אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבריטים לא מאמינים שיצליחו לרכוש דירה צילום: בלומברג

הבריטים לא מאמינים שיצליחו לרכוש דירה

אחרי ששיעור הבעלות על דירות ירד ב-8% מ-2007, חצי מהאזרחים שאין ברשותם דירה לא חושבים שיצליחו לרכוש אחת בעתיד

20.12.2015, 20:05 | שירות כלכליסט

מחירי הדיור הגבוהים בבריטניה הובילו לכך שקרוב למחצית ממשקי הבית בממלכה שאין בבעלותם דירה, איבדו תקווה לרכוש נכס משל עצמם.

קראו עוד בכלכליסט

לפי סקר משקי הבית השנתי של הבנק המרכזי של אנגליה, 4.5 מיליון משקי בית בממלכה שאין בבעלותם דירה - המהווים 46% מכלל משקי הבית בקטגוריה זו - כבר לא מאמינים שיצליחו לרכוש דירה בעתיד. עם זאת, 32% ממשקי הבית שהשתתפו בסקר עדיין מאמינים שירכשו בעתיד בית, ו־22% השיבו שאינם יודעים.

בתים למכירה בבריטניה, צילום: בלומברג בתים למכירה בבריטניה | צילום: בלומברג בתים למכירה בבריטניה, צילום: בלומברג

על פי ניתוח הממצאים, רבע ממשקי הבית העשירים ביותר בבריטניה, כלומר משקי בית המשתכרים בממוצע 60 אלף ליש"ט בשנה אחרי מסים ומשתייכים לחמישון ההכנסות העליון, לא מאמינים שאי פעם ירכשו בית. עבור משקי הבית המדורגים בחמישון ההכנסות התחתון האפשרות של קניית בית מרוחקת אף יותר. יותר ממחצית מהמשפחות שאין בבעלותן דירה בחמישון הזה לא מאמינות שיגיע היום שבו יהפכו לבעלות בתים. מרבית הבריטים הסבורים כי לא יוכלו להרשות לעצמם דירה האשימו את המחירים הגבוהים.

סיבות נוספות שהזכירו המשתתפים בסקר הן המקדמות הגבוהות שדורשים המוכרים, מסי הרכישה והעמלות לסוכני הנדל"ן. עלויות המשכנתא הוזכרו גם הן כסיבה לא לרכוש דירה. רק 11% מאלפיים המשתתפים בסקר אמרו כי גם לו הייתה להם אפשרות לרכוש דירה, הם היו מעדיפים להמשיך לשכור. שיעור בעלות הבתים בבריטניה נפל מ־73% ב־2007 ל־65% כיום. שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן הציג בהצעת התקציב האחרונה שורת צעדים שנועדה להקל את מצוקת הדיור. הבולט שבהם הוא הכפלת תקציב הדיור הממשלתי ל־2 מיליארד ליש"ט משנת התקציב 2018–2019 כדי לקדם בניית 400 אלף יחידות דיור חדשות.

בתוך כך, "הדיילי טלגרף" דיווח כי מחקר של פירמת רואי החשבון הבינלאומית EY מצא שמחירי הדירות בבריטניה צפויים לטפס בקצב מהיר יותר מקצב עליית המשכורות בשני שלישים ממחוזות הממלכה, לפחות עד שנת 2020. גם לונדון הבירה וסביבותיה נמנות עם המחוזות שבהם צפויים לעלות המחירים הריאליים של הדירות.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מעניין אם גם שם התגובות כמו פה?
"בטלנים לכו לעבוד" "צעירים מפונקים" "בטח אתם מחכים שהמדינה תתן לכם דירה במרכז הסיטי של לונדון" "אם במקום להתלונן הייתם חוסכים הייתה לכם היום דירה" "בתקופתי הרווחנו חמישה ליש"ט לשבוע ועדיין הגענו לדירה" "אני עם משכורת ממוצעת אבל ניהול נכון הצלחתי לקנות שבע דירות להשקעה" ושאר פנינים? כנראה שלא, כי הם מבינים שמחירי הדירות המופרכים הם יותר קללה מאשר ברכה וכאשר זוגות צעירים לא מצליחים להגיע לדירה הם לא עושים ילדים (קצב גידול נוכחי 0.6% והולך ויורד), או שהם מהגרים לקנדה/ארה"ב/אוסטרליה (שם צריך פחות משכורות לדירה), או שהם נעשים ממורמרים ומצביעים למפלגות קיצוניות ולמועמדים פופוליסטיים (או מצטרפים לדאע"ש). וכל זה ממש לא טוב לכלכלה לטווח ארוך. אבל גם בלי בעיות אלו, כל הכלכלה הבריטית הפכה להיות מסוכנת מאוד מאז 2009. היא הפכה להיות מוטת פיננסים ונדל"ן ועם חוב חיצוני עצום (400% - השווה ל-100% של ארה"ב ו-33% בישראל) רגישה מאוד לכל שינוי בשווקי העולם, יש שאומרים שהנדל"ן בבריטניה מתנהג כבועה, אם כי זה משהו שניתן לומר רק בדיעבד. בכל מקרה ההנחה שעד 2020 לא יהיה אירוע של פיצוץ בועה וצניחת מחירים, היא הנחה אופטימית למדי.
אזרח  |  21.12.15