במיוחד למטרה זו. בדיווח של אתר Zdnet  הוסבר שעל פי בדיקות של גוגל המחשב החדש מסוגל לבצע חישובים במהירות שגבוהה עד פי 100 מיליון ממחשב PC מסורתי.  

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, המחשב עדיין אינו חזק דיו על מנת להגשים את השאיפה העיקרית של גוגל: להשתמש בו לכל שירותיה העתידיים. עד כה הצליחו בחברה להשמיש אותו בהצלחה לתפעול של גוגל Photos וכן לשירות Autofill שמזהה ומשלים אוטומטית בקשות חיפוש.

מחשב קוונטי מסוג D-Wave , צילום: ויקימדיה מחשב קוונטי מסוג D-Wave | צילום: ויקימדיה מחשב קוונטי מסוג D-Wave , צילום: ויקימדיה

מחשב קוונטי מעבד נתונים תוך שימוש בתכונות של מכניקת קוונטים ויחידת המידע הבסיסית שלו הינה קיוביט (ביט קוונטי). להבדיל מהביט שמשמש את המחשב הדיגיטלי המסורתי ויכול להכיל ערכים בינאריים בלבד, קיוביט יכול, בתיאוריה, להכיל מספר בלתי מוגבל של ערכים. המחשב שרכשו נאס"א וגוגל נחשב למתקדם מסוגו והוא מצויד במעבד בעוצמה של כ-1,000 קיוביט, מה שמאפשר לדברי מנהל מעבדת הבינה המלאכותית של גוגל ביצוע של פתרון בעיות במהירות גבוהה הרבה יותר: "בבדיקות שביצענו מצאנו שהוא מסוגל לסייע בחישוב בעיות במהירות שגבוהה ב-10 בחזקת 8 ביחס למעבד ליבה בודדת".

בשונה ממחשב מסורתי, מחשב קוונטי מבצע חישובים באופן אקספוננציאלי במקום לינארי, זאת אומרת שמהירות החישוב שלו גדלה במכפלות. בנוסף טמפרטורת הפעולה שלו נמוכה מאוד וקרובה לאפס המוחלט, עד פי 180 קר יותר מהטמפרטורה בחלל החיצון.

למרות הניסויים המעודדים, המחשב עדיין אינו מוכן לשימוש ב"עולם האמיתי". על פי דיווחים שונים לחברה אין עדיין אפשרות להפעיל אותו במערכות ייצור והוא נמצא בשלב  הבדיקות בלבד. זאת משום שלא ניתן עדיין להגדיר בצורה יעילה את הבעיות שמעוניינים שהוא יפתור. במילים אחרות - האפליקציות, היישומים ואפילו שפות התכנות שנמצאות בשימוש תדיר, מותאמות למחשבים המסורתיים, ועל מנת לנצל את מלוא הפוטנציאל של המחשב הקוונטי יש להתאים אותן לצרכיו.

מעבדת הבינה המלאכותית הוסיפה שהיא החלה בהקמת צוות שיעצב מחשב קוונטי חדש שצפוי לענות על דרישותיה של גוגל. הצוות מיועד למחקר ועיצוב של חומרה כגון מעבדים קוונטים ופיתוח של חלקי אלקטרוניקה עם מוליכות על.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ל-6 בכל זאת טעית...
קיוביט מכיל הסתברות בין 0 ל 1 כלומר הוא יכול להכיל אין סוף ערכים. כדי למדוד אותו משכפלים אותו ומודדים אותו הרבה פעמים והממוצע של המדידות הוא הערך. כמובן שבכל מדידה יוצא או 0 או 1. לדוגמא אם מדדנו 10 פעמים מתוכן 7 פעמים יצא 1 ו3 פעמים יצא 0 אז הערך של הקיוביט הוא 0.7
בודהה  |  17.12.15
6.
למי שחשב שטעיתי אבל טעה בעצמו:
לפי ויקי: "בניגוד לביט קלאסי, שיכול להיות באחד משני המצבים 0 או 1, קיוביט יכול להיות במצב 0, 1, או בסופרפוזיציה של מצבים". זה אומר שקיוביט יכול להיות או אחד, או אפס, או שניהם. במקסימום, קיוביט אחד יכיל 2 מספרים, קיוביט שני 4 מספרים, קיוביט שלישי 8 מספרים, וקיוביט n יכיל 2 בחזקת n מספרים. בכלל זה שגוי ברמות להגיד שהוא יכול להכיל "מספר בלתי מוגבל". בסופו של דבר זה מחשב, וכמו כל מחשב גם הוא ניתן לשדרוג. אבל איך תשדרג מכונה עם מספר בלתי מוגבל של מצבים?
רן  |  15.12.15
4.
2, הכותב דייק, אתה לא.
לא יודע מאיפה הבאת חזקה של שתיים עבור קיוביט. קיוביט יכול להכיל מספר בלתי מוגבל של ביטים (כל צירוף מעל המרוכבים של שני ווקטורי בסיס - כאן למשל הספינים). ההגבלה היא באי הוודאות בבדיקת המצבים ("קריסת" פונקצית הסופרפוזיציה), ולכן ריאלית יש הגבלה כתלות במכשירי המדידה. אבל בבקשה, לפחות ויקי על קיוביט לפני שמגיבים.
מחשוב קוונטי , נשר  |  15.12.15
לכל התגובות