אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי המדד השלילי בנובמבר: ירידה גם באינפלציה הצפויה צילום: shutterstock

אחרי המדד השלילי בנובמבר: ירידה גם באינפלציה הצפויה

בחמשת הימים שעברו מאז פרסום המדד ירדה האינפלציה הצפויה במשק ב-12 החודשים הבאים ל-0.5%. סביבת האינפלציה הנמוכה לא צפויה להשפיע על החלטת הריבית לחודש ינואר

20.12.2015, 11:55 | אמנון אטד

לאחר הירידה הגדולה מהצפוי שנרשמה במדד נובמבר שפרסמה הלמ"ס בשבוע שעבר (מינוס 0.4%), נרשמה ירידה גם באינפלציה הצפויה. מנתונים שמפרסם היום (א') בנק ישראל מתברר כי בחמשת הימים שעברו מאז פרסום המדד ירדה האינפלציה הצפויה במשק ב- 12 החודשים הבאים ב- 0.2%, והיא מסתכמת כעת ב- 0.5%.

קראו עוד בכלכליסט

את האינפלציה הצפויה מחשבים כלכלני בנק ישראל כממוצע ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק. על פי שיטת החישוב הנוספת של בנק ישראל, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, נרשמה בחודש האחרון יציבות באינפלציה הצפויה, והיא מסתכמת כעת רק ב- 0.3%.

הנגידה, קרנית פלוג הנגידה, קרנית פלוג הנגידה, קרנית פלוג

כתוצאה מהירידה הגדולה במדד החודש שעבר ממשיכה האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד נובמבר 2015 לעומת מדד נובמבר 2014), להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.9%. גם האינפלציה מתחילת השנה וקצב

האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים מסתכמים כעת בשיעור זהה של מינוס 0.9%.

סביבת אינפלציה, הלוקחת בחשבון גם את האינפלציה בפועל וגם את האינפלציה הצפויה, נמוכה לכן במידה ניכרת מהגבול התחתון של תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%) ושעל השמירה עליו מופקד בנק ישראל.

יחד עם זאת, סביבת האינפלציה הנמוכה לא צפויה להשפיע על החלטת הריבית לחודש ינואר שתקבל הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בתחילת השבוע הבא.

ההערכה לכן היא שחברי הוועדה יחליטו גם הפעם להשאיר את הריבית ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%.

לפני שלושה חודשים העריכה חטיבת המחקר של בנק ישראל כי הריבית במשק צפויה להישאר ברמתה הנוכחית עד הרבעון הראשון של השנה הבאה. חודש לאחר מכן חידד בנק ישראל את המסר וציין כי להערכת חברי הוועדה המוניטרית הריבית בארץ תישאר נמוכה עוד זמן רב.

תגיות